Opbouw zorg en verblijfskosten

Onze Herbergier beschikt over 16 appartementen, varieërend in grootte van 31m2 tot 55m2. Alle appartementen zijn voorzien van eigen badkamer, met douche en toilet.

Het appartement wordt door u geheel naar eigen smaak ingericht. Wij hebben voor u het verfwerk en de pvc-vloer (houtlook) verzorgd.

Het wonen in de Herbergier is gekoppeld aan de zorgindicatie en brengt 2 soorten kosten met zich mee: de verblijfskosten en de zorgkosten.

Kosten

De verblijfskosten bestaan uit de huur, servicekosten en de hotelmatige kosten.

De zorgkosten worden betaald uit het persoonsgebonden budget (PGB). Dit PGB is door iedereen aan te vragen die 24-uurs zorg nodig heeft en daarvoor een indicatie heeft van het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). Kosten voor de huisarts, tandarts, medicatie en bezoek aan het ziekenhuis, zijn gedekt door uw eigen zorgverzekering.

Om het mogelijk te maken dat u in de Herbergier komt wonen, is het belangrijk dat de PGB-aanvraag door het CIZ is afgegeven en door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is afgehandeld. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Voor al deze aanvragen kunt u begeleiding krijgen van een casemanager of door de aan onze Herbergier verbonden zorgmakelaar.

U geeft bij ons door het invullen van een interesseformulier uw mogelijkheden aan voor welke catergorie appartementen u in aanmerking wilt komen. Wanneer er een appartement beschikbaar komt, nemen wij contact met u op.