Verzorgende IG

Werken bij Herbergier Jozef in Vught

De bewoners van Herbergier Jozef in Vught krijgen de ruimte om hun leven voort te zetten zoals ze dat thuis gewend waren. Door uit te gaan van wat de bewoners nog wél kunnen en hen zoveel mogelijk mee te nemen in het gewone leven, bieden we hen een fijne oude dag. De inrichting van het huis, het dagelijks leven en de manier van omgaan met elkaar, alles is huiselijk en ongedwongen. Het welzijn en ritme van de bewoners staat voorop, gezellig samen genieten.

Herbergier Jozef is gevestigd in het zorgpark Reinier van Arkel in Vught. In onze Herbergier zijn 17 appartementen, daar wonen mensen met een vorm van dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Niets doet bij ons denken aan het beeld dat rond klassieke ouderenzorg hangt.  Zorg past zich aan de bewoner aan in plaats van andersom. Zo kunnen bewoners zoveel mogelijk hun eigen leven bepalen. In de Herbergier kun je als medewerker het verschil maken.

Wij, Erik en Marion zijn de zorgondernemers en wonen zelf  ook bij de Herbergier in een aparte woning. Geen leidinggevenden op afstand, maar samen met jou als medewerker op de werkvloer. Hierdoor zijn de lijnen kort. We hebben de werkzaamheden zo verdeeld dat jij tijd krijgt om aandacht te geven aan de bewoners.

In het nieuw te vormen team van medewerkers is de basis het vertrouwen op elkaars sterke kanten en kwaliteiten. Door verschil in achtergrond en deskundigheid van de teamleden (verpleegkundigen, verzorgenden, helpende, huishoudelijke dienst, huiskamer medewerker, kok, vrijwilligers) ontstaat een divers gezelschap zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken en motiveren. Vanuit de diverse functies kun je binnen onze Herbergier doorstromen naar andere beroepen in de ouderenzorg. Bijvoorbeeld verzorgende IG en in het verlengde daarvan verpleegkundige, wij vinden opleiding en ontwikkeling belangrijk.

Heb jij affiniteit met het werken met mensen met geheugenproblemen, spreekt het je aan om te werken in een kleinschalige woonomgeving en wil jij écht tijd hebben voor je bewoners? Ben je creatief in het bedenken en aanbieden van zorg en begeleiding en ben je een zelfstandige werker met de ambitie om de zorg beter en leuker te maken?

Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan

Ben je benieuwd welke functies er bij ons zijn dan verwijzen we je naar de onderstaande beschrijvingen. We zijn op zoek naar mensen met en zonder ervaring die met ons de Herbergier willen ontwikkelen tot een fijn thuis voor onze bewoners.

Vacature Verzorgende IG 3 

Werken als Verzorgende betekent dat je de zorg afstemt op het persoonlijke leefpatroon van de bewoner. Vaak heb je als Verzorgende in de ouderenzorg te maken met mensen die, doordat hun gezondheid achteruit gaat, niet meer volledig voor zichzelf kunnen zorgen en ondersteuning nodig hebben bij bepaalde taken. 

Soms kan een baan als Verzorgende ook inhouden dat je met je bewoner op pad gaat, leuke activiteiten bedenkt of huishoudelijke taken uitvoert. Hoe dan ook: als Verzorgende zorg jij voor een veilige, opgeruimde en gezellige leefomgeving.

De achterliggende gedachte bij al deze zorgtaken, is dat de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig taken blijven uitvoeren. Jij ondersteunt en stimuleert hen daarbij. Je neemt initiatief en denkt altijd in oplossingen.

Wat voorop staat, is dat jij het gevoel van welzijn van de bewoners bevordert. Dat doe je met persoonlijke aandacht en oog voor de specifieke wensen en zorgvragen van elke bewoner. Met jouw ondersteuning verlopen de dagelijkse activiteiten zo soepel en zorgeloos mogelijk.

Het geven van warme zorg is voor elk van onze medewerkers het uitgangspunt. Werken in een Herbergier is afwisselend en uitdagend, doordat een verzorgende alles doet wat nodig is in alle voorkomende diensten:

Van een verzorgende IG-3 verwachten wij dat je:

 • In het bezit bent van een diploma Verzorgende IG niveau 3 of de combinatie VIG – MMZ;
 • Verantwoordelijk bent voor de medicijnen en bepaalde verpleegtechnische handelingen;
 • Diensten in overleg, verschillende mogelijkheden;
 • Iemand die goed kan inschatten waar de behoeftes van onze bewoners liggen en hier ook naar kan handelen;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en graag samenwerkt in een team.
 • Dat je in  staat bent overzicht te houden op de dagelijkse gang van zaken en signaleert/anticipeert op bijzonderheden of afwijkingen;
 • Met opbouwende voorstellen komt die bijdragen aan verbetering van de zorgverlening;
 • De bewoner ondersteunt bij de lichamelijke verzorging
 • Bereid bent om alle voorkomende werkzaamheden te verrichten die nodig zijn om onze bewoners een veilige en vertrouwde omgeving te bieden. Je wordt hierbij ondersteund door Helpende en Verpleegkundigen;
 • Andere medewerkers ondersteunt in hun verzorgende taak, bijvoorbeeld door het geven van het goede voorbeeld bij het tillen en verplaatsen van bewoners die dat niet zelfstandig kunnen;
 • Een actieve rol hebt bij het bedenken en begeleiden van activiteiten;
 • Bijdraagt aan het verzorgen van het eten/drinken en voorkomende huishoudelijke werkzaamheden;
 • De bewoners ondersteunt bij het eten, hiertoe eet je mee met de lunch en avondmaaltijd die binnen jouw dienst valt;
 • Onder werktijd niet rookt

Wat bieden wij jou als Verzorgende?

 • Tijd en ruimte om aandacht aan de bewoners te geven en een band op te bouwen;
 • Korte lijnen op de werkvloer naar elkaar en naar ons als leidinggevende zorgondernemers.
 • Afwisseling in werkzaamheden
 • Een prettige werkomgeving waar warme zorg, persoonlijke aandacht en respect voor elkaar centraal staan.
 • Een werkplek binnen de zorg waarbij administratieve taken tot een minimum zijn beperkt.
 • Een werkplek waar je de tijd mag (moet!) nemen voor de zorg en begeleiding van onze bewoners
 • Uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Pensioenregeling;
 • Studiekostenregeling;
 • Tijd en ruimte om te leren;
 • Een rookvrije werkplek

Solliciteren?

Op onze website www.herbergier.nl/jozef-vught  vind je meer informatie over de Herbergier.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met  Marion Jansen 06-28801358.

Wil je direct solliciteren op de vacature Verzorgende IG 3? Stuur een email met CV naar info@jozefvught.herbergier.nl

 

Herken jij je in bovenstaande beschrijving, maak je interesse kenbaar: info@jozefvught.herbergier.nl

Op onze website www.herbergier.nl/jozef-vught  vind je meer informatie over de Herbergier.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met  Marion Jansen 06-28801358.

Delen: