•  
  •  

Herbergier Jozef Vught

Herbergier Jozef in Vught is gelegen op het terrein van Reinier van Arkel op Landgoed Voorburg. Het rijksmonument is verbouwd tot een dubbele Herbergier met ieder een eigen ingang en buitenruimte met terras. Beide Herbergiers worden gerund door een zorgechtpaar. Erik Bunschoten en Marion Jansen hebben begin 2023 de eerste bewoners met geheugenproblemen ontvangen in Herbergier Jozef Vught.

Omgeving

De Herbergier is gelegen op het terrein van Reinier van Arkel op Landgoed Voorburg. Het Landgoed kent een lange zorggeschiedenis die teruggaat tot in 1885. In dat jaar werd het door regenten aangekocht vanuit de visie dat frisse lucht en meer ruimte een positief effect zou hebben op mensen met een geestesziekte.

Het park dat voor een deel eigendom is van de gemeente Vught zal in de komende jaren verder worden ontwikkeld. Er zijn plannen voor woningbouw, sport en horecagelegenheden op het prachtige groene terrein.

In de oude brandweerkazerne op het park is een cadeaushop gevestigd, deze is te vinden tegenover de dierenweide D’n Hof, waar ook een moestuin is. Op het gezellige aangrenzende terras kun je samen genieten van een kopje koffie met appeltaart. Onder de oude watertoren kun je even lunchen met een lekker kopje soep. In de omgeving van Vught bevinden zich mooie natuurparken zoals ‘de Kampina’en de Drunense duinen. Ten noorden van Vught ligt de mooie, sfeervolle en gezellige stad Den Bosch.

Binnen de Herbergier worden er natuurlijk ook fijne activiteiten georganiseerd zoals schilderen, yoga, zingen met Renske of bloemschikken. Samen een krantje lezen, koffie drinken en  voorbereidingen treffen voor de maaltijd,  het hoort bij dit grote huishouden.

We proberen in ieder geval elke dag een fijne wandeling maken in het park of gewoon in het zonnetje zitten op het ruime terras, wij houden van buiten zijn en de natuur en vinden dat ook belangrijk voor onze bewoners. De activiteiten sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners zowel individueel als in groepsverband. Onze vrijwilligers ondersteunen onze professionele medewerkers bij de activiteiten. 

Eigen woonruimte

Herbergier Jozef telt zestien kamers. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De mooie lichte kamers variëren in grootte van 29 tot 43 m2 en hebben een prachtig uitzicht over het park. De kamers kunnen naar eigen smaak worden ingericht met meubels van de bewoner. Hun spullen krijgen weer een plaats waardoor “het thuisgevoel” wordt versterkt. Het appartement wordt geschilderd opgeleverd (houtwerk), de muren worden behang klaar opgeleverd. 

De huiselijkheid, de rust en de persoonlijke aandacht die de toekomstige bewoners een zo warm mogelijk thuis bieden, staan voor ons centraal. Iedere bewoner houdt de regie over zijn eigen leven, zodat ze het ritme dat ze thuis hadden zoveel mogelijk voortgezet kan worden. Herbergier Jozef Vught wordt voor zowel de bewoners als voor ons een mooie plek om te wonen en voor onze medewerkers om te werken.

Erik en Marion
De ondernemers

Wij zijn Erik en Marion, samen met onze drie Italiaanse katten gaan wij inpandig wonen aan de achterzijde van de Herbergier en we zullen nagenoeg altijd aanwezig zijn. Van 2011 tot 2022 hebben wij in Le Marche (Italië) gewoond waar we een vakantiehuis met twee appartementen verhuurden. Oorspronkelijk was het idee om een Care&Breakfast te beginnen maar door de bureaucratie is dat helaas niet van de grond gekomen. Met veel plezier hebben we de afgelopen jaren gasten ontvangen, hen voorzien van leuke tips en een fijne tijd en een ‘thuisgevoel’ bezorgd bij onze vakantie-accommodatie. Het gaf ons veel voldoening, maar na tien jaar vonden we het tijd voor een nieuwe uitdaging. Marion is verpleegkundige met 25 jaar ervaring, heeft in de thuiszorg gewerkt, in een verpleeghuis, 10 jaar op een Intensive Care en in Italië 2 jaar in een verpleeghuis voor mensen met geheugenproblemen. Erik heeft tot vertrek in 2011 gewerkt als leidinggevende en planner in de metaalindustrie. In Italië was hij logistiek medewerker voor meerdere touroperators en werkte op een groot aantal campings van Noord tot Midden Italië.

Herbergier Jozef Vught

Laan van Voorburg 11
5261 LS Vught
Noord-Brabant
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu