Zorgondernemer worden

HB Ehze

Als zorgondernemer het verschil maken voor mensen met dementie?

Zelf regie in de dementiezorg

In een Herbergier wonen 16 - 19 mensen met dementie, samen met twee inwonende zorgondernemers. Zij hebben de leiding en bieden met hun vaste team van medewerkers warme zorg aan hun bewoners.

Elke Herbergier is een zelfstandige zorgonderneming. De ondernemers draaien aan de knoppen en geven hun eigen invulling.

Tijd, persoonlijke aandacht, levensgeluk en keuzevrijheid. Dankzij kleinschaligheid is er tijd en persoonlijke aandacht voor datgene waar de zorg om draait: de bewoner.

Dit is wat Herbergier zorgondernemers zeggen

ZOs Herbergier Vlijmen
Mensen met dementie worden vaak weggestopt, afgeschermd van de maatschappij. Bij ons leiden ze juist een zo gewoon mogelijk leven, waar ze enorm van genieten.
Mariska Foppen
Zorgondernemer Herbergier Vlijmen
ZOs HB Boxtel
Er wordt zo’n warme zorg geboden hier – echt gericht op de bewoners. Het voelt niet als werken. We lopen naar beneden en worden iedere dag weer warm onthaald.
Susan en Harold Koerntjes
Zorgondernemers Herbergier Boxtel
Zorgondernemers Herbergier Etten-Leur
Pas als je lange tijd persoonlijke aandacht hebt voor bewoners, weet je waar ze behoefte aan hebben en hoe je ze een fijne dag bezorgt. Dáár draait het om. Het welzijn van de mens met dementie is nog belangrijker dan de medische zorgt die we bieden.
Saskia en Agnes Megens
Zorgondernemers Herbergier Etten-Leur

Wat is Herbergier zorgondernemerschap?

Er zijn inmiddels ruim 50 Herbergiers in Nederland waar het inwonende ondernemerskoppel persoonlijke dementiezorg biedt aan 16 mensen met dementie. Hoe werkt het zorgondernemerschap en wie komt ervoor in aanmerking? We leggen het je graag uit.

Grootste zorgfranchisegever van Nederland

De Drie Notenboomen is de grootste zorgfranchisegever in Nederland. Zij zijn verantwoordelijk voor de zorgformules van de Herbergier, Thomashuis, Zorgbutler en Thomas op Kamers.

20+ jaar autoriteit in zorgfranchise

De Drie Notenboomen realiseert nieuwe Herbergiers door heel Nederland. Ze begeleidt overnames en zoekt en coacht nieuwe zorgondernemers om die locaties te runnen.

Samenwerken in de Herbergier

Iedere Herbergier wordt gerund door twee levenspartners. Zij zijn eindverantwoordelijk voor de onderneming en leiden een eigen team van medewerkers.

Inwonende zorgondernemers

De zorgondernemers wonen in een privéwoning in of bij de Herbergier. Zo bieden ze een vertrouwd gezicht voor de bewoners en hebben ze optimaal contact met naasten en medewerkers.

Meer dan 50 Herbergiers

Er zijn ruim 50 Herbergiers in heel Nederland. In iedere Herbergier zijn 16 appartementen voor mensen met dementie. De Herbergier is hun huis. Zij zijn bewoners, geen patiënten.

Keuzevrijheid staat voorop

Iedere Herbergier hanteert een opendeurenbeleid en bewoners behouden zo veel mogelijk eigen regie. Dankzij de kleinschalige dementiezorg is er ruimte voor individuele behoeften van de bewoner en zorg op maat.

Herbergier Olst op de duofiets

Agenda informatiebijeenkomsten

Wil je weten hoe je zorgondernemer kan worden, en wil je je vragen over ondernemerschap in de zorg stellen aan ervaringsexperts? Kom naar een informatiebijeenkomst op locatie of volg een online webinar.

Webinar dinsdagavond 10 december

Webinar dinsdagmiddag 21 januari

Deze Herbergiers zoeken nieuwe zorgondernemers

Met regelmaat worden nieuwe huizen geopend. Daarnaast zoeken we soms opvolgers voor een bestaande locatie. Onderstaande Herbergiers zijn op dit moment beschikbaar.

Herbergier Dussen

Ter overname

Herbergier Enter

Nieuwe vestiging

Wie kan zorgondernemer worden?

Het runnen van een Herbergier is meer dan een gewone baan. Waar moet je aan voldoen om jullie eigen Herbergier te starten?
Jullie zijn levenspartners die graag samen willen wonen en ondernemen.
Een van jullie is BIG-geregistreerd verpleegkundige en heeft ruime ervaring in de zorg.
Een van jullie heeft leidinggevende ervaring. Je kijkt ernaar uit om sturing te geven aan een team van circa 25 medewerkers.
Jullie hebben passie voor de zorg, en willen samen 16 ouderen met dementie een mooi leven bieden.