Herbergier Gees

Ike Vastenhoud en Monique Vastenhoud
Dorpsstraat 66
7863 PD Gees
0524851587
gees@herbergier.nl

De locatieLigging van het pand


Herbergier Gees is gevestigd in de voormalige melkfabriek/ korenmalerij aan de Dorpsstraat 66 in Gees. Het zanddorp Gees bestond in 2008 al 800 jaar en dit hebben de bewoners van Gees groots gevierd. Het dorp ligt in de driehoek Hoogeveen, Emmen en Coevorden en valt onder laatst genoemde gemeente. Vele fietsroutes lopen door dit prachtige dorp in de provincie Drenthe, waar het in de zomer een drukte van belang is met veel vakantiegangers die het dorp bezoeken.

De indeling

In het pand bevinden zich 16 kamers,  een ruime woonkamer met moderne, royale keuken. Op de tweede verdieping bevindt zich de woning van de zorgondernemers. Herbergier Gees heeft een ruime tuin met blijvend vrij uitzicht over de landerijen van Gees. Er is voldoende parkeerruimte.


De kamer van de gasten

Elke gast heeft een eigen kamer variërend van 35 tot 75 m2, met een badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Natuurlijk kunt u deze kamer naar eigen wens inrichten met meubels, lampen, kleden, wanddecoraties en opbergsystemen.


Het aanbod


Wonen


In onze Herbergier wonen plusminus 16 mensen met geheugenproblemen. Samen met onze medewerkers en vrijwilligers bieden we persoonlijke aandacht en begeleiding bij het dagelijks leven. De zorgvraag wordt samen met u besproken.. Dit vormt de basis om alle mogelijkheden en wensen op het gebied van wonen en een zinvolle dag-invulling in kaart te brengen. Elk kwartaal bespreken wij dit plan met u en uw wettelijk vertegenwoordiger. Waar nodig of gewenst, wordt het programma aangepast.


Daginvulling


Wij bieden ondersteuning bij het vinden van een zinvolle dag-invulling. In onderling overleg wordt gekeken wat wenselijk en realiseerbaar is. De dag-invulling kan in of rondom de Herbergier plaats vinden ( bijv. wandelen, boodschappen doen, tuinieren enz.) of ergens anders buiten onze Herbergier( zoals bezoek familie, dierentuin, theater enz.). De dag-invulling zal altijd uw wensen als uitgangspunt hebben.

De gasten


Herbergier Gees is gericht op mensen met geheugenproblemen die niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen. In onze herbergier willen wij u als onze gast de ruimte  bieden uw vertrouwde leven zoveel mogelijk voort te zetten en u de mogelijkheid geven om uw leven in te richten op een manier die bij u past. Wij hebben als uitgangspunt dat onze gasten de rest van hun leven bij ons kunnen blijven wonen met ondersteuning van die zorg die op dat moment nodig is.

'Vreemd toch, dat gewone ouderenzorg zo bijzonder is geworden'