Overnemen of starten

Hoe langer de formule bestaat, hoe groter de kans wordt op vestigingen waarvan de ondernemers aangeven te willen stoppen. Ofwel omdat het daar gewoon tijd voor is, ofwel omdat zich bijzondere omstandigheden voordoen. In een dergelijk geval is het belangrijk dat er tijdig nieuwe zorgondernemers worden gevonden die de Herbergier willen overnemen.

 

Wat is er anders?

Een overnametraject wijkt op een aantal punten af van het traject van het opstarten van een nieuwe Herbergier. U krijgt niet te maken met de intensieve opstartfase waarin u uw Herbergier op de kaart moet zetten. De Herbergier is al bekend, er is personeel in dienst en alle appartementen zijn meestal bezet. U neemt een lopend bedrijf over en kunt direct al uw energie steken in de zorg voor uw gasten.

 

Dit betekent echter ook dat u niet zelf uw medewerkersteam en bewonersgroep kunt samenstellen. En dat de inrichting van de Herbergier al heeft plaatsgevonden. Daarom is het van groot belang dat er een goede klik is met personeel en gasten, en dat u zich thuis kunt voelen in de sfeer van de betreffende Herbergier. Voor de gasten is het immers van belang dat hun veilige leefomgeving niet opeens drastisch verandert.

 

Het traject

Om een Herbergier te kunnen overnemen moet u net als alle andere kandidaten eerst de selectie voor zorgondernemer doorlopen. De Drie Notenboomen begeleidt u bij het overnameproces. Ook doorloopt u net als alle anderen het curriculum van de Herbergier.

 

Indien er overname-opties zijn, dan zullen wij u deze tijdens het selectietraject als mogelijkheid voorleggen.