Beschikbare vestiging

Herbergier Steenwijkerwold

  • Herbergier Steenwijkerwold zoekt opvolgers

Gasten

Herbergier Steenwijkerwold biedt een warm thuis aan mensen met geheugenproblemen. Veelal gasten met de ziekte van Alzheimer, maar ook mensen met andere vormen van geheugenproblemen die 24 uurszorg nodig hebben. Een aantal gasten heeft dementie in een beginstadium, een aantal ook in het eindstadium. De groep is wat dat betreft gemêleerd te noemen.

Wouter en Karin omschrijven hun Herbergier als een groot huishouden waar met elkaar de dag wordt doorgebracht. Een leuke club die naar elkaar omkijkt. Een plek ook waar opleiding en ontwikkeling van het team hoog in het vaandel staat. Het sluit aan bij de wens van Herbergier Steenwijkerwold om een brede specialisatie te hebben: ook voor mensen die meer zorg nodig hebben is het een thuis. “Ook wanneer de zorg intensiever wordt (bijvoorbeeld in de palliatieve fase) willen we er zijn voor onze gasten.”

Pand & ligging

Herbergier Steenwijkerwold is sinds 2010 gevestigd in een oud schoolgebouw. Diverse karaktertrekken zijn er nog in terug te vinden. Het is gelegen middenin de samenleving en de interactie met de direct omgeving is zeer goed. “We hebben heel goed contact hier, we zijn echt onderdeel van het dorp”, vertellen Wouter en Karin. “Mensen bellen ons gewoon even als ze een bewoner ergens zien lopen. Iedereen kent ons.”

Het ondernemersgedeelte op de begane grond is onderdeel van de Herbergier, maar heeft een eigen opgang en tuin. Wouter en Karin wonen er samen met hun 2 kinderen Esmee en Marijn.

Steenwijkerwold ligt in de kop van Overrijssel, vlakbij zowel Drenthe als Friesland. Het is een prachtige omgeving om er even op uit te gaan, bijvoorbeeld naar Giethoorn of natuurgebied Weerribben. Er wordt voor een uitstapje dan ook niet zelden gebruik gemaakt van de rolstoelbus. Steenwijkerwold zelf heeft o.a. een buurtsuper, bakkerij en pizzeria, maar het winkelcentrum waar vaak gebruik van wordt gemaakt ligt vlakbij in Steenwijk.

Infomiddag in Herbergier Steenwijkerwold

Op 13 februari organiseert Herbergier Steenwijkerwold een infomiddag voor mensen die meer willen weten over het Herbergier-ondernemerschap. Een absolute aanrader! Aanmelden kan hier!

Meer weten over het leven in Herbergier Steenwijkerwold? 

Dompel je dan onder in het leven van Karin, Wouter en hun gasten via de website van Herbergier Steenwijkerwold of neem contact op met De Drie Notenboomen via +31 (0)182 55 04 33 voor meer informatie met betrekking tot deze vestiging.

Huidige ondernemers: Karin Bootsman en Wouter Burggraaff
Geopend sinds: 2010
Aantal gasten: 17 (+ 1 logé)

Aantal medewerkers: 28 (17 à 18 fte) + stagiairs
Locatie: Gevestigd in een ruime oude school middenin de samenleving

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden