Beschikbare vestiging

Herbergier Blerick

Hetty en Louis van der Burgt hebben de afgelopen acht jaar met veel toewijding gezorgd voor hun bewoners met dementie. In verband met gezondheidsproblemen vinden ze het tijd om te stoppen met hun geliefde Herbergier in Blerick. “We waren het liefst nog tien jaar doorgegaan, maar het zorgondernemerschap is echt een ‘way of life’. Het is alles of niets.” Daarom zijn ze nu op zoek naar een koppel met een groot zorghart om hun Herbergier aan over te dragen.

Sprong in het diepe

Het stel verliet in 2014 huis en haard om Herbergier Blerick van de grond op te bouwen. Met  nog de jongste dochter thuis verhuisden ze vanuit Landgraaf naar het dorp in de buurt van Venlo. Van de beslissing om aan de slag te gaan als zorgondernemers, hebben Hetty en Louis geen dag spijt gehad. Sterker nog, het liefst hadden ze de franchiseformule eerder ontdekt. “Dit is waarom ik ooit de zorg in ben gegaan”, vertelt voormalig  cardiologie verpleegkundige Hetty. “Als je aan het roer staat van je eigen Herbergier, word je niet beknot door managers of een overdaad aan regels. De lijnen zijn hier kort. En je kan de zorg precies zo invullen als je zelf voor ogen hebt.”

Geen bewoners, maar huisgenoten

Het echtpaar omschrijft de zeventien bewoners als hun huisgenoten. Samen vormen ze een bijzonder gezin. Dat de zorgondernemers zelf ook in de Herbergier wonen, zien ze nog steeds als dé kracht van de zorgformule. “ De band die je hierdoor krijgt met familie, bewoners en team is onbetaalbaar. Het zorgt voor een grote betrokkenheid en daardoor een hogere kwaliteit van zorg, die moeilijk te evenaren is als je er niet woont”, aldus Hetty.

De zorgondernemers leggen uit dat het personeel het overgrote deel van hun tijd aan de bewoners besteedt. Deze krijgen hierdoor alle aandacht die ze nodig hebben. “We nemen onze tijd.  Ze zijn soms een uur bezig met een bewoner in de ochtend, dat mag en kan ook”, vertelt Hetty.

Samen met hun team zetten ze alles op alles om de bewoners ondanks hun aandoening een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Bijzonder gewoon, gewoon bijzonder geldt in Herbergier Blerick. Louis vertelt: “Als er boodschappen worden gedaan, gaat er een bewoner mee. Of we gaan naar het kerkhof om een bloemetje langs te brengen bij hun partner of vader of moeder, even naar de opticien of we maken een wandeling. Hetty vult aan: “Familieleden komen spontaan langs en blijven eten of soms logeren. Niets is te gek. We denken in oplossingen.”

Een stevig netwerk

De zorgondernemers zijn trots op hun team. “Met een gerust hart zijn we altijd op vakantie gegaan. De ondernemers stappen in Herbergier Blerick op een rijdende trein”, zegt Louis kordaat. Ze hebben de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in hun netwerk. De Herbergier staat goed bekend in de buurt. Casemanagers dementie, huisartsen, de geriater in het ziekenhuis, de fysiotherapeut en de zorgboerderij; met allemaal onderhouden ze contact. Deze instanties verwijzen dan ook regelmatig door naar hun Herbergier. Met als gevolg dat ze  altijd mensen op de interesselijst hebben staan.

Kalfjes voor de deur

Herbergier Blerick is gevestigd in een carréboerderij. De eengezinswoning van het stel is onderdeel van de boerderij en heeft een eigen entree en tuin. Landelijker dan bij Herbergier Blerick krijg je het als toekomstig zorgkoppel niet. “De tuin grenst aan het weiland van een boer. Bewoners en familieleden genieten volop van het uitzicht op koeien en paarden.”

Het pand grenst direct aan Thomashuis Blerick, samen delen ze het binnenhof. De bewoners met een verstandelijke beperking komen de stallen van de schapen en kippen schoonmaken als dagbesteding. “Er is een leuk contact met de buren”, volgens de twee. De kleinschalige woonvorm ligt aan de rand van het dorp Blerick. Vaak pakken ze de auto om daar met bewoners op stap te gaan. Kortom landelijk, maar met een levendig dorp om de hoek.

Opvolgers gezocht!

Het echtpaar zoekt gedreven ondernemers met een groot empathisch vermogen en leiderschap om het stokje aan over te dragen. Ben jij BIG-geregistreerd verpleegkundige en wil je samen met je partner het verschil maken in de dementiezorg? Bezoek dan de informatiemiddag en leer meer over het bijzondere leven van een zorgondernemer.

Huidige ondernemer: Hetty en Louis van der Burgt
Geopend sinds: 2014
Aantal bewoners: 17
Team: 30 medewerkers

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden