Hoe ziet een dag er uit bij ons?

Het antwoord is simpel. Voor iedere bewoner anders. De ene bewoner wil vroeg opstaan en om 8 uur aan het ontbijt zitten en de andere bewoner wil uitslapen tot bijv. 10 uur. Enkele bewoners ontbijten op hun eigen kamer (al of niet met hulp van ons) en de meeste bewoners ontbijten aan 1 tafel in de huiskamer, waar het in de ochtend een komen en gaan is van ontbijtklanten. Om ongeveer 10 uur wordt de ontbijttafel afgeruimd en gaan de laatste bewoners die komen ontbijten in de keuken eten met elkaar. Rond 10.30 uur/11.00 uur gaan we gezamenlijk koffie drinken en daar zijn de meeste bewoners dan bij en alle medewerkers. Vaak is er dan ook al bezoek.

Op de meeste ochtenden hebben we min of meer vaste activiteiten (bewegen, muziektherapie, met het busje weg en lunchen of koffie drinken. Op ochtenden dat we dat niet hebben, dan verzinnen we op het moment zelf iets (bijv. zingen, spelletje, wandelen, verhaal vertellen). De lunch waarbij alle bewoners mee doen is om 13.00 uur. Dan eten we brood met meestal soep of iets anders extra en aan het eind tafelen we na met veel altijd fruit voor de bewoners. Onze medewerkers eten altijd mee met de bewoners. Na de lunch gaan een aantal bewoners rusten en er gaan 1 of 2 clubjes naar buiten om te wandelen. Later in de middag is er weer thee/koffie en ook dan gaan we dingen doen of een vaste activiteit (bijv. 2 keer in de week stoelyoga).

Bewegen met elkaar

Het warme eten (met ook iedereen bij elkaar aan 4 tafels) is om 18.00 uur en hier zijn we net als met de lunch altijd minimaal een uur gezellig met elkaar aan tafel. In de avond hebben we ook vaste activiteiten of we verzinnen wat. Aan sommige activiteiten doen veel bewoners mee aan sommige maar weinig. Niemand hoeft ergens aan mee te doen. Niets moet alles mag. Ieder zijn eigen wensen en zijn eigen ritme. Gezamenlijke activiteiten, het eten en andere gezamenlijke momenten hebben voor iedereen wel een belangrijke meerwaarde.