Beschikbare vestiging

Herbergier Nieuw-Vennep

  • Herbergier Nieuw-Vennep
  • Herbergier Nieuw-Vennep

Herbergier Nieuw-Vennep zal in 2022 aan een nieuw hoofdstuk beginnen. De huidige zorgondernemer, Resi Buijs, heeft haar zoektocht geopend naar een koppel met een groot zorghart om haar bijzondere werk voort te zetten. De Herbergier is gevestigd in een imposante stolpboerderij genaamd Margaretha’s Hoeve en bevindt zich op steenworp afstand van een nieuw aangelegd park, Venneperhout.

Pand en ligging

Na een grootscheepse renovatie gingen in mei 2020 de voormalige staldeuren van Herbergier-Vennep open. Inmiddels is het een warm thuis voor zeventien bewoners met dementie. Elk appartement in dit pand is uniek en verschilt qua oppervlakte. In veel van de appartementen zijn de houten vloerbalken of de oude kapconstructie nog zichtbaar. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer.

Resi nam met haar twee kinderen en haar toenmalige man Roger intrek in de privéwoning van deze Herbergier. Inmiddels runt zij de kleinschalige woonvoorziening met een zakenpartner. De privéwoning is zeer ruim, heeft drie slaapkamers en daarnaast een eigen opgang en een grote tuin. Wil je meer weten over de historie van dit unieke pand, neem dan vooral een kijkje op deze pagina van Stadsherstel. 

De Herbergier is gevestigd in een gloednieuw stukje Nieuw-Vennep. De afgelopen anderhalf jaar is de nieuwbouwwijk verder ontwikkeld en zijn er woningen rondom de voormalige boerderij heen gebouwd. Resi: “Iedereen kent ons. Als er festiviteiten worden georganiseerd zoals bv. Koningsdag, dan komen buurtbewoners langs om met bewoners activiteiten te doen. Ook komen de buurtkinderen graag op bezoek bij de diertjes, konijnen en kippen, in de tuin. Onze bewoners genieten van de levendigheid van de kinderen.” Andersom ervaren ze ook steun vanuit de buurt. Als er onverhoopt toch iemand aan de wandel gaat, dan krijgen Resi en haar team direct een belletje.

Het gewone leven gaat door

In Herbergier Nieuw-Vennep vinden ze het belangrijk om de persoon centraal te zetten en niet diens ziekte. Resi legt uit: “Het gewone leven gaat hier door, zo goed en kwaad als het kan. We gaan bijvoorbeeld een dagje naar het strand, met de speciale rolstoelbus, om een visje te eten. De bewoners helpen met allerlei huishoudelijke klusjes, zoals afwassen, koken en boodschappen doen. “Strijken doen bewoners hier ook, als ze dat willen. Dan denken we niet van: ‘dat is te gevaarlijk!’ Je begeleidt ze wel waar nodig natuurlijk”, aldus de zorgondernemer. Kortom het tempo en dagritme van de bewoners is leidend. Ze mogen zelf kiezen hoe laat ze opstaan en naar bed gaan bijvoorbeeld. Resi vertelt dat nieuwe bewoners in eerste instantie vaak vooruitgang boeken. “Iedereen die aankomt, sterkt aan en wordt mobieler.” 

Open deuren

Net zoals bij iedere Herbergier, kunnen de bewoners naar buiten wanneer ze willen. Resi vindt het onbegrijpelijk dat de meeste verpleeghuizen in Nederland nog steeds de bewoners opsluiten. “Een bewoner, die gewend was om met zijn hond dagelijks uren op stap te gaan, heeft nu ook nog steeds veel bewegingsdrang, zoals dat heet in vaktermen. Als je deze mijnheer zou opsluiten, dan zou hij hier enorm onrustig en ongelukkig van worden. Hij heeft een tracker en wij kunnen dus altijd zien waar hij is. Hij loopt trouwens bijna altijd hetzelfde rondje en is lekker vaak buiten. Heerlijk toch!”

Wil jij graag meer weten over het leven als zorgondernemer? Meld je dan hier aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en leer alles over de voordelen van het runnen van je eigen Herbergier en de ondersteuning die je ontvangt vanuit de franchisegever.

Huidige ondernemer: Resi Buijs
Geopend sinds: 2020
Aantal bewoners: 17
Team: 30 medewerkers

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden