Deze Herbergiers hebben een warme woonplek vrij

Wonen

Het leven verder leven in een kleinschalige en liefdevolle setting? Ook in deze tijd biedt de Herbergier een warm thuis aan mensen met dementie. In dit bericht aandacht voor de appartementen in Herbergier Bartlehiem, Gouderak, Scherpenzeel, Wognum, Tiel en Dronrijp.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Herbergiers klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis voor een dierbare met geheugenproblemen. Op diverse plekken is een appartement beschikbaar. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.herbergier.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Herbergier Bartlehiem (Friesland)

In het Friese Bartlehiem hebben Oeds en Judith een ruime kamer (50 m2) beschikbaar voor een nieuwe bewoner. Het sfeervolle appartement heeft authentieke balken en een eigen badkamer. "Graag bieden wij u gezelschap, warme zorg en een prachtige woonplek op het ruime Friese platteland. Onze specialiteit is: gewoon doen. Samen praten, eten, spelletjes doen, wandelen, aardappel schillen of groente snijden en samen leven. Wij sluiten ons aan bij de belevingswereld en gewoonten van onze bewoners. Om hen een gevoel van 'thuis zijn' te geven." In de Herbergier wordt verder gekeken dan alleen het gebruik van medicijnen. "Zorgen voor beweging, voldoende activiteiten, naar buiten kunnen, samen zingen en eventueel een borreltje voor het slapen gaan zorgen net zo goed voor een goede nachtrust. Of voor minder onrust. En het allerbeste medicijn is liefde en persoonlijke aandacht. Daar gaan we voor", aldus Oeds en Judith.

Wie geinteresseerd is in deze woonplek of iemand met dementie kent die een warm thuis zoekt, kan gerust contact opnemen met Oeds en Judith voor meer info. Dit kan via bartlehiem@herbergier.nl of telefonisch op 0519 346 185 en mobiel 06 319 054 30.

Herbergier Gouderak (Zuid-Holland)

Ook Herbergier Gouderak heeft een fijne woonplek beschikbaar. "De inrichting, het dagelijks leven, de manier van omgang met elkaar... Alles is huiselijk en ongedwongen. Voorop staat dat gasten hun eigen dagritme bepalen en hun leven verder leven", vertellen zorgondernemers Gert en Hanneke.

Net als in elke andere Herbergier, ligt de nadruk op welzijn, waardig leven en kijken naar mogelijkheden. Herbergier Gouderak is niet alleen gastvrij voor familie, vrienden en kennissen. Ook huisdieren zijn welkom. Benieuwd naar dit warme thuis voor mensen met dementie? Vraag dan een kennismaking aan via hun website: https://www.herbergier.nl/gouderak.

Herbergier Scherpenzeel (Gelderland)

Janco en Wilma Blonk openden begin juni de deuren van Herbergier Scherpenzeel (Gelderland). Huis en haard verlaten is lastig, zeker als je dementie hebt. “Het kost tijd om te wennen. Maar ondertussen heeft iedereen zijn plekje gevonden. Bewoners genieten van de tuin, de geborgenheid en de nabijheid om altijd terug te kunnen vallen op ons team wanneer dat nodig is”, vertelt Wilma. "Het eten en de zorg zijn goed, maar verder laten ze je helemaal vrij. Zolang je dingen zelf kan, wil je dat ook zelf doen", vertelt meneer Posthuma, die als eerste bewoner zijn intrek in Herbergier Scherpenzeel nam. 

Janco en Wilma hebben nog een paar ruime en lichte appartementen beschikbaar. Contact opnemen kan via 06 301 44 902. De website van Herbergier Scherpenzeel vind je hier >>.

Herbergier Wognum (Noord-Holland)

In een historisch klooster in het Noord-Hollandse Wognum hebben Marco en Natasja een gezellige kamer vrij die uitkijkt op de Kerkstraat. “De kamer is klaar voor gebruik, dus een verhuizing kan snel geregeld zijn. Wij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven. Zo bieden wij alle ruimte om eventuele hobby’s te blijven uitoefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten. Regie over het eigen leven staat hierbij centraal. Zo kunnen bewoners hun dag indelen naar wat ze willen en kunnen.”

Meer informatie over deze kamer of een afspraak maken voor een bezichtiging? Dat kan met het formulier op de website van Herbergier Wognum of telefonisch via 06 129 669 41.

Herbergier Tiel (Gelderland)

In het centrum van Tiel en nabij de Waal, vind je Herbergier Tiel. Daar hebben René en Judith een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. “In Herbergier Tiel hebben wij oog voor wie iemand nu is, maar we kijken ook naar de mens achter de dementie. Iedereen is waardevol en kan zichzelf zijn. Samen vormen we een groot huishouden en een veilige haven. Dankzij het kleinschalige karakter zijn de lijnen kort, is er altijd een vast aanspreekpunt en kunnen we focussen op datgene waar het om draait: het geluk van de bewoner.”

Wie een liefdevol thuis zoekt voor een dierbare met dementie in de Betuwe, kan vrijblijvend contact opnemen met René en Judith. Meer informatie en contactinformatie staan op hun website >>.

 

Herbergier Dronrijp (Friesland)

In een landelijke omgeving nabij Leeuwarden vind je Herbergier Dronrijp. Daar bieden Ed en Sofie in een kleinschalige setting 24-uurszorg voor jongere of oudere mensen met geheugenproblemen. Herbergier Dronrijp is gevestigd in een gezellige boerderij en heeft een ruime keuken met kookeiland. In de woonkamer worden gezamenlijke activiteiten ondernomen of kunnen gasten op hun eigen gemak lezen, muziek luisteren of met familie samenzijn. 

In de royale tuin kan volop genoten worden van de buitenlucht. De tuin beschikt over een overdekt terras. Daarnaast is er een groot terras met vaste BBQ en met uitzicht op een volière, moestuintje en dierenverblijf met geiten, kippen en konijnen. Vanwege de landelijke, maar centrale locatie is Herbergier Dronrijp een fijne woonplek voor zowel de natuur- als stadsliefhebber. Momenteel hebben Ed en Sofie een kamer met badkamer beschikbaar. "Bent u op korte termijn op zoek naar een liefdevolle plek waar zorg in een sfeer van rust, warmte, geborgenheid en respect wordt geboden door onze enthousiaste medewerkers? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding”, vertellen Ed en Sofie. Vraag een kennismaking aan via 06 175 823 20 of 06 185 519 62.  Meer informatie en foto’s van het leven in Herbergier Dronrijp vind je hier >>.

Delen: