Herbergier Zoetermeer op zoek naar opvolgers

Uit de huizen
Jan de Gier

Het duurt nog even, maar in 2020 komt er voor Martien Groenevelt en Wilma de Ru een einde aan een bijzonder zorgavontuur. Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht hebben zij aangegeven op zoek te gaan naar opvolgers voor hun Herbergier in Zoetermeer. Ben of ken jij iemand met interesse? Lees dan snel verder en zegt het voort!

Je kunt er maar beter vroeg bij zijn. Daarom hebben Wilma en Martien enige tijd geleden hun bewoners, familieleden en medewerkers ingelicht over de keuze om naar overnamekandidaten op zoek te gaan. Niet omdat het stel klaar is met de Herbergier-formule, maar simpelweg omdat de pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt. “Tot die tijd willen wij blijven bouwen aan een goede kwaliteit van zorg, waarbij mensgerichte zorg centraal staat”, zo vertellen ze in een interview voor HerbergierVerbindt.

Midden in de Randstad bevindt zich sinds 2013 de oase van rust die Herbergier Zoetermeer heet. Het pand telt 16 vertrekken en biedt een warm thuis aan de bewoners met geheugenproblemen, veelal als gevolg van dementie. De leeftijd van de bewoners varieert sterk. Zo is de jongste 62 jaar en de oudste 95 jaar. Een thuis voor iedereen dus.

Zelfstandig het leven voortzetten

‘‘Ons uitgangspunt is dat onze bewoners zo veel mogelijk nog zelfstandig hun eigen manier van leven kunnen voortzetten”, vertellen de ondernemers. “Huiselijkheid, gastvrijheid en persoonlijke aandacht zijn enkele essentiële aspecten. De familieleden hebben ons daarom in het ARGO-onderzoek op een paar punten met 100 procent tevredenheid beoordeeld. De familie is blij met de zorg en onze bewoners zijn gelukkig. De sfeer onderling is ook warm.’’

Herbergier Zoetermeer is op alle vlakken een actieve onderneming en samen met de 11 vrijwilligers en 25 medewerkers worden er tal van activiteiten ondernomen. Naast dat de Herbergier als huiselijk en familiair wordt ervaren is het bovenal een muzikaal huis. Er gaat geen dag voorbij zonder muziek: samen zingen, muziektherapie, koren die komen zingen en orkesten die hun kunsten vertonen.

Hoewel Martien en Wilma vooraf niet ‘dood gevonden wilden worden in Zoetermeer’, zijn ze inmiddels verkocht. “Aan de zij- en achterkant zijn alleen maar moestuinen”, vertellen ze. “Daarnaast zijn er vlakbij parkjes, natuurgebieden (Benthuizerplas) en de Randstad Rail, waarmee je in no-time bijvoorbeeld in Den Haag staat. Zoetermeer is een mooie stad boordevol activiteiten en niet voor niets na Houten dé fietsstad van Nederland.”

Ontdek meer over Herbergier Zoetermeer

Wil je meer lezen over de bewoners, het pand en de ligging (kortom: meer bedrijfsinfo): bekijk dan Herbergier Zoetermeer eens op de AANBOD-pagina op de website van De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van de Herbergier.

Wil je meer lezen over de kijk op zorg van Wilma en Martien en het reilen en zeilen in Herbergier Zoetermeer? Lees dan dit mooie interview als onderdeel van HerbergierVerbindt.

Infomiddag 27 november/Aanmelden

Interesse in overname? Of wil je ontdekken of het Herbergier-ondernemerschap iets is voor jou en je partner? Kom dan naar onze infomiddag in Herbergier Etten-Leur op 27 november! Aanmelden kan via het formulier op DEZE pagina. Direct aanmelden als kandidaat kan natuurlijk ook. Klik dan HIER!

Filmpje!

Herbergier Zoetermeer