•  

Herbergier Ede

In Herbergier Ede wonen mensen. Zij lezen de krant, luisteren naar een vioolconcert of spelen zelf een deuntje op de piano. Wandelen door de tuin en snoepen van de rijpe aardbeien of laten hun hondje even uit. Ze doen dingen die u thuis ook doet. Is dat bijzonder? Nee en ja. Het gaat hier om oudere mensen met geheugenproblemen. Zelfstandig wonen lukt hen niet meer. De verleiding is dan groot om alles uit handen te nemen. Maar waarom? Een dame of heer die dag en datum niet meer kan onthouden kan nog zoveel wel. Daar richten wij ons liever op. We doen zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder.

Oude Gasfabriek

Herbergier Ede is gevestigd in de oude Gasfabriek, waar vanaf begin 1900 vanuit steenkool stadsgas werd geproduceerd, waarmee de Edenaren hun woningen en bedrijven konden verlichten. Eind jaren vijftig raakte door de opkomst van aardgas en de bouw van elektriciteitscentrales deze productiemethode overbodig en heeft de fabriek in de jaren daarna nog enkele andere functies gehad.
Na jarenlange leegstand is vanaf eind maart 2012 dit prachtige rijksmonument in gebruik genomen als Herbergier, het kleinschalige wooninitiatief voor mensen met geheugenproblemen. 

x
De ondernemers

Op onze website willen wij, Emma Meulenbeld en Cor Cornelissen, U een indruk geven van het wonen en werken binnen onze kleinschalige woonvorm, waar wij als inwonende zorgondernemers samen met een groep van 17 ouderen een leven proberen voort te zetten dat voor eenieder zo herkenbaar en aangenaam mogelijk is. Samen met ons team van enthousiaste en deskundige medewerkers streven wij naar een warme en veilige woonomgeving voor onze gasten, die allen in meer of mindere mate hinder ondervinden.

Herbergier Ede

Diamantstraat 5-7
6713 TL Ede
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu