•  
  •  

In april 2023 opent Herbergier Assen naar verwachting haar deuren. De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met dementie liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid ervaren. Marianne Grimberg en John Smit worden de zorgondernemers van de gloednieuwe locatie. Het pand staat midden in de groene woonwijk Noorderpark, met een nieuw gezondheidscentrum in de straat. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het centrum en centraal station liggen dichtbij.

De indeling

Mensen die ten gevolge van hun geheugenproblemen niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen, kunnen in onze Herbergier het leven voortzetten zoals ze gewend zijn. Wij proberen om echt in contact te komen met onze bewoners en te versterken wat ze nog wel kunnen, met respect voor iemands eigenheid en waardigheid. De toekomstige bewoners zijn niet gebonden aan een dagritme of roosters van medewerkers. Iedereen draagt bij naar eigen vermogen en in eigen tempo.

Er zijn 17 kamers, die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Wij hebben een aantal grote kamers beschikbaar voor een (echt)paar. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een een opendeurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid is een groot goed.

Kosten voor zorg en wonen

De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn kamers beschikbaar in verschillende groottes en prijsklassen.

John en Marianne Herbergier Assen
De ondernemers 
Wij zijn Marianne Grimberg en John Smit, de zorgondernemers van Herbergier Assen. John heeft een achtergrond als (wijk)verpleegkundige met veel ervaring in de ouderenzorg. Marianne heeft als leerkracht speciaal onderwijs veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. Wij hebben twee dochters die beiden elders studeren. Als zorgondernemers wonen we in de Herbergier, waardoor wij goed op de hoogte zijn van het leven in en om de Herbergier.

Herbergier Assen

Molenstraat
273
9402 JR Assen
Nederland
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
06-38414511

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.