•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Almelo

We zijn gestart

Op 1 december 2023 deed Herbergier Almelo haar deuren open voor de eerste bewoners. De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met geheugenproblemen liefdevolle zorg, aandacht en nabijheid ervaren. Marieke en Remco de Vries zijn de zorgondernemers van Herbergier Almelo, de voormalige Acaciaschool dichtbij de kern van het centrum. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Vanuit het karakteristieke pand zijn de bewoners lopend of per fiets binnen enkele minuten omringd door de natuur. Herbergier Almelo is daarmee de ideale locatie voor zowel de stads- als natuurliefhebber.

Acaciaschool

De Acaciaschool staat in de veelkleurige wijk de Rohof. De bewoners van de Herbergier Almelo zullen dagelijks in contact komen met de leefomgeving, zoals ze zelf ‘vroeger’ ook gewend waren. Ze ervaren dat ze er toe doen in de lokale maatschappij.

Het trappenhuis

In een Herbergier mag een ieder er zijn en zich geborgen weten. Als Herbergier Almelo bieden wij huiselijkheid en persoonlijke aandacht aan de kwetsbare bewoners en hun familie. Niets moet en alles mag, wat de bewoners zelf aangeven en aankunnen willen we stimuleren. Zoals sport, hobby's of muziek maken rondom de piano, om zo een betekenisvolle invulling van de dag te geven. Wonen en zorg naadloos met elkaar verweven. Samen vormen we een woon- en leefgemeenschap. Een groot familiehuis waar je niet direct merkt dat er ook zorgpersoneel rond loopt. Maar waar je ook niet denkt dat je in een hotel bent.

Piano

Naast dat wij met elkaar de huiselijke Herbergier vormen zal ook de inrichting warm en praktisch zijn ingericht. In de woonvleugel met veel ramen en een open keuken kunnen bewoners - ieder van zijn of haar eigen favoriete plek - het binnen en buiten gebeuren observeren en aangemoedigd worden om aan een huislijke activiteit mee te gaan doen.

Er zijn zestien kamers, die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Iedere kamer is voorzien van een badkamer met douche, toilet, wastafel en vloerverwarming. Wij hebben drie appartementen beschikbaar voor echtparen. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een opendeurenbeleid. We willen er alles aan doen de bewoners een zo vrij mogelijk leven te bieden. Het betekent bijvoorbeeld ook dat zij zelf kunnen kiezen of ze willen uitslapen of niet, zelf kunnen kiezen wat ze op de boterham willen, zelf kunnen bepalen hoe zij hun dag indelen en ga zo maar door. Gewoon jezelf kunnen zijn binnen de mogelijkheden van je geheugenproblemen!

De tuin in wording

De tuin van de Herbergier is speciaal ontworpen voor mensen met geheugenproblemen. Door de bloemenweide van de tuin loopt een wandelpaadje met onderweg een mogelijkheid om even te gaan zitten. Op het terrein van de Acaciaschool komt naast Herbergier Almelo ook een Thomashuis. Onze directe buren voor hand-en-spant diensten over en weer. Jong en oud samen.

Kosten voor zorg en wonen

Bewoners hebben als gemeenschappelijke overeenkomst dat thuis wonen minder goed gaat en daarom in aanmerking komen voor 24-uurs zorg middels een indicatie van het CIZ.

De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Er zijn kamers beschikbaar vanaf 36 m2 tot en met 49 m2 en de prijzen variëren.

Zorgmedewerkers

Ons team zal bestaan uit verpleegkundigen, verzorgenden (IG), helpende +, maatschappelijke medewerkers, huishoudelijk medewerkers, koks en ook gastvrouwen en -heren. De grootste gemene deler is dat zij allen een warm hart hebben voor de mensen die bij ons wonen.

Wij zijn Herbergier Almelo

Marieke_en_Remco_de_Vries_Herbergier_Almelo
De ondernemers

Wij zijn Marieke en Remco de Vries, de zorgondernemers van Herbergier Almelo. Marieke is BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruim dertig jaar ervaring in de zorg, zowel in het ziekenhuis als in de thuiszorg.

Remco is een creatieve duizendpoot en heeft ruim vijftien jaar ervaring met het runnen van een eigen bedrijf en heeft gewerkt bij de omroep en de media. Wij hebben een zoon en schoondochter in Almelo en een dochter (met een beperking) die geregeld zal komen logeren.

Wij vinden het belangrijk om een vast aanspreekpunt te zijn voor familieleden of wettelijk vertegenwoordigers. Als zorgondernemers wonen we in de Acaciaschool waardoor wij ook deel zijn van het leven in en om de Herbergier.

We hebben ook een kanaal op YouTube 

 We zijn onderdeel van Dementie Netwerk Twente Dementie Twente

Herbergier Almelo

Nachtegaalstraat 108
7605BR Almelo
Overijssel
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu