Herbergier Nieuw-Vennep

Toelichting kostenplaatje

Onze Herbergier beschikt over 17 apppartementen, varieërend in grootte van 19m2 tot 55m2. Alle appartementen zijn voorzien van eigen badkamer, met douche en toilet.

Het appartement wordt door u geheel naar eigen smaak ingericht. Wij hebben voor u het verfwerk en de pvc-vloer (houtlook) verzorgd.

Het wonen in de Herbergier is gekoppeld aan de zorgindicatie en brengt 2 soorten kosten met zich mee: de verblijfskosten en de zorgkosten.

Verblijfskosten

De verblijfskosten bestaan uit de huur, servicekosten en de hotelmatige kosten:

* Gebruik van het appartement

* Gebruik van water/electra/verwarming

* Televisie-, telefoon- en internetverbinding

* Diverse abbonementen op krant en tijdschrift

* Kosten eten en drinken

* Onderhoud, ook van de tuin

* Wassen kleding en beddengoed

* Schoonmaken van de ruimtes

* Ophalen  van afval

* Gemeentebelasting

De verblijfskosten betaalt u uit uw AOW, pensioen en/of eigen vermogen. De kosten voor persoonlijke uitgaven, zoals de kapper of kleding, betaalt u ook uit eigen middelen.

Zorgkosten

De zorgkosten worden over het algemeen betaald uit het persoonsgebonden budget (PGB). Dit PGB is door iedereen aan te vragen die 24-uurs zorg nodig heeft en daarvoor een indicatie heeft van het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). Kosten voor de huisarts en tandarts, medicatie en bezoek aan het ziekenhuis, zijn gedekt door uw eigen zorgverzekering.

Om het mogelijk te maken dat u in de Herbergier komt wonen, is het belangrijk dat de PGB-aanvraag door het CIZ is afgegeven en door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is afgehandeld. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Voor al deze aanvragen kunt u begeleiding krijgen van een casemanager of zorgmakelaar.

U geeft bij ons uw mogelijkheden aan voor welke catergorie appartementen u in aanmerking wilt komen. Wanneer er een appartement beschikbaar komt, nemen wij contact met u op.

De categorie is bepaald door de ligging in het pand en de oppervlakte. De prijzen verschillen daardoor tussen de €1750 en de € 3750,-.