•  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Nieuw-Vennep

Herbergier Nieuw-Vennep 

Aan de rand van Nieuw-Vennep vindt u onze Herbergier. Deze Herbergier is gevestigd in een monumentale stolpboerderij. Het pand is volledig gerenoveerd, zodat het gebouw volledig is aangepast aan de eisen van deze tijd. De oude balken van de in 2019 gerenoveerde boerderij zijn door de hele boerderij zichtbaar. Het karakter van het gebouw is daardoor behouden. De Herbergier biedt plaats aan 16 kamers, een logeerkamer, een ruime gemeenschappelijke woonkamer en een woongedeelte voor de zorgondernemers. 

De Herbergier biedt kleinschalig wonen voor mensen met geheugenproblematiek. 

Samen wonen 

Elke bewoner heeft een kamer die naar eigen smaak kan worden ingericht. De Herbergier is volledig rolstoeltoegankelijk en is voorzien van een lift. Hiermee kan de 1e en 2e etage bereikt worden. De kamers variëren van 31 tot 55 m2, waarvan enkele geschikt zijn voor (echt)paren.

echtpaar

Elke kamer beschikt over een eigen douche en toilet. De tuin grenst aan het Venneperhout. 

De bewoners en de medewerkers genieten dagelijks van deze ‘achtertuin’, door op de duo-fiets of wandelend het gebied te ontdekken of vanuit de stoel te kijken naar de spelende kinderen in de speeltuin die grenst aan de tuin. Het besloten erf van de woonwijk achter de Herbergier en de samenhorigheid maakt dat de bewoners betrokken worden bij buurtaangelegenheden en voor onze buren bekende gezichten zijn.  

Bijzonder gewoon

Dagelijks zet een enthousiast team van medewerkers zich in om er voor de bewoners een bijzonder gewone dag van te maken.Hoe ziet een bijzonder gewone dag er dan uit, vraagt u zich nu misschien af. Onze bewoners kunnen zichzelf zijn ondanks hun geheugenproblematiek. Zij doen de dingen die zij gewoon waren te doen, echter nu met ondersteuning van de medewerkers, hun familie, mantelzorgers, vrijwilligers.  Alleen of met medebewoners. Denk hierbij aan dingen als een boodschap doen, aardappelen schillen, een cake bakken, koken, een kopje koffie drinken, de krant doornemen, de libelle lezen, sjoelen, wandelen en de hond uitlaten. Maar ook aan samen bewegen (gymnastiek en oefentherapie), muziek luisteren, zwemmen of zelfs hardlopen. Het leven speelt zich volop af in en rondom de Herbergier. Buiten is er een moestuin, zijn er terrassen, kippen en konijnen en heeft men de ruimte om tussendoor even de benen te strekken en een luchtje te scheppen. In de voortuin een zogenaamd TBC huisje. Op de website van Stadsherstel kunt u hier meer over te weten komen.

Wonen en werken

Interesse om bij ons te wonen? Het is belangrijk dat een nieuwe bewoner in onze groep past.  Daarom werken wij niet met een wachtlijst, maar met een interesselijst. Als u interesse heeft om in Herbergier Nieuw-Vennep te gaan wonen, kunt u ons bellen of mailen. We maken graag kennis met u en leiden u op afspraak rond.  

ondernemers Martijn en Miranda
De ondernemers

De gedreven medewerkers worden dagelijks in hun werkzaamheden ondersteund door ons: Martijn en Miranda Witte. Omdat wij niet alleen werken in de Herbergier, maar er ook wonen is de kans erg groot dat u ons tegen het lijf loopt in de Herbergier. Hierdoor zijn wij voor de bewoners vertrouwde gezichten. Voor familie en mantelzorgers de gastheer en gastvrouw en het aanspreekpunt. Door de korte lijnen kunnen dingen snel opgepakt worden. Wilt u meer over ons en onze drijfveren te weten komen, lees dan het interview door de link te kopiëren en te plakken in uw browser. https://www.herbergier.nl/nieuws/in-herbergier-nieuw-vennep-komen-alle-passies-samen

Herbergier Nieuw-Vennep

Hoofdweg 1327
2151 MA Nieuw-Vennep
Noord-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.