Herbergiers Lage Vuursche

In Lage Vuursche wordt de Sint Elisabethkapel omgetoverd tot twee Herbergiers. Met de herontwikkeling tot warm thuis voor ouderen met dementie begint een nieuw hoofdstuk voor het voormalige katholieke klooster. De toekomstige zorgondernemers kunnen zich verheugen op koninklijke buren. Prinses Beatrix woont op tien minuten lopen van haar woning, kasteel Drakensteyn.

Rijke historische achtergrond

Het monumentale pand bevindt zich aan de rand van Lage Vuursche, een levendig dorp in de gemeente Baarn. Het dorp ligt in een prachtig bosrijk gebied op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een populaire trekpleister voor wandelaars, fietsers en dagjesmensen die hun vertier zoeken in de gezellig horeca.

Het klooster en bijhorende kapel werd in 1927 gesticht voor de Congregatie van Onze Lieve Vrouw in Amersfoort. Twee jaar eerder had deze stichting een stuk grond aangeboden gekregen van jonkvrouw F.M. Bosch van Drakensteyn. Voorwaarde was wel dat er een kapel moest worden gesticht. Op de gevelsteen staat te lezen dat dit ter ere van de heilige maagd Maria was. In het klokkentorentje werd in vroegere tijden viermaal per dag de klok geluid, eerst met een touw later elektrisch.

De hoofdelementen van het pand blijven behouden, hierdoor zal je de historische sfeer blijven proeven bij de Herbergiers. De sfeervolle kapel met gebrandschilderde ramen, wordt omgetoverd tot een gemeenschappelijke woonkamer voor één van de Herbergiers. Er worden extra ramen ingevoegd, zodat er voldoende daglicht is voor de bewoners. Om het pand bevindt zich een ruim buitengebied, waar de twee tuinen van de Herbergiers zullen worden aangelegd. Het worden twee Herbergiers met een eigen karakter, maar dan wel in één pand.

Geef jij eigen draai aan deze gloednieuwe locatie

Een nieuwe locatie moet vanaf de grond worden opgebouwd. Er is dus volop de ruimte om deze naar eigen hand te zetten. Dit vertaalt zich in het inrichten van de Herbergier (van vloer tot keuken), het samenstellen van een gepassioneerd team en de bewonersgroep. Een bijzonder leerzame reis, waarbij je een historisch pand nieuw leven inblaast als liefdevol thuis voor zo’n 16 mensen met dementie.

Het feit dat er twee Herbergiers naast elkaar liggen, kan een hoop voordelen met zich meebrengen voor de toekomstige ondernemers. De zorgkoppels kunnen ontdekken hoe ze elkaar eventueel kunnen versterken. Ze zouden bijvoorbeeld elkaars achterwacht kunnen zijn of bedrijfsvoorzieningen delen. Dit is uiteraard afhankelijk van de behoeftes van de zorgondernemers.

Onderdeel van een franchise

Ondanks de vrijheid van het ondernemerschap, kan je altijd vertrouwen op de ondersteuning van franchiseorganisatie De Drie Notenboomen. Terwijl jullie ondernemen en zorgen, biedt De Drie Notenboomen kennis, ervaring, tools en begeleiding. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Daarnaast kunnen Herbergiers via het lerend netwerk kennis uitwisselen en van elkaar leren. Er is altijd wel een collega-ondernemer die met raad en daad voor je klaar staat.

Interesse? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

Benieuwd naar de mogelijkheden en ben jij (of jouw partner) BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruime ervaring in de zorg? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst over het Herbergier-ondernemerschap. En laat je inspireren door de wereld van franchise in de zorg.

Gezocht! Nog een koppel om een van de locaties te runnen. Verwachte oplevering 2023.

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jullie is!

Inschrijven