•  

Herbergier Kapel Lage Vuursche

Herbergier Kapel Lage Vuursche is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie.

Herbergier Kapel Lage Vuursche is gesitueerd in het voormalige St. Elisabeth Klooster Lage Vuursche, aan de rand van het dorp. De Herbergier heeft 17 appartementen waarvan één logeerkamer.  Deze zullen vanaf maart 2024, bewoond gaan worden door mensen met een dementie. In onze herbergier is ook specifieke expertise aanwezig voor jonge mensen met een dementie. Over het algemeen zal onze groep bewoners een mix zijn van verschillende leeftijden en stadia van dementie. 

Een pracht locatie: Het voormalig Sint Elisabeth Klooster Lage Vuursche

Het oude klooster is lange tijd een zorglocatie geweest waarin de nonnen de verzorging en verpleging van de bewoners op zich namen. Het gebouw wordt nu volledig gerenoveerd en naar de eisen van deze tijd gebracht om opnieuw een zorgfunctie te kunnen krijgen. Herbergier Kapel is in de originele gebouwen van het klooster gesitueerd.

Het gebouw is ingedeeld in 16 ruime appartementen en allemaal voorzien van een moderne badkamer. De voormalige kapel is aangepast tot een gezellige, gezamenlijke woonkamer en keuken. Hier zullen veel dagelijkse activiteiten zich afspelen en is dan ook in de naam van onze Herbergier verwerkt.

Rondom het klooster zijn veel mogelijkheden om buiten te vertoeven. Lekker wandelen, in de buitentuin of het prachtige bos. Even lekker zitten en genieten van de dierenweide, of  naar het dorp voor een kopje koffie.
 
Actief bewegen vinden wij belangrijk voor alle bewoners, maar zeker voor jonge mensen met een dementie, waar we ook een passende invulling kunnen bieden.

Contactgegevens

Wij zijn in maart 2024 gestart en hebben appartementen beschikbaar.

Wilt u meer informatie over onze Herbergier, een woonplek, of een werkplek, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Herbergier Kapel Lage Vuursche
Kloosterlaan 29A
3749 AK Lage Vuursche

06-25454480 

info@kapellagevuursche.herbergier.nl

Zorgondernemers Herbergier Kapel Lage Vuursche
De ondernemers

Wij zijn Fokko en Jannita de Vries en zijn in maart 2024 gestart met Herbergier Kapel Lage Vuursche.

Jannita werkt haar hele carrière al in de zorg voor mensen met een dementie. De laatste jaren heeft ze gewerkt als casemanager dementie, met een specialisatie in zorg voor jonge mensen met dementie.

Fokko is altijd in de ICT werkzaam geweest. Hij heeft altijd veel support geboden aan de eindgebruikers en de software programma’s verder ontwikkeld. Daarnaast jaren leiding gegeven aan een aantal teams. 

Wat vinden wij belangrijk?

In ons werk vinden wij het belangrijk om altijd te werken vanuit het perspectief van de bewoners. Dat houdt in dat wij betrokken en gastvrij zijn, waardering geven aan onze bewoners en medewerkers, en de regie zoveel mogelijk bij onze bewoners en medewerkers willen laten.

Betrokken

Onze medewerkers kennen de achtergrond van de bewoners. Daardoor voelen onze bewoners zich gehoord en gezien.

 

Gastvrij

De bewoner en familie voelt zich altijd welkom, belangrijk en heeft onze oprechte aandacht. Door de ogen van de bewoner bieden wij een veilig en warm thuis in een groene omgeving.

Waardering

Wij tonen respect, sympathie en erkenning aan onze bewoners en medewerkers. Doordat we een fijne werkplek bieden met voldoende tijd voor de bewoners en ruimte voor initiatief, zetten wij hen op nummer 1.

Mensgericht

De bewoner is eigenaar van zijn eigen leven en wij stimuleren het vermogen om zelf te beslissen. We betrekken de bewoners, hun familie en de medewerkers bij de wensen en behoeftes en zorgen zo voor verbinding.

Wie werken er bij ons?

Vanaf oktober 2023 gaan we actief op zoek naar ons team van medewerkers. Het team zal bestaan uit verpleegkundigen, verzorgenden (IG), helpende +, maatschappelijke medewerkers, huishoudelijk medewerkers, koks en ook gastvrouwen en -heren en natuurlijk vrijwilligers. Het belangrijkste om een warm hart hebben voor de mensen die bij ons wonen.
Heb je interesse of wil je eens meer weten over de mogelijkheden voor jou in onze herbergier, schroom niet om een appje te sturen of een belletje te doen.

Herbergier Kapel Lage Vuursche

Kloosterlaan 29A
3749 AK Lage Vuursche
Utrecht
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu