Veelgestelde vragen over de Herbergier

twee mensen in gesprek: medewerker en bewoner Herbergier

Veelgestelde vragen over de Herbergier

Vraag en antwoord over de Herbergiers

Op deze pagina vind je de meeste gestelde vragen die we krijgen over de Herbergiers. Ze staan bij elkaar, verdeeld over drie kopjes: Wonen, Werken en Zorgondernemerschap. Kies hier waar je graag meer over wil weten.

Veelgestelde vragen over wonen in een Herbergier

De Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor tussen de 16 en 24 mensen met dementie. Zijn wonen in de Herbergier in een eigen appartement. Ook de verantwoordelijke zorgondernemers wonen in de Herbergier. Persoonlijke aandacht, keuzevrijheid, open deuren en een huiselijke sfeer staan bij ons centraal. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 55 Herbergiers. 

In de Herbergier wonen mensen met dementie of geheugenproblemen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, maar wel zoveel mogelijk regie over hun leven willen houden. Alle bewoners hebben een indictie nodig om 24-uurszorg te krijgen.

Bij De Herbergier draait het om kleinschaligheid, vrijheid en persoonlijke aandacht. De zorgondernemers wonen zelf ook op de locatie en zorgen voor een warm thuis voor hun 18 bewoners. Daarnaast zijn bij de Herbergier de deuren open. Bewoners kunnen, alleen, maar vaak met hulp, gewoon een ommetje maken, naar de markt, de bakker of een stukje fietsen.

De kosten bestaan uit een eigen bijdrage en een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). De zorgondernemers helpen bewoners graag om dit inzichtelijk te maken. Er is voor iedereen plek in De Herbergier, ook voor bewoners met een klein pensioen of alleen een AOW.

De zorg stemmen we af op wat iedere bewoner persoonlijk nodig heeft. We overleggen met de bewoner zelf, familie en/of naasten. In iedere Herbergier werken we met een vast en betrokken team.

Ja, een bewoner heeft een Wlz-indicatie nodig met verblijf en behandeling. De zorgondernemers kunnen helpen bij het aanvragen daarvan.

Bewoners wonen in een huiselijke omgeving met een eigen kamer en gezamenlijke ruimtes. We organiseren activiteiten die passen bij de wensen en interesses van onze bewoners.

Ja, er zijn dag en nacht medewerkers aanwezig. De zorgondernemers wonen zelf ook in of naast de Herbergier.

Ja, bewoners richten hun appartement in zoals zij willen, met eigen meubels en persoonlijke spullen. Zo wordt het hun thuis.

U kunt contact opnemen met een Herbergier bij u in de buurt of het interesseformulier invullen op de website van de betreffende Herbergier. We nemen dan snel contact met je op. Kijk op herbergier.nl/locaties om alle locaties te zien

De wachttijd verschilt per locatie. Als u contact opneemt met de Herbergier van uw keuze, geven de zorgondernemers u graag de actuele stand van zaken.

Ja, familie en andere naasten zijn altijd welkom. Uw naaste woont in de Herbergier net zoals thuis. U bent altijd welkom en bent een belangrijk onderdeel van het leven in de Herbergier.

We passen de zorg aan op de bewoner. We zoeken naar een oplossing binnen de Herbergier zodat een bewoner in principe altijd in de vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Ja, alle Herbergiers organiseren veel activiteiten, zoals samen koken, wandelen, muziek luisteren, knutselen en zelfs sporten. We houden rekening met wat iedere bewoner kan, en wil.

Veel Herbergiers hebben ook appartementen voor een echtpaar. Neem vooral contact op met de Herbergier in uw omgeving om uw situatie te bespreken.

We werken samen met huisartsen en andere zorgverleners. Eén van de twee zorgondernemers is altijd een BIG-geregistreerde verpleegkundige. Verzorgenden, verpleegkundigen en Helpenden zijn onderdeel van het team van medewerkers.

Een Herbergier heeft plek voor ongeveer 16 tot 24 bewoners. Daarmee blijft de Herbergier kleinschalig, wat zorgt voor een veilige, vertrouwde en persoonlijke sfeer.

Soms wel. Of een huisdier welkom is, hangt af van de situatie en de locatie. Neem contact op met de Herbergier van uw keuze om dit met de zorgondernemers te bespreken.

Ja, graag zelfs! U bent van harte welkom voor een kennismaking of rondleiding. Neem contact op met een locatie in uw omgeving om een afspraak te maken.

Op herbergier.nl/locaties kun je zoeken op plaatsnaam of postcode om een specifieke locatie te zoeken.

Veelgestelde vragen over werken in een Herbergier

Je kunt o.a. werken als verpleegkundige, gastvrouw, verzorgende IG of huishoudelijk medewerker. Daarnaast verwelkomen veel Herbergiers ook stagiaires en vrijwilligers. Kijk voor een completere lijst van functie op herbergier.nl/vacatures. In een Herbergier werk je in een klein en hecht team, met veel persoonlijk contact met bewoners.

Je hebt écht tijd voor bewoners. Omdat een Herbergier kleinschalig is leer je iedereen goed kennen. Je werkt nauw samen met de zorgondernemers en draagt bij aan het bieden van een warm, huiselijk gevoel.

Op herbergier.nl/vacatures vind je alle actuele vacatures. Je kunt ook direct contact opnemen met een Herbergier bij jou in de buurt om te vragen naar openstaande functies. 

Iedere Herbergier heeft een eigen eigenaar omdat de Herbergier een franchiseformule is. Je bent daarmee in dienst van een specifieke Herbergier, en niet een overkoepeld merk. Je werkt samen met de zorgondernemers - eigenaars van een Herbergier. Zij stellen zelf hun team samen.

Veelgestelde vragen over zorgondernemerschap

Een zorgondernemer is een franchisenemer van de zorgformule De Herbergier. Je runt samen met je levenspartner een Herbergier. Je woont altijd in of naast de locatie, leidt het team, organiseert de zorg en zorgt voor een fijne sfeer in huis. Je combineert zorg met ondernemerschap.

Je staat er niet alleen voor. Je krijgt begeleiding van franchisegever De Drie Notenboomen, de organisatie achter De Herbergier. Je ontvangt advies over onder andere financiën, kwaliteit en marketing, en krijgt een vaste ondernemerscoach die met je meedenkt.

Je kunt je aanmelden voor een gratis webinar via onze website om meer te leren over het zorgondernemerschap: herbergier.nl/webinars-zorgondernemerschap. We zoeken mensen met zorgervaring, een BIG-registratie én ondernemende kwaliteiten. In een kennismaking kijken we of het bij je past. Daarna volg je een selectie- en voorbereidingstraject.