•  

Herbergier Heerde

Vacature leerling verzorgende BBL traject, zie rechterzijde van deze pagina

Herbergier Heerde is gevestigd in een monumentale villa uit 1900. Het pand is ruim opgezet, met veel aandacht voor rust en privacy.

Herbergier Heerde ligt aan de rand van de bebouwde kom van Heerde.

Binnen enkele minuten bent u in de Veluwse bossen, aan de rivier de IJssel met haar prachtige uiterwaarden of de gezellige kernen van Heerde en Epe.

De steden Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen zijn per auto binnen een half uur te bereiken.

De indeling

In Herbergier Heerde zijn 16 kamers, een moderne keuken en een sfeervolle woonkamer gerealiseerd.

Het gehele pand is rolstoel toegankelijk en beschikt over een moderne lift.

Achter het pand ligt een mooie besloten tuin met terras en er is voldoende parkeergelegenheid voor uw bezoek. 

De kamers

Alle kamers in Herbergier Heerde zijn nieuw of verbouwd. Iedere bewoner heeft een kamer van 35 tot 50 vierkante meter, met eigen douche, wastafel en toilet. Natuurlijk kunt u deze kamer naar eigen wens inrichten met meubels, lampen, kleden, wanddecoraties en opbergsystemen.

Wat maakt Herbergier Heerde zo bijzonder?

Aanwezigheid zorgondernemers
Als zorgondernemers zijn wij 6 dagen per week aanwezig en eten mee met onze bewoners en medewerkers. Door deze aanwezigheid zijn wij continu op de hoogte hoe het met onze gasten is en een direct aanspreekpunt voor iedereen die onze herbergier bezoekt.  

Dagelijks verse warme maaltijden
Iedere middag gaat  één van onze medewerkers, samen met een bewoner, boodschappen doen bij de supermarkt. Na het boodschappen doen wordt de warme maaltijd bereid in onze woonkeuken. Onze gasten mogen meehelpen met de voorbereiding van de maaltijd.  De geur van het eten en de activiteit in de keuken wordt als erg huiselijk ervaren door onze bewoners. En dan, dan gaan we met z`n allen aan tafel. Een mooi servies en schalen op tafel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, zorgen ervoor dat onze gasten en familie het eten hoog waarderen.     
 
Wij hechten groot belang aan bewegen
Bewegen heeft een remmende werking op de cognitieve achteruitgang en is van positieve invloed op het slaappatroon, de eetlust, de communicatie en kan angst en onrust verminderen. 
Doordat wij bewegen onderdeel hebben gemaakt van het dagelijks leven zien wij ook dat onze bewoners zeer lang mobiel blijven. Tevens zijn er iedere week bewegingslessen o.l.v. een fysiotherapeut.

Muzikale ontspanning
Ieder dag wordt er naar (klassieke) muziek geluisterd en zingen gebeurt met grote regelmaat. Om de week komt er een muziek agoog, waar onze gasten erg van genieten. Wij vinden dit erg belangrijk omdat muziek er voor zorgt dat mensen meer rust ervaren, beter kunnen ontspannen en muziek is van positieve invloed op contact (resultaat onderzoek door Annemieke Vink, onderzoeker UMCG).
       
Heerlijk buiten zijn in onze grote tuin
Op ons terras kun je al heel vroeg in het jaar buiten zitten, omdat deze beschut gelegen is op het oosten. Onze bewoners maken daar dankbaar gebruik van. Ze genieten van de zon, de vogels en de vlinders. Ze, lopen door de tuin, lezen een krantje, doen even de ogen dicht en maken een praatje. En dat dit goed is voor je vitamine D, het geestelijk functioneren en het slapen is mooi meegenomen.    
 
Activiteiten zijn afgestemd op behoefte en mogelijkheden
Iedere dag worden er wel activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesse van de bewoners. Hierbij kunt u denken aan een wandeling naar de kern van Heerde voor een kopje koffie of een lunch, een ritje over de Veluwe of langs de IJssel, een bezoek aan een museum of dierentuin. Ook kleine activiteiten als scrabble, sjoelen, zingen etc. worden dagelijks georganiseerd. Voor een impressie, zie onder foto`s.   

 

15 jaar Herbergier - Slot diner Zeist
De ondernemers

Wij zijn Winfried de Haer en Tineke Hoogendoorn, zorgondernemers van Herbergier Heerde. In onze Herbergier willen wij maximaal 16 mensen met geheugenproblemen (ten gevolge van bijvoorbeeld dementie) een veilige, vertrouwde en huiselijke omgeving bieden. Herbergier Heerde is voor iedere beurs toegankelijk. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0578 678020. Binnen de kleinschaligheid van onze Herbergier komt door onze directe nabijheid en het werken met een klein aantal vaste medewerkers de kwaliteit van leven van onze gasten het beste tot zijn recht. Winfried is BIG–geregistreerd verpleegkundige, werkt al dertig jaar in de ouderenzorg. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in binnen- en buitenland, de thuiszorg en het hospice. Tineke heeft als teamleider gewerkt bij een aantal grote organisaties op de financiële administratie. Om haar hart te volgen is zij werkzaam geweest in de thuiszorg voor ouderen en zwaar gehandicapten. In het concept van de Herbergier kunnen wij onze voorliefde voor het werk en onze vaardigheden goed benutten.

Herbergier Heerde

Eperweg 23-25
8181 ET Heerde
Gelderland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu