•  
  •  
  •  

Herbergier Schoonhoven

 

Herbergier Schoonhoven is gevestigd in het voormalige weeshuis van de Zuid-Hollandse Zilverstad. Ons uitgangspunt is om mensen met geheugenproblematiek te helpen om een zo goed mogelijk leven te leiden, op hun eigen manier, in onze Herbergier. Bij ons staat de mens centraal, daarom bieden wij maatwerk. De individuele ondersteuningsvraag is het uitgangspunt: wat kan en wil iemand zelf? Zoveel mogelijk zelf doen, alleen of samen met anderen. Iedereen kan zijn of haar eigen leven leiden. De inzet van professionele ondersteuning wordt hierop afgestemd. Dit kan intensief of minder intensief zijn. Voor iedere ondersteuningsvraag zoeken wij naar een passende oplossing. Wij willen er zijn voor mensen van alle culturen, leeftijden en achtergronden. Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen voor anderen. Ieder mens verdient de aandacht, het respect en de zorg die men nodig heeft.
 

Voor wie

Waarden zoals persoonlijke aandacht, kleinschaligheid, mogen zijn wie je bent en eigen keuzes maken met een warme respectvolle bejegening. Dit maakt dat gasten en medewerkers ongedwongen en in een huiselijke sfeer kunnen wonen en werken. Op deze manier zijn gasten niet gebonden aan een dagritme of roosters van medewerkers. Iedereen draagt bij, naar eigen vermogen, kunnen en in het eigen tempo. Opstaan, eigen persoonlijke verzorging, wandelen of bezoek ontvangen. Wie dat wil en kan helpt mee met bijvoorbeeld boodschappen doen of koken. Om in onze Herbergier te kunnen wonen komen alle mensen met geheugenproblemen in aanmerking die een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) hebben. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

De ondernemers

Herbergier Schoonhoven wordt geleid door Ingrid Hopmans en Jan-Rob Makkenze. Hun rol is helder: ‘Onze gasten houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven. Onze zorg ondersteunt, maar overheerst nooit.’ Ingrid heeft jarenlange ervaring als verpleegkundige en manager in de ouderenzorg en Jan-Rob heeft ook jarenlang bij een zorgaanbieder gewerkt. Gastvrijheid en autonomie zijn rode lijnen in ons persoonlijke en werkzame leven. ‘Zo kunnen we in onze Herbergier niet alleen goede zorg bieden, maar ook persoonlijke aandacht’.

Herbergier Schoonhoven

Koestraat 78-80
2871 DS Schoonhoven
Zuid-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
0182232800 & 0652716608

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.