•  
  •  

Herbergier Assen

Herbergier Assen is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met dementie liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid ervaren. Marianne Grimberg en John Smit zijn de zorgondernemers van de gloednieuwe locatie. Het pand staat midden in de groene woonwijk Noorderpark, met een nieuw gezondheidscentrum aan de overkant. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het centrum en centraal station liggen dichtbij.

De indeling

Mensen die ten gevolge van hun geheugenproblemen niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen, kunnen in onze Herbergier het leven voortzetten zoals ze gewend zijn. Wij proberen om echt in contact te komen met onze bewoners en te versterken wat ze nog wel kunnen, met respect voor iemands eigenheid en waardigheid. De toekomstige bewoners zijn niet gebonden aan een dagritme of roosters van medewerkers. 

Er zijn 17 appartementen die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Ieder appartement is voorzien van een fraaie PVC-vloer en eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Er zijn  3 appartementen beschikbaar voor echtparen. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een  opendeurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid en eigen regie is een groot goed.

Kosten voor zorg en wonen

Onze bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) . Voor de aanvraag van een Wlz-indicatie kunt u hulp krijgen van een casemanager dementie, cliëntondersteuner of mantelzorgmakelaar Carin Stolk.

De zorgkosten  worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar wat betreft plek, grootte en prijs. 

 

ondernemers Marianne Grimberg en John Smit
De ondernemers

Wij zijn Marianne Grimberg en John Smit, de zorgondernemers van Herbergier Assen. John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs veel ervaring in observeren, coördineren en coachen Wij hebben twee dochters die beiden elders studeren. Als zorgondernemers wonen we in de Herbergier waardoor wij goed op de hoogte zijn van het leven in en om de Herbergier.

Herbergier Assen

Molenstraat 273
9402 JR Assen
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu