Beschikbare vestiging

Herbergier Heythuysen

  • herbergier webinar, zorgondernemer worden, gastenhuis starten, herbergier starten, zorgboerderij starten.
  • herbergier webinar, zorgondernemer worden, gastenhuis starten, herbergier starten, zorgboerderij starten.
  • Herbergier Heythuysen
  • herbergier webinar, zorgondernemer worden, gastenhuis starten, herbergier starten, zorgboerderij starten.
  • herbergier webinar, zorgondernemer worden, gastenhuis starten, herbergier starten, zorgboerderij starten.

Niks moet, alles mag. Dat is het motto in Herbergier Heythuysen. De voormalige basisschool is in 2014 getransformeerd tot warm thuis voor 16 bewoners met dementie. Het leven verloopt er gemoedelijk, zoals in een groot huishouden. Deze Limburgse Herbergier ligt op loopafstand van het dorpsleven. Maar ook de natuur en het water liggen binnen handbereik. De huidige ondernemers – Wim Klaessen en Carla Posthumus – gaan na 8 voldoening schenkende jaren met pensioen en zijn op zoek naar bevlogen opvolgers.

Visie

In Herbergier Heythuysen wonen 16 bewoners met dementie. Daarbij zijn de vrouwen (15) ruim vertegenwoordigd. Onderling heerst een gemoedelijke sfeer. Sommige bewoners zoeken elkaar op, andere gaan hun eigen gang in de gemeenschappelijke woonkamer. De dag start met de dagelijkse zorg, waarop het ontbijt volgt. Rond een uur of 11 start de eerste activiteit. Daarna vult de dag zich ongedwongen met spelletjes, de krant lezen, een wandeling maken, uitgebreid tafelen tijdens de lunch (huisgemaakte soep met brood) en ’s avonds het versbereide diner.

 

Een prettig thuis waar je het naar je zin hebt. Waar het leven waardig geleid wordt tot de dood. Waar bewoners – al dan niet met ondersteuning – eigen keuzes maken en zolang mogelijk zelfstandig hun steentje kunnen bijdragen. “Keuzevrijheid zit overal in. We kijken per persoon naar de best mogelijke oplossing en sluiten aan op iemands geschiedenis”, vertellen zorgondernemers Wim en Carla. Al met al is Herbergier Heythuysen een veilige haven met een warme club mensen. Waar maximale tijd en aandacht voor het welzijn van de bewoner de boventoon voeren. 

Pand & ligging

Herbergier Heythuysen is in een bijzonder gebouw gesitueerd. Het pand fungeerde vanaf de jaren dertig vorige eeuw als meisjesschool en werd geleid door nonnen. Vanaf de zestiger jaren diende het als gemengde school; de Beukenhof. In 2014 werd het pand nieuw leven ingeblazen als Herbergier. Karakteristieke elementen zoals het tegelwerk en de glas-in-lood ramen in de trappenhal (inmiddels in dubbelglas) zijn nog steeds aanwezig.  De overzichtelijke huiskamer en keuken zijn zo ingericht dat medewerkers nooit met hun rug naar de bewoners staan. De aangrenzende open keuken heeft een kookeiland, waar dagelijks de verse maaltijden worden bereid.

Zowel de winkels als de natuur zijn op loopafstand bereikbaar.

Vanuit de gezellig ingerichte woonkamer hebben de bewoners ruim zicht op het buitenleven. Bewoners zijn met één stap buiten in de royale tuin, die als park is ingericht. Wie wil, kan een handje helpen met het verzorgen van de kippen. Elk bewonersappartement heeft een eigen badkamer. In totaal zijn er 15 appartementen plus een logeerkamer die permanent bewoond wordt.

Herbergier Heythuysen ligt op een ideale locatie: op 2 minuten loopafstand van het kerkdorp Heythuysen. De winkels zijn binnen handbereik. Evenzo activiteiten als de jaarmarkt, vlooienmarkt, kermis en carnaval. “Heythuysen is een levendig dorp. Er is volop te doen. Tegelijkertijd is natuur en het water op steenworp afstand”, vertellen Wim en Carla.

Privéwoning

De privéwoning van Herbergier Heythuysen kenmerkt zich door de hoge plafonds, grote raampartijen en royale woonkamer. Deze woonkamer annex keuken is gevestigd in de voormalige kleuterklaslokaal en omvat 49 vierkante meter. De gehele woning is gelijkvloers en heeft een privé entree aan de voorkant van het pand met hal.

Naast de badkamer telt de woning van de zorgondernemers drie slaapkamers. De zolderkamer beslaat 49 vierkante meter en biedt de mogelijkheid om verbouwd te worden tot twee slaapkamers met badkamer. Het woonhuis heeft een eigen tuin (110 vierkante meter) zonder inkijk. Onder de overkapping is het goed vertoeven op lange zomeravonden. In de schuur (24 vierkante meter) is volop opslagruimte. Al met al is het een fijne woning met mogelijkheden, wat het uiterst geschikt maakt voor gezinnen en stellen.

Meld je aan voor het webinar 20 mei

Wim en Carla hebben Herbergier Heythuysen met veel passie opgebouwd tot liefdevol thuis. Het is daarmee de kroon op hun carrière. Maar na 7 bijzondere jaren gaan ze volgend jaar met pensioen en is de zoektocht naar hun opvolgers geopend. “Onze opvolgers stappen op een rijdende trein, maar zijn vrij om hun eigen draai aan de Herbergiervisie te geven. Het belangrijkste aan onze opvolgers is dat ze altijd voor ogen houden dat het om het welzijn van de bewoners draait”, vertellen Wim en Carla.

Kennismaken met het leven als zorgondernemer? Meld je dan aan voor ons webinar op 20 mei 2021. Tijdens deze onlinebijeenkomst kan je al je vragen stellen aan ervaren zorgondernemers en vertelt Herbergier-coach Toon je de voordelen van franchise in de zorg.

Huidige ondernemers: Wim Klaessen en Carla Posthumus
Geopend sinds: 2014
Aantal bewoners: 16
Team: 25 medewerkers (14 fte)

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden