Herbergier Wognum

Herbergier Wognum

Marco Boers en Natasja Boers-Dam
Kerkstraat 70
1687 AS Wognum
0229-508684
wognum@herbergier.nl

Welkom bij herbergier Wognum!

Herbergier Wognum is gevestigd in een klooster uit 1870. In dit prachtige pand bieden wij onderdak en verzorging aan mensen met geheugen problemen. Wij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven. Zo bieden wij alle ruimte om eventuele hobby’s uit te blijven oefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten. Regie over het eigen leven staat hierbij centraal. Op deze manier kunnen bewoners hun dag indelen naar wat ze willen en kunnen. 

Zestien unieke kamers!

In het klooster bevinden zich zestien ruime kamers met eigen badkamer. De authentieke details van het klooster, geven samen met het uitzicht elke kamer een uniek karakter. Er is een lift in het gebouw aanwezig, zodat alle kamers goed bereikbaar zijn. Naast de eigen kamer kunnen bewoners ook gebruik maken van de verschillende algemene ruimtes. Zo kunnen zij genieten van een kopje koffie in de gezellige woonkeuken. De maaltijden worden opgediend in de eetkamer die voldoende ruimte biedt, zodat ook familie zo nu en dan kan mee eten. Rust kan worden gevonden in de sfeervolle bibliotheek waar men bij de haard een boek kan lezen of heerlijk weg kan dromen. Voor degenen die van het buiten leven houden biedt de grote kloostertuin uitkomst, waar de appels en peren weelderig groeien. Kortom; voor ieder wat wils, niets moet en veel is mogelijk. Bijzonder toch?

Uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer !
Wognum is gelegen langs de A7 en daardoor in ongeveer 35 auto minuten (of minder) te bereiken vanuit plaatsen als Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard, Schagen, Purmerend en Zaanstad.  Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed. De bus naar station Hoorn stopt naast de Herbergier. Klik hier voor route informatie over de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer. 

Interesse?

Is uw interesse gewekt door de unieke zorg formule en onze prachtige locatie? Klik dan hier voor het aanmeldings formulier, of neem contact met ons op voor een kennismakingsbezoek.

Bestemming Bereikt !!

Voor familie is het zwaar en emotioneel om een dierbare te vertellen dat thuis wonen niet meer gaat. De schoonzoon van nieuwe bewoonster Elly heeft een mooi stukje geschreven waarin hij deze emoties goed heeft weten te verwoorden. Het verhaaltje met de titel "Bestemming bereikt" gaat over de verhuizing afgelopen september van (schoon)moeder Elly naar Herbergier Wognum. "Bestemming bereikt" is een heel herkenbaar verhaal voor alle families die ook hebben moeten vertellen aan een dierbare dat zelfstandig wonen geen optie meer is en families in een dergelijke situatie die hier nog mee te maken zullen krijgen.

Lees het hele bericht »

"Wij maken met elkaar van elke dag een belevenis"