Beschikbare vestiging

Herbergier Schiedam

In het centrum van Schiedam wordt voormalig theater De Teerstoof omgetoverd tot Herbergier Schiedam. Met deze herontwikkeling tot warm thuis wordt een nieuw hoofdstuk ingeluid voor het rijksmonument. De oplevering vindt naar verwachting eind 2022 plaats. De zoektocht naar een enthousiast stel zorgondernemers is geopend.

Het gebouw wordt door de gemeente verkocht aan Teerstoof B.V., dat het pand zal herontwikkelen tot woon-zorgcomplex. Daarvoor werkt het nauw samen met Herbergier-ontwikkelaar De Drie Notenboomen.

Pand & ligging

In totaal worden er 16 woningen voor bewoners met dementie gerealiseerd. Elk bewonersappartement heeft een eigen badkamer. “Het college kiest er bewust voor om een woonleefgemeenschap voor mensen met dementie te vestigen in het centrum van de stad”, meldt de gemeente Schiedam. “De levendige omgeving stelt bewoners in staat om langer thuis te wonen, voor sommigen zelfs in een voor hen vertrouwde omgeving. Het open-deuren-principe van de Herbergier, waarbij nadrukkelijk verbinding met de omgeving wordt gezocht, sluit hier goed op aan.”

Herbergier Schiedam ligt in het stadshart, maar ook nabij de natuur.

Het pand kent een rijke historie. Met de nieuwe invulling als Herbergier Schiedam, gaat het gebouw terug naar zijn oorspronkelijke functie. In 1815 werd het gebouwd als diaconiehuis, een ziekenhuis voor armen. In de jaren daarna had het pand onder andere de functie als woonhuis, voormalig theater en filmhuis. Naar verwachting wordt Herbergier Schiedam eind 2022 opgeleverd.

Herbergier Schiedam in een notendop

Bij een nieuwe locatie heb je als ondernemer volop de ruimte om de Herbergier vanaf de grond op te bouwen. Dit vertaalt zich in het inrichten van de Herbergier, het samenstellen van een gepassioneerd team en de bewonersgroep. Een bijzonder leerzame reis, waarin je een historisch pand nieuw leven inblaast als warm thuis voor zo’n 16 mensen met dementie.

Als ondernemer sta je samen met je levenspartner aan het roer en creëer je de randvoorwaarden voor een huiselijk en gastvrij karakter. Door de korte lijnen en en optimale betrokkenheid zorg jij dat bewoners hun leven in de Herbergier zoveel mogelijk kunnen voortzetten. Je daagt je team uit om verder te gaan waar de reguliere zorg stopt en helpt hen om met maximale aandacht te zorgen. Zelf heb je nauw contact met bewoners en hun naasten en ben je een spil in het web.  

Samen met de bewoners en het team vormen jullie een groot huishouden, waar iedereen waardevol is en naar eigen kunnen een steentje bijdraagt. Als ondernemer heb je de vrijheid om de zorg zelf in te vullen, volop te focussen op het welzijn van de bewoner en een liefdevol thuis te bieden in een beschermende omgeving. Dankzij de platte organisatiestructuur is er volop ruimte voor ideeën en creativiteit. Daardoor is de Herbergier een fijne plek om te wonen én te werken.

De kracht van de Herbergier-franchiseformule

Ondanks de vrijheid van het ondernemerschap, kan je altijd vertrouwen op de ondersteuning van Herbergier-ontwikkelaar De Drie Notenboomen. Terwijl jullie ondernemen en zorgen, biedt De Drie Notenboomen de kennis, ervaring, tools en begeleiding. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Via het lerend netwerk kunnen Herbergier-ondernemers kennis uitwisselen en van elkaar leren.

De Drie Notenboomen ondersteunt haar ondernemers via:

  • Het Opleidingshuis | Zowel voor als tijdens het runnen van je eigen Herbergier;
  • Coaching | Persoonlijke coach & buddy;
  • Raad & Daad | Persoonlijke ondersteuning vanuit onze experts kwaliteit & financiën, het Vastgoed- & Marketing-Communicatieteam, HR-helpdesk, samenwerking accountant  en meer;
  • Tools | Zodat elke Herbergier-ondernemer zijn bedrijf zo eenvoudig mogelijk kunt runnen.

Al met al is het starten van je eigen Herbergier een bijzonder staaltje maatschappelijk ondernemen. Benieuwd naar de mogelijkheden en ben jij (of jouw partner) BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruime ervaring in de zorg en heeft één van jullie leiddinggevende ervaring? En zijn jullie een ondernemend stel dat in kleinschalige setting een waardig leven wilt bieden aan mensen met dementie?

Meld jullie dan aan voor onze infomiddag over het Herbergier-ondernemerschap. Leer meer over de voordelen van een eigen Herbegier en laat je inspireren door de wereld van franchise in de zorg.

In een voormalig theater in hartje Schiedam komt een sprankelende Herbergier. De oplevering vindt naar verwachting eind 2022 plaats. De zoektocht naar een ondernemend stel is geopend om Herbergier Schiedam te leiden.

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden