Gedragen door de gemeenschap tijdens corona

Gedragen door de gemeenschap tijdens corona

Jan-Rob Makkenze
Zorgondernemer Herbergier Schoonhoven

In oktober 2021 sluipt corona ondanks alle maatregelen Herbergier Schoonhoven binnen. Een pittige tijd voor de zorgondernemers, waarin ze gelukkig veel steun kregen van familie, medewerkers en collega-Herbergiers.In Herbergier Schoonhoven zijn na 19 maanden de beschermingsmiddelen net opgeborgen, wanneer ze alsnog worden getroffen. Zorgondernemer Jan-Rob: “Het was een enorme uitbraak. Een groot gedeelte van het personeel was besmet, maar gelukkig was niet iedereen ziek. We hebben zelf gewoon door kunnen werken en lagen ‘s avonds vroeg op bed.”

Veertien van de zestien bewoners testten positief. Jan-Rob: “Het ziektebeeld varieerde: een aantal bewoners was behoorlijk ziek, een aantal was hangerig en een aantal had geen noemenswaardige klachten.” De zorgondernemer ervaart de steun die hij heeft ontvangen als hartverwarmend. Een aantal familieleden van bewoners heeft een achtergrond in de zorg. Deze familieleden gaven aan dat bij hen op het werk positief geteste medewerkers zonder of met milde klachten wel werden ingezet. Dat advies hebben we getoetst bij de GGD en gelukkig waren medewerkers bereid om te komen werken.

Overladen met oliebollen, bloemen en kaartjes

Alle collega-ondernemers uit het lerend netwerk sprongen in de auto om eten langs te brengen. Zelfs de middenstand van Schoonhoven droeg zijn steentje bij. De slager, bakker en kaasboer: allemaal boden ze aan om de boodschappen te bezorgen. Jan-Rob en Ingrid zijn dankbaar voor alle steun van familie. "Dagelijks werden wij voorzien van oliebollen, pannenkoeken, lekkers, bloemen en veel kaartjes met steunbetuigingen. Daarnaast is er gekookt door onze collega’s van Thomashuis Schoonhoven en heeft een familielid aangeboden een traiteur te laten koken."

Na 3,5 week werd Herbergier Schoonhoven schoon verklaard en werd de quarantaine opgeheven. “Inmiddels pakken we de draad weer op. Het was zwaar. Maar we hebben ook ervaren hoe mooi het is om deel uit te maken van een betrokken leefgemeenschap!”

Delen: