‘Ik voel mij hier niet oud’

‘Ik voel mij hier niet oud’

Ina Kreder
Bewoner

‘‘Leuk dat je een kijkje in mijn appartement neemt’’, vertelt mevrouw Kreder vrolijk. Trots laat zij tijdens een rondleiding haar mooi ingerichte kamer in Herbergier Reeuwijk zien. ‘‘Het is hier zeer prettig om te wonen.’’

Bron: Zorgvisie

Op pad

Mevrouw Kreder is blij met haar intrek in de Herbergier. ‘‘Het is hier ruim en ik voel mij hier niet oud.’’ Ze vertelt dat er altijd wel iets in de Herbergier te doen is. ‘‘En vaak doe ik daaraan mee.’’ Zo bezoekt zij graag de Schouwburg of maakt zij een wandeling. Tijdens het maken van muziek met de andere bewoners is mevrouw Kreder ook vaak van de partij.

Daarnaast heeft zij een druk sociaal leven. ‘‘Regelmatig spreek ik met een of twee bewoners op de kamer af.’’ Mevrouw Kreder is blij met de huiselijke sfeer in de Herbergier. ‘‘Regelmatig lopen mijn kinderen of kleinkinderen binnen voor een kopje koffie.’’

Verborgen talent

Maar daarnaast heeft mevrouw Kreder tijdens haar verblijf een verborgen talent ontdekt. Dit gebeurde allemaal nadat zij voor het eerst bij de wekelijkse schilderclub aanschoof. Al snel toverde zij de meest prachtige tekeningen tevoorschijn, veelal potloodtekeningen van vogels. De creativiteit zit in de familie. Mevrouw Kreder was namelijk getrouwd met een creatief man. Nog steeds wordt zij omringd door zijn kunstwerken. Ze vertelt dat ze vroeger vol bewondering heeft toegekeken hoe hij met zijn kleuren het doek te lijf ging. Een hobby voor het leven.

Nu schildert mevrouw Kreder ook met veel plezier. Zelf is zij verbaasd over haar ontdekte talent. ‘‘Ik wist niet dat ik het kon’’, vertelt ze terwijl er een twinkeling in haar oog verschijnt. Omdat de kunstwerken van mevrouw Kreder en andere bewoners niet onder stoelen of banken geschoven mogen worden, was er daarom in 2016 een expositie te zien in de hal van Herbergier Reeuwijk. Daarbij waren de trotse kunstenaars uiteraard eregasten.

De Herbergier organiseerde een expositie met haar kunstwerken

Eén van de kunstwerken van Mw. Kreder. Rechts de opening van de expositie in Herbergier Reeuwijk

Delen: