•  

Herbergier Etten-Leur

Voor wie

Herbergier Etten-Leur is een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen. Welzijn en kwaliteit van leven staat bij ons centraal.

Bijzonder gewone zorg

Onze gasten vinden bij ons een nieuw thuis; een huiselijke omgeving waar aandacht, liefde en respect voor elkaar de sfeermakers zijn. Als zorgondernemers wonen we zelf ook in de Herbergier. Zo zorgen we voor continuïteit van goede zorg en korte communicatielijnen met betrokkenen, zonder een wirwar aan administratie en regels. 

Samen met onze enthousiaste en ervaren medewerkers stemmen we de zorg zo af dat onze gasten zoveel mogelijk gewoon kunnen blijven wonen en leven, tot aan hun levenseinde. Er is ruim voldoende personeel aanwezig om hierin mee te bewegen met onze gasten. Dit alles maakt onze zorg zo bijzonder, terwijl het eigenlijk zo gewoon is!

Een sfeervol thuis

Herbergier Etten-Leur is gevestigd in een bijzonder historisch gebouw uit 1870 met mooie karakteristieke elementen. Het ligt gunstig gelegen op loopafstand van het centrum waar vele winkelvoorzieningen, restaurants en terrasjes zijn.

Appartementen

Er zijn 17 appartementen.Iedere gast heeft zijn eigen appartement. Deze varieren van 30 tot ca. 68 m2. Het appartement is voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Daarnaast hebben alle appartementen monumentale elementen. Gasten mogen hun appartement geheel naar eigen smaak indelen om het zoveel mogelijk hun eigen thuis te maken. Familie en vrienden zijn altijd welkom om mee te eten of eventueel te blijven logeren.

Echtparen

Door de ruime appartementen is het eventueel ook mogelijk om samen met je partner een appartement te huren.

Kosten voor zorg en wonen

Zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). De hotelmatige kosten (woon en verblijf, servicekosten, voeding, was) worden betaald vanuit eigen middelen zoals AOW en pensioen. Er zijn appartementen in verschillende prijsklassen. 

Introductie filmpje Herbergier Etten-Leur

Herbergier Etten-Leur promo (360p).mp4

 

Samenwerking met KSE (Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur)

Herbergier Etten-Leur werkt veel met muziek omdat muziek een middel is om een bepaald gevoel te creëren zonder dat je erbij na hoeft te denken. Elk schooljaar studeren de leerlingen van de kse een muziekstuk in voor onze gasten. In 2016 is het onderstaande filmpje in de prijzen gevallen bij de onderwijsprijs 2016.

Agnes Megens en Saskia Megens - den Boer
De ondernemers

Wij zijn Saskia en Agnes Megens. Sinds 2015 zijn wij de trotse eigenaren van Herbergier Etten-Leur. Beide hebben wij een zorgachtergrond. Saskia heeft de opleiding HBO-verpleegkunde afgrond en Agnes de opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Saskia's passie heeft altijd bij ouderen gelegen is eveneens geriatrisch verpleegkundige. Agnes is altijd werkzaam geweest binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Toen haar vader de ziekte van Alzheimer kreeg en daardoor erg kwetsbaar werd, ging haar hart uit naar deze doelgroep. Samen met onze zoon Sjoerd en dochter Janne wonen wij eveneens binnen de Herbergier.

Herbergier Etten-Leur

Bisschopsmolenstraat 162
4876 AS Etten-Leur
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
076-8884759 / 06-16247854

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.