5 jaar Vlijmen: ‘Zonder de bewoners zijn we nergens’

In de media

Foto: De portretfoto van Jan en Hester die in de hal van Herbergier Vlijmen hangt.

“Wat zou het leuk zijn om samen iets in de zorg op te zetten”, zeiden Jan en Hester van den Berg tegen elkaar. Een zaadje was geplant. Nu zijn zij al 5 jaar de trotse zorgondernemers van Herbergier Vlijmen. Reden voor een feestje. Het Brabants Dagblad nam een kijkje.  

Zorgondernemers Jan en Hester hebben hun jubileum samen met de bewoners en hun familie, vrijwilligers en medewerkers gevierd.  

Optreden familieleden

Het regenachtige weer heeft de pret niet kunnen drukken. In de tuin voorzag een partytent met piano en microfoon de feestgangers van muziek. De familieleden van bewoner Peijnenborgh traden ook op. Dat deden ze samen met Caspar Becx, wiens ouders in de Herbergier woonden en inmiddels zijn overleden. Hij komt nog regelmatig in de Herbergier om muziek te maken. “Het voelt als een grote familie. Ook met andere bewoners heb ik nog goed contact”, vertelt hij in het interview met Brabants Dagblad.

Bewoners in de spotlight

Als bedankje aan alle bewoners, zette zorgondernemer Hester alle bewoners een voor een in het zonnetje. ‘‘Zonder hen zijn we nergens’’, vertelt ze aan de krant. Het feest werd afgesloten met een buffet.

Het echtpaar kijkt met veel liefde terug op de afgelopen jaren in hun Herbergier. “We hebben het vanaf het begin meegemaakt’’, vertelt Jan. “Vanaf de start van de verbouwing tot de transformatie naar een kleinschalige woonvoorziening.” Hij vergelijkt die periode met een zwangerschap. “Op 6 januari 2014 begon de verbouwing terwijl alles open was en er overal zand lag. Toen dachten we dat het nooit binnen 9 maanden opgeleverd en ingericht zou zijn. Totdat we op 6 oktober de sleutel overhandigd kregen.”  

Geen worden, maar daden

Persoonlijke zorg en aandacht geven. Dat doel hadden Jan en Hester voor ogen vanaf het begin dat de deuren van Herbergier Vlijmen opengingen. “Geen mooie woorden, maar daden”, vertelt Jan. “We doen ons stinkende best en we zien dat het werkt”, vult Hester haar man aan.

De familieleden van de bewoners beamen dat. “Onze moeder voelt zich hier op haar plek. Ze wil ook altijd graag terug als ze op vrijdagavond komt eten”, vertelt zoon Alex van Heeswijk aan Brabants Dagblad.  

Mooie toekomst

Begin dit jaar tekenden Jan en Hester samen met hun bewoners voor 5 jaar bij. “Op nog eens 5 mooie jaren.”

Wil jij net als Jan en Hester het verschil maken in de zorg? Ontdek dan hier de mogelijkheden van het Herbergier-ondernemerschap. 

Herbergier vlijmen, vlijmen, vlijmen brabants dagblad, brabants dagblad zorgvacature, brabants dagblad dementiezorg, brabants dagblad zorg, brabants dagblad ouderenzorg,

Foto: Nadat Jan en Hester de officiële documenten getekend hadden, ging er een A4’tje bij de bewoners rond waar iedereen een handtekening op kon zetten. 

Delen: