Herbergier Steenwijkerwold

Herbergier Steenwijkerwold

Karin Bootsman en Wouter Burggraaff
Marienwold 20
8341 PR Steenwijkerwold
0624871005
0633738222
0521851278
steenwijkerwold@herbergier.nl

Herbergier Steenwijkerwold


Aandacht en een individuele benadering; daar staan we voor bij Herbergier Steenwijkerwold. Bij ons draait de zorg om mensen.

Herbergier Steenwijkerwold biedt kleinschalig wonen voor mensen met geheugenproblemen. Binnen de Herbergier staat kwaliteit van leven en een menswaardig bestaan voorop. 

We creëren dit aanbod door een warme en veilige plek te bieden waar onze gasten zich thuis voelen, en hun leven kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren. Daarbij zijn aandacht en een persoonlijk benadering belangrijke uitgangspunten. Daar waar het kan willen we beantwoorden aan de persoonlijke behoeften van onze bewoners en zijn/haar partner en familie. Door de nadruk te leggen op huiselijkheid willen we het ‘normale’ zo goed mogelijk verankeren in de zorg voor onze gasten.


Het Pand


Herbergier Steenwijkerwold is gevestigd in een oude huishoudschool uit 1928. Het gebouw is volledig gerenoveerd voor de huidige functie. De Herbergier heeft een statige uitstraling, maar is tegelijkertijd warm en huiselijk ingericht. 


Iedere gast van Herbergier Steenwijkerwold heeft de beschikking over een ruime eigen kamer, elk individueel ingericht. Het wonen in Herbergier Steenwijkerwold gaat gepaard met 24 uurs zorg en begeleiding, afgestemd met de gasten en hun familieleden en/of vertegenwoordigers.


De Ligging


Herbergier Steenwijkerwold ligt nabij het prachtige Weerribben gebied. Het licht glooiende landschap biedt een mooi stukje Nederland waar natuur, rust en activiteiten hand in hand gaan. De Herbergier ligt in een woonwijk in het dorp Steenwijkerwold bij Steenwijk (ca. 4 km). Hierdoor bestaan er voldoende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de plaatselijke markt of het drinken van een kopje thee buiten de deur.
Uitje Herbergier Steenwijkerwold: Circus Barani

Zondag 16 oktober zijn wij met een aantal gasten van de Herbergier naar het circus Barani geweest in Oldemarkt. Circus Barani is een klein familie circus dat 4 jaar bestaat. Zo presenteert men tempojongleren, dierenacts met geiten, duiven, honden en pony's. Natuurlijk ontbreekt ook de dolkomische clown niet.

Lees het hele bericht »

...Laten zien hoe gastvrijheid en zorg kunnen samengaan...