Herbergier Gouderak

Kok Herbergier Gouderak - 2x 3,5 uur/week

Zoek jij een baan waarin je gasten de waardering voor je kookkunst direct met je kunnen delen? Ter versterking van ons Team zijn wij op zoek een Kok voor gemiddeld 7 uur per week die voor onze bewoners gezonde en verse maaltijden wil maken. Naast goed kunnen koken en dat efficiënt organiseren is affiniteit met dementerende ouderen een eerste vereiste. Je werkt en eet immers tussen en samen met onze bewoners. Ben jij een kok met een hart voor ouderen, die tegelijkertijd professioneel kan denken en handelen? solliciteer direct!

In Herbergier Gouderak wonen mensen met een vorm van dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Niets doet bij ons denken aan het beeld dat rond klassieke ouderenzorg hangt. De inrichting, het dagelijks leven, de manier van omgang met elkaar, alles is huiselijk en ongedwongen. Zorg past zich aan de bewoner aan in plaats van andersom. Zo kunnen bewoners zoveel mogelijk hun eigen leven bepalen. Hier kan je als Kok het verschil maken.
Herbergier Gouderak is gevestigd in het centrum van Gouderak, vlakbij Gouda. Aan de dijk en dichtbij het pontje over de Hollandse IJssel naar Moordrecht. In onze Herbergier zijn 17 kamers. Als zorgondernemers wonen wij zelf ook in de Herbergier. Geen leidinggevenden op afstand, maar samen met jou als Kok op de werkvloer.

Wat ga je als Kok bij ons doen?

Als Kok maak je voor onze bewoners en je collega’s gezonde en verse maaltijden. Naast goed kunnen koken voor zo'n 20 mensen en dat efficiënt organiseren is affiniteit met dementerende ouderen een eerste vereiste. Je werkt immers tussen en samen met onze bewoners. Je eet ook samen met onze bewoners en je collega’s van de zorg de door jezelf bereide maaltijd waarbij je zo nodig je tafelgenoten een handje helpt. Naast het bereiden van de maaltijden hoort uiteraard het schoonhouden van de keuken en de keukenapparatuur ook bij je werk.

 • meedenken bij de samenstelling van het menu;
 • gerechten conform menu en recept bereiden;
 • ingrediënten voor de volgende dag controleren en klaar zetten;
 • maaltijd op tafel zetten en mee-eten met bewoners en collega’s;
 • de vaat doen naderhand;
 • keuken en keukenapparatuur schoonhouden.

Wat vragen wij van jou als Kok

 • Ervaring met maaltijdbereiding voor groepen;
 • Diploma kok of veel ervaring als hobby-kok;
 • Goed kunnen werken in teamverband;
 • Iemand die goed kan inschatten waar de behoeftes van onze bewoners liggen en hier ook naar kan handelen;
 • Veel affiniteit met ouderen met dementie. Voor al onze medewerkers staat het welzijn van de bewoners immers altijd voorop.

Het gaat om gemiddeld 2 diensten van 3,5 uur per week, in totaal 7 uur per week. Een Keukendienst is bij ons van 16.00 - 19.30 uur, op alle dagen van de week, ook in het weekend.

Wat bieden wij jou als Kok?

Centraal in onze bedrijfsvoering staat dat er veel mogelijkheden zijn in tijd en ruimte om aandacht aan onze bewoners te geven. Daardoor ontstaat als vanzelf een lagere werkdruk voor onze medewerkers. Wij zorgen er elke dag voor dat onze teams goed bezet zijn. Daarnaast zijn er altijd korte lijnen met de zorgondernemers. Verder bieden wij jou:

 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO-VVT, inclusief pensioenregeling bij PFZW;
 • Uitkering van een 13e maand en onregelmatigheidstoeslag;
 • Voldoende verlofuren om elk jaar bijna 7 weken vrij te nemen;
 • Pensioen- en studiekostenregeling;
 • Uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Door verschil in achtergrond en deskundigheid van de teamleden, Kok, Verzorgende, Helpende of Huishoudelijke dienst, ontstaat een gemêleerd gezelschap. Vertrouwen op elkaars sterke kanten en kwaliteiten, van elkaar leren en elkaar versterken staat in ons team voorop.

Kortom heb jij hart voor ouderen en zoek jij een baan als Kok waar je de waardering voor je kookkunst aan den lijve kan ondervinden? Ben je een zelfstandige werker die bereid is om in deze diensten te werken en heb je de ambitie om de zorg beter en leuker te maken? solliciteer direct!

Solliciteren?

Op onze website www.herbergier.nl/gouderak vindt je nog veel meer informatie over de Herbergier. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Hanneke Spruit: 06-53 725 166

Wil je direct solliciteren op de vacature Kok Herbergier? Solliciteer direct! Of stuur een email met CV naar info@gouderak.herbergier.nl.

Delen: