Herbergier Zoetermeer, wijkboomgaard Zoetermeer, Hof van Segwaert, dementie Zoetermeer, verpleeghuis Zoetermeer, ouderenzorg Zoetermeer, werken zorg Zoetermeer, vacature verpleegkundige Den Haag, vacature verpleegkundige Zoetermeer

Samen genieten van de natuur

Suzanne Verboon
Activiteitencoördinator wijkboomgaard

Blij houdt zorgondernemer Martien Groenevelt de sleutels van de wijkboomgaard in zijn hand. Met de overhandiging kunnen bewoners van Herbergier Zoetermeer voortaan naar hartenlust peren plukken, tuinieren, wandelen en klusjes verrichten. “Zo kunnen zij actief meedoen en genieten van de natuur”, vertelt Suzanne Verboon, activiteitencoördinator van Hof van Seghwaert.

De bewoners van Herbergier Zoetermeer komen regelmatig over de vloer in de wijkboomgaard waar Suzanne vrijwilliger is. Wanneer Martien voorstelt om de samenwerking uit te breiden, zijn de vrijwilligers positief. “Nu kunnen ze altijd langskomen in de wijkboomgaard en is het een plek waar ze thuis zijn”, vertelt Suzanne. 

Samen peren plukken

Alle activiteiten die de vrijwilligers organiseren, zijn open voor de Herbergierbewoners. “Onlangs hebben we samen peren geplukt. Die hebben de bewoners mee naar huis genomen om er iets lekkers van te maken.” 

Naast leuke activiteiten helpen de bewoners mee met klusjes, zoals de verzorging van bloembakken en het wegharken van onkruid in de stiltetuin. “Zij kunnen daar goed hun steentje in bijdragen.” Het mes snijdt volgen Suzanne aan twee kanten. “De Herbergier helpt ons en voor hen is het werk waardevol.”

Delen:

Herbergier Zoetermeer Patricia Helma
Patricia Burgmeijer en Helma Visser
Zorgondernemer en verzorgende IG
Herbergier Zoetermeer Patricia Helma
Patricia Burgmeijer en Helma Visser
Zorgondernemer en verzorgende IG
Ferry en Moniek Zorgondernemers Herbergier Vianen
Moniek & Ferry Visser-Valk
Zorgondernemers Herbergier Vianen
Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!