•  

Na een grote renovatie van de monumentale stolpboerderij de Margaretha's Hoeve zullen wij, naar verwachting, in februari 2020, onze Herbergier openen. Hier bieden wij mensen met geheugenproblemen, zoals dementie, een warm en liefdevol thuis, waar zij heerlijk kunnen wonen.

Wij geloven dat mensen meer zijn dan hun zorgvraag. Het welzijn van de gasten staat bij ons voorop. Sommige mensen vinden dat bijzonder, maar wij vinden het gewoon. Wij gaan uit van wat iemand nog wél kan en zetten de persoon centraal, niet de ziekte.

De monumentale stolpboerderij Margaretha's Hoeve, is uniek in de Haarlemmermeer en is de meest zuidelijke oude hoeve in Noord-Holland. Achter de hoeve is een natuurgebied aan het ontstaan, aan de voorkant loopt de hoofdvaart. De hoeve staat er nu bij als een prachtig ijkpunt van historie en is de voornaamste blikvanger in de buurt.

Je eigen leven blijven leiden

Voorop staat dat onze gasten niet gebonden zijn aan het dagritme of de roosters van de zorgverleners. Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo: opstaan, lichaamsverzorging, wandelen, familie en ander bezoek ontvangen. Wie dat wil en kan helpt mee koken, tuinieren of bijvoorbeeld boodschappen doen.

Aan de achterzijde van de Margaretha’s Hoeve wordt een mooie tuin aangelegd met een terras, waar voor de gasten op elk moment van het jaar iets te beleven of te zien is.

In de Herbergier kunnen onze gasten - omringd door de zorg die echt waardevol en nodig is - hun eigen leven blijven leiden.

Restauratie

Stadsherstel Amsterdam is druk bezig met het restaureren van het rijksmonument. De eerste eigenaar van de Margaretha’s Hoeve was afkomstig uit het West-Friese Oudendijk. Zijn keuze voor de bouw van een stolpboerderij lag daarom voor de hand. Aan de voorgevel kwam een rijkversierde uitbouw, kenmerkend voor in de tweede helft van de 19e eeuw. In de Margaretha’s Hoeve worden nu zestien wooneenheden gerealiseerd. Op de foto’s in het fotoalbum (klik op album aan rechterzijde van deze pagina) ziet u het begin en vordering van de bouw.

Na de bouwvak-vakantie is gebleken dat er helaas een bouwvertraging is opgelopen, nu kunnen we naar verwachting februari 2020 onze deuren openen.

De ondernemers 
Samen koffie drinken, koekjes bakken, koken, rustig de krant lezen of heerlijk in het zonnetje zitten en niets doen. Gewoon net als thuis. Dit is wat wij, Rogier en Resi Vroegindeweij, onze gasten bieden. Samen met de medewerkers staan wij ervoor om onze gasten een warme en respectvolle woonomgeving te bieden waarbij zij de eigen regie zoveel mogelijk kunnen behouden. De kracht van onze Herbergier is onze kennis, gedrevenheid en enthousiasme. Wij wonen als zorgondernemers zelf ook in het pand en daardoor zijn we goed op de hoogte hoe het gaat met de gasten en hun veranderingen. Wij vinden het belangrijk om een vast aanspreekpunt te zijn voor familieleden of wettelijk vertegenwoordigers.

Herbergier Margaretha's Hoeve Nieuw-Vennep

Hoofdweg 1327
2151 MA Nieuw-Vennep
Nederland
Wij hebben momenteel geen plaats beschikbaar. Toch benieuwd? Neem gerust contact op:
volgt in het late najaar
nieuw-vennep@herbergier.nl

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.