‘Vensters met verhalen’ reist verder

Uit de huizen
Jan de Gier

Na een geslaagde expositie op een schip enige maanden geleden, zijn de ‘Vensters met verhalen’ van Oeds Visser van 1 december t/m 14 januari te zien bij gezondheidscentrum Sunenz in Drachten. Op donderdag 11 januari geeft de zorgondernemer van Herbergier Bartlehiem er een lezing van 10.00 tot 11.30 uur over leven en omgaan met dementie.

Van de website van Sunenz: “Vensters met verhalen is een expositie die gaat over de gevolgen van dementie. Achttien panelen geven een doorkijkje in het verhaal van mensen waarvan de vader of moeder dementie heeft. Doel is aandacht te geven aan hun ervaringen.

Verhalen over dementie

Oeds Visser interviewde zeventien personen over de vraag: wat doet het met je als een van je ouders dementie heeft? De expositie volgt het proces van dementie dat iemand doormaakt en wat dat doet met zonen en dochters. Vensters met verhalen laat zien dat ieder zijn of haar eigen ontroerende en aansprekende verhaal heeft.  

Hij selecteerde gedeeltes uit de interviews en zocht contact met Linda De Haan (illustrator) en Yka Van der Veen (vormgeefster). Zij werkten er samen aan, om de teksten op een passende en aansprekende manier te verbeelden. Hieruit zijn indrukwekkende panelen ontstaan die diverse thema’s uit de verschillende verhalen belichten.

Lezing 

Op donderdag 11 januari van 10.00-11.30 uur geeft Oeds Visser een lezing in Sûnenz mbt expositie ‘Vensters met verhalen’ (op het winkelplein). Hij gaat dan in op het achtergrondverhaal van de expositie: wat de aanleiding was voor het houden van de interviews en hoe hij erop gekomen is een expositie te maken.

Daarnaast belicht hij een aantal thema’s die uit de interviews naar voren zijn gekomen, zoals rolomkering (ouder-kind), verhuizen en alles wat daaromheen speelt en omgaan met de achteruitgang van de ouder(s). Toegang is €2,50 inclusief een kopje koffie.”

Lees hier een artikel dat het RD publiceerde ten tijde van zijn rondvaart door Friesland.

Meer informatie: www.venstersmetverhalen.nl 

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!