•  

Herbergier Maria Vught

In januari 2023 heeft de Herbergier Maria haar deuren op het terrein van Reinier van Arkel op Landgoed Voorburg, in Vught geopend. De Herbergier Maria is een huis waar een warme, persoonlijke en uitnodigende sfeer centraal staat. Verbinding is een van onze kernwaarden en straalt uit dat we het niet alleen willen doen, maar een eenheid willen vormen samen met de bewoners, hun naasten en de buurt. De Herbergier biedt een warme plek voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Bij de Herbergier is daarom iedereen welkom ongeacht cultuur, achtergrond of geloofsovertuiging. 

De indeling

Herbergier Maria biedt een warme plek aan 19 ouderen met geheugenproblemen. In de Herbergier zijn zowel een- als tweepersoonskamers. De kamers kunnen door bewoners naar eigen invulling worden ingericht maar zijn voorzien van een douche, toilet en wastafel. De Herbergier is centraal gelegen en goed bereikbaar. De buurt heeft de juiste balans tussen bereikbaarheid en groen door middel van nabijgelegen parken.

Kosten voor zorg en wonen 

De zorgkosten worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. Momenteel zijn er geen kamers in de Herbergier beschikbaar. Wanneer er kamers beschikbaar zijn, kunt u dat op deze website terugvinden. 

Judith Walter Vught
De ondernemers

Herbergier Maria is de droom van Judith en Walter Knijnenburg. Beiden hebben een warm hart voor de doelgroep en zien er naar uit om de Herbergier te runnen. Judith Knijnenburg heeft 34 jaar zowel ziekenhuis als verpleeghuis ervaringen neemt de persoonlijke aandacht voor ouderen vanuit de Surinaamse cultuur mee. Walter is 23 jaar werkzaam geweest in de sierteelt bloemenhandel in Londen. Ook heeft hij onlangs de opleiding facilitair welzijn afgerond. Samen zijn ze enorm gedreven om Herbergier Maria een warm thuis te laten zijn voor ouderen uit de omgeving.

Herbergier Maria Vught

Zorgpark Voorburg, Laan van Voorburg 5.
Let op: in het weekend is de Herbergier enkel te bereiken via de Laagweg en niet via de Boxtelseweg.
5261 LS Vught
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu