Herbergier Beneden-Leeuwen

Nieuwe website en nieuwsberichten 2013-2018

Vestigingen
Herbergier Beneden-Leeuwen

Eindelijk een nieuwe website, mooi, Herbergier-waardig! 

We willen onze nieuwsberichten vanaf het prille begin van ons avontuur en het leven in Herbergier Beneden-Leeuwen onszelf en u niet ontnemen, u vindt ze hieronder allemaal. Het geeft een mooi tijdsbeeld.

zaterdag 9 september 2017: Jaarfeest!

Een terugkomend feest namens de gasten voor familie, naasten, medewerkers en partners, buren en andere betrokkenen. Een feest van ontspanning en ontmoeting!

vrijdag 7 juli 2017: Dwarskijker!

Het is nodig dat we ons laten horen in veranderend zorgland en dat doen we met deze krant!

Vandaag, 7 juli 2017, is de allereerste editie van Dwarskijker verstuurd door heel Nederland. Dwarskijker, de gazet van De Drie Notenboomen, is een oerouderwetse krant waarin alles draait om liefdevolle zorg. De samenstellers zijn schrijf-lustige zorgondernemers uit alle verschillende zorgformules. Allen hebben zij noestig getikt aan nieuwsberichten en verhalen over wat wij met elkaar en voor elkaar doen. Ons doel: de buitenwereld meenemen in onze visie op zorg, uitdagen en inspireren. Er is ook een website gemaakt: http://dwarskijker.nl/

maandag 29 mei 2017: 'Dag Mama'

Een bijzondere avond met ons team medewerkers en vertegenwoordigers van onze gasten in Buren!

We hebben vanavond een bijzondere avond beleefd met alle betrokkenen, team en families bij Herbergier Beneden-Leeuwen. We hebben de uitkomsten van ons Argo onderzoek gedeeld met elkaar -een onafhankelijk kwaliteitsonderzoek dat vorig najaar is gedaan- en we hebben samen het theaterstuk Dag Mama gezien. Het meest waardevol bleek opnieuw de ontmoeting met elkaar, steeds weer blijkt hoe belangrijk het is dat we samen op gaan in het leven en de zorg voor onze gasten. Link naar Dag Mama, dementie in het theater

zaterdag 1 april 2017: Lente in aantocht!

De tuin komt tot wasdom, het is prachtig hoe het leven ook qua groen onze Herbergier instroomt!

Vorig jaar herfst is de tuin helemaal opnieuw aangelegd en langzaamaan komt alles op, met veel genoegen genieten we van het verder vorm krijgen van de tuin. Deze Keizerskroon heeft de 'tuinrenovatie' overleefd en is nog van vroeger tijden!

maandag 20 februari 2017: Molly is er!

Herbergierhond in opleiding is sinds januari bij ons en van zo'n jonge pup wordt iedereen blij.

Onze hond Fyra hoort bij Martha en Bianca, de onderneemsters van de Herbergier. Zij is regelmatig te vinden in de Herbergier, maar in de Herbergier werd Eros, een hond die in de Herbergier heeft gewoond tot aan zijn dood gemist. Eros was meegekomen met zijn bazin en heeft enorm bijgedragen aan haar gewenning in de Herbergier. Tijd voor nieuw leven en dat werd Molly! Ze is zeker het komende jaar nog 'in opleiding' als Herbergier hond en zal langzaamaan steeds meer haar werk en leven op gaan pakken in de Herbergier.

dinsdag 15 november 2016: Lauwe on Ice, gewoon het ijs op!

Een ijsbaan midden in het dorp en 2 weken feest! De dinsdagmorgen is de ijsbaan voor ons, omlijst met muziek van 'Trug in de Tèd'. Wat een feest om in Beneden-Leeuwen te wonen

Vanmorgen waren we uitgenodigd door de organisatie van Lauwe on Ice om mee te komen schaatsen. Een bijzonder mooie morgen werd het, we hebben zo genoten. En wat een wonder dat je dan nog eens op het ijs kan zijn!

zondag 25 september 2016: Jaarfeest Herbergier Beneden-Leeuwen

We hebben samen met onze gasten een feest gegeven, ons Jaarfeest! Met het prachtige weer, heerlijk eten en een enorme opkomst van familie, buren, andere betrokkenen en medewerkers en partners. We hebben enorm genoten!

dinsdag 2 augustus 2016: Het voelt goed om van binnenuit dit te doen.

Onze collega zorgonderneemster Digna heeft een prachtig interview gegeven.Samen met Gerard wonen ze in Herbergier Piershil. Een weekje hebben we mee mogen kijken vorig jaar februari. Ook een inspiratiebron voor onze Herbergier!

LINK NAAR INTERVIEW IN HOEKSCHE WAARD

vrijdag 1 juli 2016: De Herbergier in woord en beeld!

Er is een mooie film gemaakt over het leven in een Herbergier door en mét gasten, families van gasten en onze collega's. Het geeft een goed beeld van Herbergier zijn.

LINK NAAR HERBERGIER FILM

donderdag 31 maart 2016: Herbergier Beneden-Leeuwen officieel geopend!

Na 9 maanden onderweg te zijn was vandaag onze officiële opening, een heel bijzonder samen zijn was het. Waarbij alle partijen die betrokken zijn geweest bij het creëren van een mooi leven in onze Herbergier er waren. De Gelderlander plaatste vandaag een mooi artikel in de krant!

Leest u hier het artikel in De Gelderlander We zijn enorm dankbaar voor alle support en mooie woorden, met als kroon het genieten van de gasten. Ondanks alle drukte hebben we de dag van vandaag met veel plezier met hen af kunnen sluiten vanavond. Zij hebben met ons genoten van alle belangstelling vandaag!

donderdag 11 februari 2016: Nationaal Herbergier Volleybaltoernooi

Beneden-Leeuwen traint!

Zaterdag vindt het nationaal vollybaltoernooi plaats in Blerick, Herbergier Blerick was de winnaar van vorig jaar. Voor het eerst doet team Herbergier Beneden-Leeuwen ook mee en er wordt met veel enthousiasme getraind.
We hebben er zin in!

zondag 7 februari 2016: Gift van vanuit kerk Druten

We mochten in januari een gift in ontvangst nemen van de Protestantse Kerk te Druten. Elk jaar organiseren ze een Kerstmarkt en de opbrengst verdelen ze aan een aantal doelen die ze een warm hart toedragen. Dit jaar waren wij dat! Met dank aanvaard! Blik op Beneden-Leeuwen heeft er een mooi artikel over geschreven: Link naar bericht

woensdag 30 december 2015: Dé Maas en Waler van 2015

Een overweldigend aantal stemmen en hele mooie lovende woorden. Met heel veel plezier en energie gaan we 2016 in! Dank allemaal voor het stemmen!

Zie hier het bericht vandaag in de krant! Bericht in Maas en Waler

woensdag 2 december 2015: Verlichting in en rondom de Herbergier

Lauwe on Light is een begrip in ons mooie dorp en wij doen er als junior inwoners dapper aan mee..

Langzaam wordt het lichter in Beneden-Leeuwen, het hele dorp doet mee aan verlichting binnen- en buitenhuis en er worden tochten door het dorp georganiseerd, erg sfeervol. Ook wij doen mee met een mooie vlaggenmast kerstboom, de behouden lichtjes in 1 van de platanen en eindelijk verlichting bij de oprit en het buitenterrein. Het is goed leven in de Herbergier Beneden-Leeuwen en niet alleen licht aan de buitenzijde, zeker ook binnen is er momenteel veel ontspanning en plezier.

woensdag 16 september 2015: Mooi artikel in de Maas&Waler

Vorige week zijn onze gasten, twee medewerkers en wij geïnterviewd voor een artikel in de Maas&Waler; het levert een prachtig beeld op van ons leven in de Herbergier!

link naar artikel in Maas&Waler

dinsdag 8 september 2015: Botary zondag 13 september : Rotary Tiel Waalstreek!

We zijn enorm verheugd dat de Rotary Tiel Waalstreek ons als doel heeft gekozen aanstaande zondag bij de Botary!

Als 'onze Rotary' wint kunnen we vermoedelijk voor de herfst nog onze duofiets aanschaffen en dat zouden we heerlijk vinden! De wind door de haren op de dijk langs de Waal. We gaan het team aanmoedigen zondag: Botary 2015En uiteindelijk hebben ze gewonnen! Onze duofiets is door hen geschonken.

zondag 6 september 2015: We maken het goed!

Bijna 100 dagen zijn onze deuren open en wat is er veel gebeurd! In de komende weken zullen we een aantal momenten delen op onze website over onze eerste 3 maanden Herbergier!

Eind deze maand ontvangen we onze 16e gast en daarmee is voor dit moment onze Herbergier vol leven. We genieten met volle teugen van het buiten zijn, de gasten, onze mooie groep medewerkers en vooral het leven in de Herbergier. Meer nieuws volgt spoedig!

zondag 7 juni 2015: 10 juni Open Huis Herbergier BenedenLeeuwen

Woensdag 10 juni tussen 16.00-20.00 uur bent u van harte welkom in onze mooie Herbergier!

    

Bijzonder gewoon

De Herbergier is er voor mensen met geheugenproblemen.

Leven zoveel mogelijk net als thuis.

We zijn heel trots en blij dat we de deuren kunnen openen en met onze gasten in Herbergier Beneden-Leeuwen mogen gaan wonen en léven!

Bianca Middelburg en Martha Neven

vrijdag 5 juni 2015: Team Herbergier Beneden-Leeuwen ontmoet elkaar

Afgelopen vrijdag zijn we voor het eerst samen geweest als team medewerkers Herbergier Beneden-Leeuwen.

Vrijdag 5 juni, een belangrijke dag voor Herbergier Beneden-Leeuwen! We ontmoeten elkaar als team, wat een mooie en warme dag hebben we gehad in onze prachtige Herbergier. Veel ruimte voor ontmoeting, ontdekken van de Herbergier en haar toekomstige gasten en informatie wat te doen bij brand en ontruiming. In stilte luisteren naar het verhaal van Ernst Buning, hij verloor zijn vrouw door dementie, met mooie ingetogen liedjes weet hij de snaar te raken die we graag wilden laten zien: ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Wat ons te doen staat is werkelijk verbinding maken met de mens met dat verhaal èn met de mensen daarom heen. Ieder maakte zijn lievelingsgerecht en met een zeer kleurrijk buffet in de Herbergier keuken sloten we de dag af. Wij, Martha en Bianca kijken met enorm veel plezier terug op deze bijzondere dag.

vrijdag 1 mei 2015: De sleutel!

Het is zover, na drie jaar!

Dinsdag 19 mei is het eindelijk zover, we mogen de sleutel gaan ontvangen van onze prachtige Herbergier.
We zijn supertrots!

zaterdag 4 april 2015: Samen 90!

Wat een warm welkom, opnieuw in de Toverbal..

In het afgelopen jaar hadden zijn we 40 en 50 geworden, samen 90 dus. En dat wilden we vieren, liefst in onze toekomstige woonplaats om al onze naasten te laten ervaren in hoe zo'n mooi dorp we gaan wonen. En dat is gelukt! Opnieuw zorgde de Toverbal voor een betoverende ontmoeting vol genietmomenten. We voelen ons enorm welkom!

zondag 29 maart 2015: 

Herbergier Zoetermeer heeft onlangs een filmploeg van het RTL4-programma LifestyleXperience op bezoek gehad. Naast een leuke impressie van het dagelijks leven in de Herbergier, bevat het item een interview met Hans van Putten en de zorgondernemers Wilma de Ru en Martien Groenevelt.

bekijk het filmpje

vrijdag 27 maart 2015: Toverbal Theater

Informatiebijeenkomst

Vandaag hadden we een mooie bijeenkomst in de Toverbal voor mogelijke medewerkers Herbergier. Na de kennismakingsgesprekken hebben we 40 mensen uitgenodigd hiervoor. En de Toverbal zorgde voor een heel warm onthaal!

woensdag 25 februari 2015: Het leven in de Herbergier

Dank aan de zorgondernemers en teams van verschillende Herbergiers voor hun enthousiasme, inspiratie en vertrouwen!

Het jaar 2014 heeft voor ons in het teken gestaan van voorbereiden, nadenken en ervaren hoe het leven in onze Herbergier zou kunnen zijn. Eind 2013 begonnen we met een lang weekend in Herbergier Gees, daarna volgenden een week Herbergier Zoetermeer, 2x2 weken Herbergier Elst en vorige week hebben we deze episode afgesloten met een week vervangen in Herbergier Piershil. We hebben enorm veel ervaringen opgedaan en genoten van het leven in de verschillende Herbergiers, genoten van de gasten en de enorme drive en levenslust die er heerst in de Herbergiers.

woensdag 11 februari 2015: Team samenstellen

Kennismakingsgesprekken

In Kulturhus D'n Dulper in Boven-Leeuwen voeren we momenteel kennismakingsgesprekken met potentiële medewerkers Herbergier, de belangstelling en interesse is overweldigend.

woensdag 21 januari 2015: Artikel in Maas&Waler

Ook de Maas&Waler besteedde aandacht aan het bereiken van het hoogste punt van Herbergier Beneden-Leeuwen! ZIe hieronder de link naar het artikel.

Het bericht staat op pagina 5: Herbergier in Maas&Waler

donderdag 15 januari 2015: Hoogste punt

Onze eerste gast hijst de vlag!

Op dinsdag 13 januari 2015 was het zo ver! Na bijna 5 maanden bouwen is het hoogste punt bereikt. Een feestelijke gebeurtenis en de vlag werd in top gehesen door Ton, ook een moment voor een kort interview op de regiozender tussen Maas en Bruggen: link naar interview, beginnend op minuut 9.50. Tevens besteedde Blik op Beneden-Leeuwen aandacht aan dit bijzondere markeerpunt: Bericht in Blik op Beneden-Leeuwen

zaterdag 3 januari 2015: Interview door trouwe volger Bob

Al vanaf het prille begin volgt Rinie van Haren ons belangstellend en met grote regelmaat plaatst hij nieuws in de Digitale dorpskrant van Beneden-Leeuwen

Al 2 jaar op rij bracht de redactie van Blik op Beneden-Leeuwen in de eerste week van januari een special uit, waarin een aantal mensen werd geïnterviewd over hun verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bob interviewde ons ook en dit interview is geplaatst in de speciale editie Nieuwjaarsblik 2015 van Blik op Beneden-Leeuwen: Nieuwjaarsblik Beneden-Leeuwen

maandag 15 december 2014: Interview op Radio 1

Al het hele jaar zijn er wekelijks korte interviews te horen op Radio 1 vanuit Beneden-Leeuwen in het programma De Ochtend, item de Minimaatschappij.

Ingelou Stol interviewde ons vanmorgen in de kou voor het mooie pand in de steigers aan de Brouwersstraat. Hier is de link, het geluidsfragment over de Herbergier begint op minuut 2.25: Interview op radio 1

donderdag 20 november 2014: In Gelderlander

Ook de Gelderlander besteed met regelmaat aandacht aan de verbouwing van de Herbergier

Hier kunt u het berichtje lezen: Bericht in Gelderlander

vrijdag 10 oktober 2014: Start verbouwing!

Begin september zijn de hekken geplaatst en er wordt gebouwd op de Brouwersstraat. Herbergier Beneden-Leeuwen krijgt vorm! De digitale dorpskrant, Blik op Beneden-Leeuwen heeft hierover een bericht geplaatst.

Lees hier verder op de dorpskrant van Beneden-Leeuwen

donderdag 12 juni 2014: Heel voorzichtig komt het dichterbij

Constructief overleg

Gisteren konden we tot ons grote plezier opnieuw langere tijd dwalen door het prachtige pand aan de Brouwersstraat, onze toekomstige Herbergier in Beneden-Leeuwen. Stalen mee van vloeren en van keukens en mee mogen denken met verbouwing en optimaal gebruik van pand. 

vrijdag 30 mei 2014: Stage in Herbergier Elst!

Twee weken ondergedompeld in het leven van ondernemer in Herbergier Elst.

José en Ad, ondernemers van Herbergier Elst stelden hun prachtige Herbergier open voor ons. We mochten hen overnemen! We hebben enorm genoten en geleerd tijdens deze periode. Dank aan alle gasten, familie en medewerkers en Ad en José voor het vertrouwen en plezier. We hebben enorm veel zin om nu na deze voorbereiding zelf te gaan starten als bijna buren van Elst in Beneden-Leeuwen.

maandag 5 mei 2014: In de Gelderlander

Afgelopen vrijdag stonden met een foto van onze collega's Herbergier Tiel in de Gelderlander! Via de link kunt u het artikel lezen.

Link naar bericht Gelderlander

dinsdag 15 april 2014: April 2014

In april is de tuin ook prachtig!

Geduldig wachten op alle vergunningen om uiteindelijk tot een mooie Herbergier Beneden-Leeuwen te komen. Vermoedelijk gaan onze deuren open eind van dit jaar.

maandag 11 november 2013: Brochure

Brochure Herbergier Beneden-Leeuwen gedrukt!

Hier kunt u de digitale versie bekijken van onze brochure: Digitale brochure Herbergier Beneden-Leeuwen

vrijdag 17 mei 2013: Verhuizen!

Van Nieuwegein naar ....

Onze eerste fysieke grote stap gaan we komende maand zetten. Ons huis in Nieuwegein is tegen de huidige marktverwachting in heel snel verkocht. We hebben een prachtig huisje gevonden in Schalkwijk waar we verder zullen gaan met onze voorbereiding op weg naar Herbergier Beneden-Leeuwen.

donderdag 28 maart 2013: Enthousiast bezochte informatieavond!

Woensdagavond 20 maart stelde Herbergier Beneden-Leeuwen zich voor aan de buurt. Bijna 60 mensen zijn naar de informatiebijeenkomst gekomen. We zijn heel blij met deze grote opkomst!

Het publiek bestond uit directe buren, regionale zorgverleners, naasten van mogelijke gasten, potentiele medewerkers, zorgondernemers van Herbergier Tiel en andere belangstellenden. We kijken met veel plezier terug op deze avond. De enthousiaste reacties, de uitingen van trots dat er een Herbergier in Beneden-Leeuwen gaat komen en de geïnteresseerde en inhoudelijke vragen maken dat we ons welkom voelen in het Leeuwense. Rinie van Haren heeft als hoofdredacteur van dé digitale nieuwskrant van Beneden-Leeuwen Blik op Beneden-Leeuwen een prachtig artikel geschreven over deze avond in de Twee Linden. We nodigen u van harte uit dit artikel via onderstaande link te lezen: /lib/webfiles/194/Media-publicatie/Bericht op Blik op Beneden-Leeuwen, 23-03-2013.pd

zaterdag 16 maart 2013: Bericht Maas & Waler Herbergier Beneden-Leeuwen

Maas & Waler artikel Herbergier Beneden-Leeuwen

In de Maas & Waler van afgelopen woensdag 13 maart is een artikel geplaatst over Herbergier Beneden-Leeuwen, u kunt het bericht lezen door hier te klikken

zondag 10 maart 2013: Informatiebijeenkomst Herbergier Beneden-Leeuwen

Woensdag 20 maart 2013 is er een informatiebijeenkomst over Herbergier Beneden-Leeuwen

We nodigen u van harte uit! Op deze avond is iemand van de overkoepelende organisatie De Drie Notenboomen aanwezig om meer te vertellen over de formule Herbergier. Uiteraard stellen wij onszelf en onze plannen voor en zal er iemand aanwezig zijn die meer kan vertellen over de verbouwing van het pand. En er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en om kennis te maken. De bijeenkomst vindt plaats in hotel/restaurant De Twee Linden, Zandstraat 100, 6658 CX Beneden-Leeuwen van 19.45 uur tot 21.45 uur. Zie ook de uitnodiging via deze link /lib/webfiles/194/Media-publicatie/130220_uitnodiging_beneden-leeuwen.pdf. Als u wilt komen waarderen we het als u zich aanmeldt via ons e-mailadres.Bianca Middelburg & Martha Neven Zorgondernemers Herbergier Beneden-Leeuwen beneden-leeuwen@herbergier.nl

Delen: