•  

Herbergier Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen is een dorp in de gemeente West Maas en Waal, gelegen in het zuiden van de provincie Gelderland en begrensd in het noorden door de Waal en in het zuiden door de Maas. Via de diverse bruggen zijn steden als Nijmegen, Tiel, 's-Hertogenbosch en Arnhem goed te bereiken.

Het pand

Het pand aan de Brouwersstraat is van oorsprong een oude herenboerderij. Het staat aan het begin van de Zandstraat, de hoofdstraat van Beneden-Leeuwen. Het is een sfeervol, statig en vriendelijk pand, waar 17 mensen kunnen neerstrijken. De kamers, variërend in grootte van 30 m2 tot 56 m2, zijn naar eigen smaak ingericht en hebben elk een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De woonkeuken, tussenkamer en rustige voorkamer bieden veel leefruimte aan onze bewoners en hun naasten. Vanuit de woonkeuken kijk je uit over onze prachtige ruime tuin en het leven van het dorp komt door het wat hoger liggen van het pand gewoon voorbij en dat geeft enorm veel plezier en een gevoel van erbij horen.

Bewoners

Onze bewoners kunnen ten gevolge van hun geheugenproblemen niet meer zelfstandig wonen. In onze Herbergier kunnen de mensen in een warme, respectvolle woonomgeving het leven voort zetten zoals ze gewend waren gedurende hun leven, vanuit eigen tradities, normen, waarden, milieu en geschiedenis. In de wereld met dementie is de beleving anders, er is licht en pijn, vreugde en verdriet, angst en vertrouwen, het is verschrikkelijk en mooi. Door open te durven staan voor die andere werkelijkheid kunnen we ruimte maken om echt in contact te komen met onze bewoners en versterken wat mensen nog wel kunnen, met respect voor iemands eigenheid en waardigheid. Het leven vindt plaats in een gewone woonomgeving met een vrije buitenruimte, in dat gewone dorp, waar we bekend zijn als Herbergier en zoals bij alle Herbergiers in Nederland is de open deur kenmerkend.

Ons team 

Ons team is onze kracht, de medewerkers zijn er elke dag weer voor onze bewoners op een manier die ons steeds weer trots maakt. Onze medewerkers maken dat het leven goed is in onze Herbergier, zij kennen onze bewoners goed, er is respect en verbondenheid. Het gewone leven, een gewone gezinssetting in een goede sfeer, dat alles zorgt ervoor dat we mensen met elkaar zijn in saamhorigheid en mogen leren van elkaar, elke dag weer. De diversiteit van de bewoners die bij ons wonen en in het team dat met ons samen werkt maakt dat elke dag weer boeiend en anders is. Het bijzonder gewoon, vraagt gewone, bijzondere mensen. Het team medewerkers in de Herbergier bestaat uit een gekleurd palet van divers opgeleide mensen met verschillende achtergronden en in verschillende leeftijdsfases. Opleiding kan daarbij ondergeschikt zijn. Levenservaring, creativiteit, zelfstandigheid en lerend vermogen zijn minstens zo belangrijk. Elke medewerker Herbergier is in alles herkenbaar en op alles aanspreekbaar en zet zich op alle fronten in om Herbergier Beneden-Leeuwen een thuis te laten zijn waar iedere bewoner tot zijn recht komt. We zijn respectvol, betrouwbaar, betrokken, gastvrij en creatief en zien deze als onze kernwaarden. U kunt uw belangstelling voor een eventuele vacature in de toekomst aangeven via beneden-leeuwen@herbergier.nl.

Kosten

In de Herbergier beschikken onze bewoners over een eigen kamer en daarbij wordt zorg verleend. Dat leidt tot woon- en zorgkosten. Bewoners betalen uit eigen middelen woon- en verblijfkosten, maaltijden en service. De zorg wordt betaald uit een persoonsgebonden budget dat wordt beheerd door de wettelijk vertegenwoordiger van de bewoners. Alle bewoners die bij ons wonen hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Meer informatie 

Als u behoefte heeft aan meer informatie dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen via telefoon: 06-29060480 of via email: beneden-leeuwen@herbergier.nl. U kunt een afspraak met ons maken voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding. Wilt u een naaste aanmelden dan kunt u dat ook doen door ons te bellen of een e-mail te sturen. We nemen de tijd om de mogelijk toekomstige bewoners en zijn naasten rustig te leren kennen. We ontmoeten elkaar meermalen en we spreken met elkaar verwachtingen en mogelijkheden door. Door dit proces zorgvuldig te doorlopen blijkt het voor iedereen mogelijk om een goede afweging te kunnen maken. We zijn altijd met een aantal mogelijke bewoners en hun families in contact en kunnen hen benaderen op het moment dat er een mogelijkheid tot inhuizen ontstaat. Een wachtlijst kennen we daarmee niet, er zijn belangstellenden die graag in de toekomst bij ons zouden willen komen wonen. Een digitale versie van onze brochure vindt u hier: Herbergier brochure BENEDEN-LEEUWEN.pdf.

 

De ondernemers

Wij zijn Bianca Middelburg en Martha Neven, de zorgondernemers van Herbergier Beneden-Leeuwen. Bianca is verpleegkundige, zij heeft veel ervaring als wijkverpleegkundige en als verpleegkundige in de palliatieve zorg. Zij heeft zowel de opleiding gedaan voor verpleegkundige palliatieve zorg als voor geriatrieverpleegkundige. De laatste jaren in loondienst heeft zij met enorm veel plezier gewerkt als verpleegkundige en zorgcoördinator in Academisch Hospice Demeter in De Bilt. Martha was winkelmanager en drogist. Ze heeft jarenlange ervaring opgedaan als ondernemer en als leidinggevende. Als zorgondernemers wonen we bij de Herbergier, we zijn daardoor goed op de hoogte van het leven in en om de Herbergier en kunnen snel op zaken inspelen.

Herbergier Beneden-Leeuwen

Brouwersstraat 1
6658 AD Beneden-Leeuwen
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
06-29060480

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.