‘Het gaat erin als koek’

‘Het gaat erin als koek’

Ria Beekwilder
Vrijwilliger

Het ruikt heerlijk in de keuken van Herbergier Vlijmen. Ria Beekwilder staat met een glimlach te koken voor de bewoners. Sinds begin dit jaar bereidt zij elke woensdag de lunch. ‘‘Ik doe het met heel veel plezier.’’

Via de kinderen van een bewoner komt Ria in aanraking met de Herbergier. ‘‘Jan en Hester – de zorgondernemers – waren namelijk op zoek naar een kok voor vier dagen per week’’, vertelt Ria. Ondanks haar ervaring om voor grote groepen te koken, twijfelt ze vanwege haar leeftijd. ‘‘Maar nooit geschoten is altijd mis.’’

Genieten

Een leuk gesprek met Jan en Hester volgt en beide zijn enthousiast. Het feest gaat echter niet door, omdat de kooktijden in de knoop raken met Ria’s persoonlijke schema. ‘‘Jan was net zo teleurgesteld als ik.’’ Daarom komt de zorgondernemer met een nieuw idee: de lunch bereiden op woensdagmiddag. ‘‘Dat zag ik gelijk zitten.’’

Ria’s insteek is het opleuken van de dagelijkse lunch met iets extra’s. ‘‘Mijn tonijnsalade ging erin als koek.’’ Ze luncht ook elke woensdag mee om te kijken wat de bewoners van haar kookkunsten vinden. ‘‘De bewoners genieten er echt van. Dat maakt mij zo blij.’’

Warme sfeer

Vanaf de eerste keer dat Ria voet in de Herbergier zet, voelt zij zich welkom. ‘‘Er hangt hier zo’n warme sfeer. Dit verslaat alles. Chapeau.’’ Aan stoppen wil ze voorlopig nog niet denken. ‘‘Ik wil dit in de lengte van dagen blijven doen.’’

Delen: