Beschikbare vestiging

Herbergier Gees

  • Herbergier Gees

In 2010 openden Monique en Ike Vastenhoud hun eigen Herbergier in Gees. Na bijna 13 jaar liefdevolle zorg te hebben gegeven aan hun 16 bewoners met dementie, zijn ze op zoek naar een gepassioneerd ondernemersstel dat hun prachtige Herbergier van hen overneemt.

Welkom in het huis van mijn moeder

Jarenlang werkte Monique Vastenhoud met veel enthousiasme in de ouderenzorg. “Ieder jaar kreeg ik complimenten vanuit het management voor al het goede werk. Toch moest ik dan 5% van mijn budget inleveren omdat er bezuinigd moest worden. Ik wist niet of ik dat zo wilde blijven doen.” Via familie hoorde ze over de Herbergier.

De Herbergier-formule, waarbij ouderen met dementie kleinschalig wonen en 24/7 persoonlijke zorg krijgen, bestaat sinds 2007. Tijdens een open dag bij de Herbergier in Arnhem namen Monique en Ike een kijkje. “Bij de deur werden we verwelkomd door de dochter van een bewoonster,” zegt Ike. Welkom in het huis van mijn moeder, had de dochter gezegd. “Meteen begreep ik dat wonen en werken in een Herbergier heel anders is dan in een reguliere zorginstelling.”

We zorgen voor elkaar in Gees

In 2010 openden Monique en Ike hun eigen Herbergier in het Drentse Gees in een prachtig pand dat ooit een melkfabriek en korenmalerij was. “Iedereen in Gees kent ons,” vertelt Monique trots. “Het omkijken naar elkaar is iets dat wij als heel positief ervaren.” Aan de overkant van de straat is een partycentrum. “Toen er een nieuwe vloer werd gelegd in onze Herbergier, mochten we overdag naar de overbuurman, die spontaan voor ons kookte. Die gastvrijheid vind je niet overal.”

Een jong team gedreven medewerkers

“Wij kunnen hier als zorgverleners met rust en persoonlijke aandacht zorg bieden aan onze bewoners,” zegt Monique. Dat doen de ondernemers samen met zo’n 25 toegewijde medewerkers. Als leerbedrijf biedt Herbergier Gees jaarlijks meerdere stageplaatsen voor nieuw talent in de zorg. “Ons team is jong, omdat onze stagiaires regelmatig na het afronden van hun studie enthousiast terugkomen als medewerker.”

Op zoek naar nieuwe ondernemers

En nu start dan de zoektocht naar opvolgers. “We vinden het belangrijk om te zien dat iemand passie voelt bij de doelgroep,” zegt Monique. “Dat je het leuk vindt om samen met het team te kijken hoe je steeds weer de oplossing voor een uitdaging vindt.” Natuurlijk zijn vastberadenheid en uithoudingsvermogen ook belangrijk.

Deze zorg kan je alleen hier bieden

Als zorgondernemers van een Herbergier maak je echt het verschil, mede omdat je in een eigen appartement bij De Herbergier woont. Dat vraagt naast passie ook flexibiliteit, want werken in een Herbergier is werken in je eigen onderneming. Maar je eigen regie kunnen voeren levert ook veel voldoening op. Ike vertelt: “Deze vorm van zorg geeft ons als Herbergiers de mogelijkheid om er alles aan te doen om een glimlach op het gezicht van een bewoner te krijgen.” Dat geldt ook voor een bewoner die niet meer mobiel is en niet meer verbaal kan communiceren. “Als ik van die bewoner een glimlach krijg, dan is mijn dag weer goed.”

Monique vult hem aan. “We hebben een plek voor iedereen, ook voor mensen die niet heel veel geld hebben. Het maakt niet uit of je op een kleine of grote kamer zit, iedere bewoner krijgt hier dezelfde zorg.”

Opvolgers gezocht!

Ondanks dat ze het werk en vooral de mensen heel erg gaan missen, kijken de zorgondernemers uit naar de toekomst. “We hebben zin om regelmatiger bij onze kinderen en kleinkinderen langs te gaan,” zegt Monique. Maar eerst gaan ze op zoek naar hun opvolgers. Het echtpaar zoekt gedreven ondernemers met een passie voor de doelgroep om het stokje aan over te dragen. Ben jij BIG-geregistreerd verpleegkundige en wil je samen met je partner het verschil maken in de dementiezorg? Bezoek dan de informatiemiddag op 16 september of neem contact met ons op.

Huidige ondernemers: Monique en Ike Vastenhoud
Geopend sinds: 2010
Aantal bewoners: 16

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden