Beschikbare vestiging

Herbergier Almelo

  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,
  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,
  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,
  • Herbergier Almelo, eigen Herbergier starten, Herbergier starten, Gastenhuis zorgpionier, zorgboerderij dementie starten,,

Van leslokaal naar warm thuis

De 45ste Herbergier van Nederland opent de deuren in Almelo. De voormalige Acaciaschool wordt omgetoverd tot een warm thuis voor 16 mensen met dementie. Daarmee is het iconische pand gered van de sloophamer en krijgt het een maatschappelijke herbestemming. “Ik ben blij dat dit icoon weer een meerwaarde krijgt in de wijk”, aldus burgemeester Arjen Gerritsen. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021, de oplevering staat gepland voor 2022

Net als elke andere Herbergier, gaat Herbergier Almelo mensen met geheugenproblemen een kleinschalig thuis bieden, waar ze hun leven verder kunnen leven, zelf keuzes kunnen maken en waardig oud worden. Het leven is er als een groot huishouden, waar met elkaar de dag wordt doorgebracht. Het is een veilige haven en fijne club mensen die die naar elkaar omkijkt. Herbergier Almelo staat in het hart van de stad. Daardoor zijn de bewoners verbonden met de omgeving en staan ze met twee benen in de samenleving.

Maatschappelijk ondernemen

Bij de overname van een Herbergier stap je als zorgondernemer op een rijdende trein. Bij de start van een nieuwe locatie, bouw je deze samen met je levenspartner vanaf de grond op. Dat met alle kennis en kunde van Herbergierontwikkelaar De Drie Notenboomen.

Als zorgondernemer heb je zelf de touwtjes in handen en stel je zelf de bewonersgroep en het medewerkersteam samen. Keuzevrijheid, ondernemerschap en kleinschaligheid. Met deze essentiële bouwstenen maak je samen met het team een verschil voor de bewoners én hun familie. Een bijzonder staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen. En zoals veel zorgondernemers het verwoorden: een betekenisvol en veelzijdig leven.

Pand & ligging

Herbergier Almelo ligt in de kern van het centrum. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Almelo is de groenste stad van Overijssel. Vanuit het karakteristieke pand zijn de bewoners lopend of per fiets binnen enkele minuten omringd door de natuur. Herbergier Almelo is daarmee de ideale locatie voor zowel de stads- als natuurliefhebber.

Achter de toekomstige Herbergier wordt op de braakliggende grond ook een Thomashuis ontwikkeld. Het Thomashuis biedt een liefdevol en geborgen thuis aan 9 mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel worden de bouwplannen voor Herbergier Almelo verder uitgewerkt. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021.

Ga jij deze uitdaging aan?

Wil je mensen met dementie een warm thuis bieden en heb jij een creatieve ondernemersgeest? Dan zoeken we jou! Als Herbergier-ondernemer sta jij samen met je partner aan het roer en maak je elke dag voor 16 mensen met dementie het verschil. Als zorgondernemer ga jij verder waar de reguliere zorg stopt. Je hebt nauw contact met de bewoners en hun familie en daagt jouw team uit om regelarm en gastvrij te zorgen.

Ben jij BIG-geregistreerd verpleegkundige, heb je ruime ervaring met de doelgroep en een levenspartner die met jou deze bijzondere uitdaging wil aangaan? Neem dan vrijblijvend contact op met De Drie Notenboomen via 088 202 2900 of dien rechts bovenaan een terugbelverzoek in en ontdek de bijzondere wereld van franchise in de zorg.

In het hart van Almelo komt de 45e Herbergier van Nederland. De verbouwing start naar verwachting in de loop van 2021. De oplevering in 2022.

 

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden