Beschikbare vestiging

Herbergier Assendelft

  • Herbergier Assendelft
  • Herbergier Assendelft
  • Herbergier Assendelft

Voor Margret en Fred Ceelie is het na tien jaar zorgondernemerschap tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ze hebben besloten om terug te keren naan hun geliefde Hoorn. Ze zijn trots op het warme thuis wat ze hebben gecreëerd voor 18 bewoners met dementie. “Ruimte voor leven en geluk is ons uitgangspunt. Bewoners zijn soms kwetsbaar en hebben ons en de medewerkers nodig om zichzelf mens te voelen. Het is niet alleen een stukje zorg dat de mensen weer zelfredzaam laat zijn, maar juist het ontfermen en bekommeren wat het verschil maakt. Anders zou de zorg louter functioneel zijn.”

Pand en ligging

Herbergier Assendelft is gevestigd in een geheel nieuwe boerderij, gebouwd in 2012. Gelegen op de Veenpolderdijk, direct achter het dorp Assendelft. De woning van het ondernemersechtpaar bevindt zich naast de Herbergier. Het is een ruime lichte woning met eigen ingang en tuin.

De zorgondernemers hebben de afgelopen jaren veel werk verzet om de omgeving rondom het pand te verfraaien. “Het was een grote modderbende, een totale bouwput”, blikt Fred terug. Als je nu rond de Herbergier wandelt, kun je je daar niets meer bij voorstellen. Er is een schuur aangelegd en de tuin is een echte blikvanger vol bloemen en met fruitbomen. Margret vertelt: “Wij plukken regelmatig bloemen uit onze eigen tuin.”De buren zijn goede bekenden, naast de Herbergier ligt  namelijk Thomashuis De Zaanse Akker. “Wij werken regelmatig samen met de zorgondernemers, zij vormen de achterwacht als wij bijvoorbeeld op vakantie zijn”, aldus Fred.

Vlakbij de boerderij is over het water van De Delft een brug, waarmee zeer gemakkelijk de dorpskern van Assendelft bereikt kan worden. Het sociale leven van onze bewoners speelt zich volop af in en rondom de Herbergier. Er is voldoende ruimte om te wandelen en fietsen (eventueel met duofiets) in de Zaanstreek. Even uitwaaien op het strand kan gemakkelijk, met Wijk aan Zee en Castricum op slechts 20 minuten rijden afstand.

Maximale aandacht, minimaal papierwerk

In Herbergier Assendelft werken mensen met gezonde empathie en betrokkenheid voor mensen met geheugenproblemen. Zij zijn bewoners nabij en geven invulling aan het contact met iemand die kwetsbaar is. Zij streven dagelijks naar een zinvolle invulling van de dag, ook al betekent ‘zinvol’ voor iedereen iets anders. Hun tijd gaat maximaal naar aandacht en minimaal naar papierwerk.

Het ondernemersechtpaar is overtuigd van de kracht van muziek bij bewoners met dementie. Er wordt met regelmaat samen gezongen of naar muziek geluisterd. “Ook voor mensen die verder gevorderd zijn in hun dementie, werkt muziek nog goed”, legt Margret uit. Daarnaast worden er veel bewegingsactiviteiten georganiseerd in Herbergier Assendelft. Het ondernemersechtpaar draagt zorg dat er voldoende individuele aandacht is voor de bewoners. Denk aan samen even gezellig de fotoboeken in om prettige herinneringen te stimuleren. 

Interesse in Herbergier Assendelft?

Margret en Fred zijn op zoek naar ondernemers om hun bijzondere werk voort te zetten. Wil jij graag meer weten over het leven als zorgondernemer. Meld je dan hier aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst. De presentatie wordt gegeven door Herbergier-coach Toon. Hij begeleidt startende en ervaren ondernemers en kan je alles vertellen over de voordelen van een eigen Herbergier en de ondersteuning die je krijgt als franchise.

Huidige ondernemers: Margret en Fred Ceelie
Geopend sinds: 2013
Aantal bewoners: 18
Team: 24 medewerkers in dienst. 17 fte

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden