•  
  •  
  •  

Herbergier Assen

Op 1 juni 2023 gaat Herbergier Assen open.  De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met dementie liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid ervaren. Marianne Grimberg en John Smit worden de zorgondernemers van de gloednieuwe locatie. Het pand staat midden in de groene woonwijk Noorderpark, met een nieuw gezondheidscentrum in de straat. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het centrum en centraal station liggen dichtbij.

De indeling

Mensen die ten gevolge van hun geheugenproblemen niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen, kunnen in onze Herbergier het leven voortzetten zoals ze gewend zijn. Wij proberen om echt in contact te komen met onze bewoners en te versterken wat ze nog wel kunnen, met respect voor iemands eigenheid en waardigheid. De toekomstige bewoners zijn niet gebonden aan een dagritme of roosters van medewerkers. 

Er zijn 17 appartementen die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Ieder appartement is voorzien van een fraaie PVC-vloer en eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Er zijn  3 appartementen beschikbaar voor echtparen. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een  opendeurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid en eigen regie is een groot goed.

Kosten voor zorg en wonen

De bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) Om het mogelijk te maken dat u in de Herbergier komt wonen, is het belangrijk dat de PGB-aanvraag door het Zorgkantoor is afgegeven en door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is afgehandeld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Voor al deze aanvragen kunt u begeleiding krijgen van een casemanager of door de aan onze Herbergier verbonden mantelzorgmakelaar Carin Stolk. 

De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn appartementen beschikbaar vanaf 27m2 tot en met 56 m2, variërend in huurprijs van 2600 tot 3600 euro  inclusief service- en hotelmatige kosten.

 

ondernemers Marianne Grimberg en John Smit
De ondernemers

Wij zijn Marianne Grimberg en John Smit, de zorgondernemers van Herbergier Assen. John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs veel ervaring in observeren, coördineren en coachen Wij hebben twee dochters die beiden elders studeren. Als zorgondernemers wonen we in de Herbergier waardoor wij goed op de hoogte zijn van het leven in en om de Herbergier.

Herbergier Assen

Molenstraat 273
9402 JR Assen
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:
06-38414511

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.