Beschikbare vestiging

Herbergier Arnhem

  • Arnhem Herbergier
  • Arnhem
  • Arnhem Herbergier
  • Arnhem Herbergier

Herbergier Arnhem heeft een rijke historie. Het was in 2007 de eerste Herbergier van Nederland en is in 2013 van vader op zoon overgegaan. Arjen Koenen nam destijds het stokje over van zijn vader Adriaan. Momenteel wonen er 18 gasten in Herbergier Arnhem waarvan 14 dames en 4 heren. Het is een warm thuis waar mensen met dementie worden gestimuleerd om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven. Met pijn in hun hart hebben Arjen en zijn vrouw Nina besloten om afscheid te nemen van de Herbergier.

Visie

Wij zijn een open en levendig huis. Dat betekent dat onze deuren altijd open staan. Mee-eten door familieleden of meedoen met activiteiten kan altijd. Normaal gesproken is het dan ook zoete inval in de Herbergier en staat gezelligheid en het samenzijn voorop. Onze gasten bepalen hun eigen ritme. Wij hebben geen haast en gaan mee in het tempo van onze gasten. Wij vinden het belangrijk dat de gasten hun levensstijl zoveel als mogelijk op de oude voet kunnen voortzetten. Wij houden niet van beperkingen, waardoor onze gasten het gevoel krijgen niet volwaardig meer mee te tellen. De zorg voor onze gasten is daarom niet alleen afgestemd op de persoonlijke behoeftes, maar staat altijd in het teken van het welzijn van het individu en de groep. Tijd en aandacht is minimaal net zo belangrijk als het 'zorgen'.

 

Momenteel hebben wij 24 medewerkers in dienst. Ongeveer 15 fte. Ons team bestaat uit (leerling) verzorgenden, leerling verpleegkundigen, medewerkers met een maatschappelijke opleiding (niveau 4 en 5) en “anders opgeleiden”. Jaarlijks leiden wij medewerkers op tot verzorgende of verpleegkundige.

Pand en ligging

De Herbergier is centraal gelegen in Arnhem, pal achter de Steenstraat in de levendige wijk het Spijkerkwartier. Ondanks de centrale ligging, is de straat zelf heerlijk rustig. Binnen vijf minuten ben je met de bewoners in het centrum. De natuur is om de hoek: de Veluwe, stadstuinen in het Spijkerkwartier en park Sonsbeek zijn allemaal goed bereikbaar. Uitjes doen wij met onze gesponsorde bus of gezellig op de duofiets.

Herbergier Arnhem beschikt over 15 kamers, 7 kamers van 34m2 en 8 kamers van 60m2. Daarnaast zijn er twee logeerkamers in het pand. De Herbergier beschikt over een mooie en open gemeenschappelijke ruimte. Deze bestaat uit een royale open woonkeuken en een zithoek. In de algemene ruimte heb je vanuit alle plekken goed zicht op de gasten. De tuin is voor stadse begrippen prima qua formaat. In de zomer zitten en eten wij graag met z’n allen buiten!

Privéwoning

 Het ondernemersappartement is zeer ruim te noemen en bevindt zich op de eerste en tweede etage. Het appartement beschikt over vier slaapkamers, twee keukens en badkamers en een riante woonkamer op de bovenste etage met een groot dakterras.  Huisdieren zijn uiteraard welkom. In de Herbergier wonen momenteel vier katten, een hond en twee kippen.

Interesse in Herbergier Arnhem?

Voor ons is het belangrijk dat potentiële overnamekandidaten passen bij de huidige cultuur van Herbergier Arnhem. En wij hopen dat de toekomstige ondernemers eigenzinnig zijn en risico’s durven nemen als het gaat om het welzijn van onze gasten. Dat toekomstige ondernemers een eigen draai geven aan het Herbergierschap is niet meer dan logisch en dat mag!

Kennismaken met het leven als zorgondernemer? Meld je dan aan voor het eerstvolgende webinar. De presentatie wordt door Herbergier-coach Toon gegeven. Hij begeleidt startende en ervaren ondernemers en kan je alles vertellen over de voordelen van een eigen Herbergier en ondersteuning die je krijgt. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. 

Huidige ondernemers: Arjen en Nina Koenen
Geopend sinds: 2017
Aantal bewoners: 18
Team: 24 medewerkers in dienst. Ongeveer 15 fte

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden