Beschikbare vestiging

Herbergier Almelo

  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,
  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,
  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,

De 45ste Herbergier van Nederland gaat de deuren in Almelo openen. Daarmee is de zoektocht gestart voor een enthousiast stel zorgondernemers. Wil samen met je levenspartner het verschil maken voor 16 mensen met dementie? En verlang je naar een veelzijdig en betekenisvol leven waarbij je de zorg zelf kan invullen? Ontdek hieronder dan meer over deze prachtige locatie.

Lees hier meer over de ligging van Herbergier Almelo en de kansen die een gebiedsprogramma de wijk en toekomstige Herbergier-ondernemers biedt.

Van leslokaal naar warm thuis

De voormalige Acaciaschool wordt omgetoverd tot een warm thuis voor 16 mensen met dementie. Daarmee krijgt het iconische pand een maatschappelijke herbestemming. “Ik ben blij dat dit icoon weer een meerwaarde krijgt in de wijk”, aldus burgemeester Arjen Gerritsen. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021, de oplevering staat gepland voor 2022.

Árchieffoto: De klaslokalen worden getransformeerd naar een gezellig thuis en bruisende ontmoetingsplek.

Net als elke andere Herbergier, gaat Herbergier Almelo mensen met geheugenproblemen een kleinschalig thuis bieden, waar ze hun leven verder kunnen leven, zelf keuzes maken en waardig oud worden. Het leven is er als een groot huishouden, waar met elkaar de dag wordt ingevuld en doorgebracht. Het is een veilige haven en fijne club mensen die die naar elkaar omkijkt. Herbergier Almelo staat in het hart van de stad. Daardoor zijn de bewoners verbonden met de omgeving en staan ze met twee benen in de samenleving.

Maatschappelijk ondernemen

Bij de overname van een Herbergier stap je als zorgondernemer op een rijdende trein. Bij de start van een nieuwe locatie, bouw je deze samen met je levenspartner vanaf de grond op. Dat met alle kennis en kunde van Herbergierontwikkelaar De Drie Notenboomen.

Als zorgondernemer heb je zelf de touwtjes in handen en stel je zelf de bewonersgroep en het medewerkersteam samen. Keuzevrijheid, ondernemerschap en kleinschaligheid. Met deze essentiële bouwstenen maak je samen met het team een verschil voor de bewoners én hun familie. Een bijzonder staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen. En zoals veel zorgondernemers het verwoorden: een betekenisvol en veelzijdig leven.


Als Herbergier-ondernemer ga je verder waar de reguliere zorg stopt. Foto: Herbergier Piershil 

Pand & ligging

Herbergier Almelo ligt in de kern van het centrum. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Almelo is de groenste stad van Overijssel. Vanuit het karakteristieke pand zijn de bewoners lopend of per fiets binnen enkele minuten omringd door de natuur. Herbergier Almelo is daarmee de ideale locatie voor zowel de stads- als natuurliefhebber.


Herbergier Almelo ligt op steenworp afstand van het centrum en de natuur. Foto: Michel Bosma

Achter de toekomstige Herbergier wordt op de braakliggende grond ook een Thomashuis ontwikkeld. Het Thomashuis biedt een liefdevol en geborgen thuis aan 9 mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel worden de bouwplannen voor Herbergier Almelo verder uitgewerkt. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021.

Webinar Herbergier-ondernemerschap 

Wil je mensen met dementie een warm thuis bieden en heb jij een creatieve ondernemersgeest? Dan zoeken we jou! Als Herbergier-ondernemer sta jij samen met je partner aan het roer en maak je elke dag voor 16 mensen met dementie het verschil. Als zorgondernemer ga jij verder waar de reguliere zorg stopt. Je hebt nauw contact met de bewoners en hun familie en daagt jouw team uit om regelarm en gastvrij te zorgen.

Ben jij BIG-geregistreerd verpleegkundige, heb je ruime ervaring met de doelgroep en een levenspartner die met jou deze bijzondere uitdaging wil aangaan? En heeft één van jullie leidinggevende ervaringMeld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst over het starten van je eigen Herbergier. Veilig, interactief en makkelijk vanuit huis te volgen. Bouw mee aan de kleinschalige dementiezorg en ontdek de bijzondere wereld van franchise in de zorg.


In een Herbergier ligt de focus op het welzijn van de bewoner. Foto: Herbergier Schoonhoven

In het hart van Almelo komt de 45e Herbergier van Nederland. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021. De oplevering in 2022.

 

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden