Beschikbare vestiging

Herbergiers Vught

  • Herbergier Vught

In Vught wordt een uniek rijksmonument omgetoverd tot twee Herbergiers. Ooit verbleven er dames van stand in het paviljoen en was het onderdeel van de instelling Huize Voorburg. In de volksmond heette het toen nog een gesticht. Men wilde hier, buiten de stad, een gesticht bouwen voor geesteszieken, van “zwakwoelenden” tot “onooglijken”, (bron: Geschiedenis van Zorgpark Voorburg, Goos Zwanniken). Met de herontwikkeling tot warm thuis voor ouderen met dementie, begint een nieuw hoofdstuk voor het paviljoen.

Pand en ligging 

De hoofdelementen van het pand blijven behouden: denk aan de hoge ramen en het centrale trappenhuis. Hierdoor zal je de historische sfeer blijven proeven bij deze Herbergiers. De bijzondere kapel, wordt omgetoverd tot een gemeenschappelijke woonkamer voor één van deze Herbergiers. Beide Herbergiers krijgen in het rijksmonument hun eigen opgang en buitenruimte met terras. Het worden twee Herbergiers met een eigen karakter, maar dan wel in één in een pand.

Het landgoed, waarop de Herbergiers zijn gelegen, heeft nu de functie van zorgpark. Er zijn plannen om het terrein verder te ontwikkelen zodat het een bredere functie heeft, bijvoorbeeld door het vestigen van horeca. Zorgpark Voorburg kent een lange geschiedenis, die terugvoert tot 1885. Het werd opgezet in de vorm van een Engels landgoed met een tuin in Engelse landschapsstijl en dat zie je nu nog terug. Het groene terrein is vrij toegankelijk voor de Vughtenaren. Er wordt volop gewandeld, gesport en gefietst. Daarnaast biedt het terrein momenteel ook ruimte aan andere zorginstellingen. Kortom, een prachtige groene omgeving, op tien minuten afstand van het centrum van Vught. Als familieleden een leuk uitstapje willen doen met vader of moeder, dan zijn er tal van mogelijkheden.

 

Van de grond opbouwen

Bij Herbergier Vught heb je als ondernemers volop de ruimte om de Herbergier vanaf de grond op te bouwen. Dit vertaalt zich in het inrichten van de Herbergier (van vloeren tot keuken etc), het samenstellen van een gepassioneerd team en de bewonersgroep. Een bijzonder leerzame reis, waarbij je een historisch pand nieuw leven inblaast als liefdevol thuis voor zo’n 16 mensen met dementie.

Ondanks de vrijheid van het ondernemerschap, kan je altijd vertrouwen op de ondersteuning van franchise De Drie Notenboomen. Terwijl jullie ondernemen en zorgen, biedt De Drie Notenboomen de kennis, ervaring, tools en begeleiding. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Via het lerend netwerk kunnen Herbergier-ondernemers kennis uitwisselen en van elkaar leren. 

Het feit dat er twee Herbergiers naast elkaar liggen, kan een hoop voordelen met zich meebrengen voor de toekomstige ondernemers. De zorgkoppels kunnen ontdekken hoe ze elkaar eventueel kunnen versterken. Ze zouden bijvoorbeeld elkaars achterwacht kunnen zijn of bedrijfsvoorzieningen delen. Dit is uiteraard afhankelijk van de behoeftes van de zorgondernemers.

Interesse? Meld je aan bij de informatiebijeenkomst

Benieuwd naar de mogelijkheden en ben jij (of jouw partner) BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruime ervaring in de zorg? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst over het Herbergier-ondernemerschap. Leer meer over de voordelen van een eigen Herbergier en laat je inspireren door de wereld van franchise in de zorg.

Het rijksmonument wordt getransformeerd tot twee aparte Herbergiers. Naar verwacht start de bouw/sloop in feb 2022. De oplevering vindt naar verwachting eind 2022 plaats. Gezocht! Twee koppels om deze Herbergiers op de kaart te zetten in Noord-Brabant.

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Herbergier iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden