•  
  •  

Na een grote renovatie van de monumentale stolpboerderij de Margaretha's Hoeve hebben wij 9 mei 2020 onze Herbergier geopend. Hier bieden wij mensen met geheugenproblemen, zoals dementie, een warm en liefdevol thuis, waar zij heerlijk kunnen wonen. 

Wij geloven dat mensen meer zijn dan hun zorgvraag. Het welzijn van de gasten staat bij ons voorop. Sommige mensen vinden dat bijzonder, maar wij vinden het gewoon. Wij gaan uit van wat iemand nog wél kan en zetten de persoon centraal, niet de ziekte.

De monumentale stolpboerderij Margaretha's Hoeve, is uniek in de Haarlemmermeer en is de meest zuidelijke oude hoeve in Noord-Holland. Achter de hoeve is een natuurgebied aan het ontstaan, aan de voorkant loopt de hoofdvaart. De hoeve staat er nu bij als een prachtig ijkpunt van historie en is de voornaamste blikvanger in de buurt.

Je eigen leven blijven leiden

Voorop staat dat onze gasten niet gebonden zijn aan het dagritme of de roosters van de zorgverleners. Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo: opstaan, lichaamsverzorging, wandelen, familie en ander bezoek ontvangen. Wie dat wil en kan helpt mee koken, tuinieren of bijvoorbeeld boodschappen doen.

De Margaretha's Hoeve biedt plaats aan 17 appartementen, een ruime gemeenschappelijke woonkamer met open keuken en een woongedeelte voor de zorgondernemers.

Eigen appartement voor elke gast

Elke gast heeft een appartement, die naar eigen smaak kan worden ingericht. De Herbergier is volledig rolstoeltoegankelijk en is voorzien van een lift. Hiermee kan de 1e en 2e verdieping bereikt worden. De appartementen variëren van 20 tot 55m² en beschikken allemaal over een eigen douche en toilet.

Aan de achterzijde van de Margaretha’s Hoeve is een mooie tuin aangelegd met een terras, waar voor de gasten op elk moment van het jaar iets te beleven of te zien is.

In de Herbergier kunnen onze gasten - omringd door de zorg die echt waardevol en nodig is - hun eigen leven blijven leiden.

Restauratie

De eerste eigenaar van de Margaretha’s Hoeve was afkomstig uit het West-Friese Oudendijk. Zijn keuze voor de bouw van een stolpboerderij lag daarom voor de hand. Aan de voorgevel kwam een rijkversierde uitbouw, kenmerkend voor in de tweede helft van de 19e eeuw. In de Margaretha’s Hoeve worden nu zestien wooneenheden gerealiseerd. Op de foto’s in het fotoalbum (klik op album aan rechterzijde van deze pagina) ziet u het begin en vordering van de bouw.

 

De ondernemers 
Samen koffie drinken, koekjes bakken, koken, de krant lezen, eieren rapen of heerlijk in het zonnetje zitten en niets doen. Ook is er ruimte voor een wandeling in het park of samen een boodschap doen. Gewoon net als thuis. Dit is wat ik, Resi Buijs, onze gasten bied. Samen met de medewerkers staan wij ervoor om onze gasten een warme en respectvolle woonomgeving te bieden waarbij zij de eigen regie zoveel mogelijk kunnen behouden. De kracht van onze Herbergier is onze kennis, gedrevenheid en enthousiasme. Wij wonen als zorgondernemers zelf ook in het pand en daardoor zijn we goed op de hoogte hoe het gaat met de gasten en hun veranderingen. Wij vinden het belangrijk om een vast aanspreekpunt te zijn voor familieleden of wettelijk vertegenwoordigers.

Herbergier Nieuw-Vennep

Hoofdweg 1327
2151 MA Nieuw-Vennep
Nederland
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
0252-278500

Toelichting kostenplaatje

Onze Herbergier beschikt over 16 apppartementen, varieërend in grootte van 19m2 tot 55m2. Alle appartementen zijn voorzien van eigen badkamer, met...

Aanmeldingsformulier

Wanneer u interesse hebt voor een appartement in onze Herbergier, kunt u onderstaand aanmeldingsformulier gebruiken en ingevuld retour zenden aan...

Kwaliteitsverslag Herbergier Margaretha's Hoeve.

Herbergier Margaretha's Hoeve in Nieuw Vennep hecht veel waarde aan de kwaliteit in de woongroep. In het kwaliteitsplan leggen we vast hoe we dat...

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via info@klachtenportaalzorg.nl.