Herbergier Oudenbosch: 'Dankbaar dat we dit mogen doen’

Rein en Mario zijn de nieuwe ondernemers van Herbergier Oudenbosch
Eigen Herbergier
Jan de Gier

Sinds een maand zijn Mario Winters en Rein Bouwens de nieuwe zorgondernemers van Herbergier Oudenbosch. De start van hun avontuur mag je gerust bewogen noemen gezien de omstandigheden. Maar het stel is strijdvaardig en nog minstens zo energiek als een maand terug. “We voelen dankbaarheid dat we dit mogen doen.”

De start van hun avontuur mag dan in een bevreemdende tijd plaatsvinden, hun motivatie om een Herbergier over te nemen staat nog als een paal boven water. “We zijn uit een ideaal gestart en willen weer dichtbij de mensen staan”, vertellen ze. “Verbinding maken, contact hebben met de bewoners. Dat kan hier en past perfect bij het Herbergier-gedachtengoed. We kunnen een plek creëren waar geleefd, geliefd, geleerd en gewerkt wordt in een sfeer van nabijheid en veiligheid. En dat samen met je partner. Het is fantastisch om dit samen te kunnen doen.”

Hart voor ouderenzorg

Rein en Mario hebben het stokje overgenomen van Wendy en Henk Dienske die de Herbergier in oktober 2013 openden. Rein is BIG-geregistreerd verpleegkundige en gezondheidswetenschapper met een hart voor ouderenzorg. Hij heeft de laatste 10 jaar als docent bijgedragen aan de opleiding van verpleegkundigen. Mario is maatschappelijk werker en altijd op zoek naar hoe mensen hun leven op een menswaardige wijze vorm kunnen geven. “Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest binnen de sociale dienst van een Belgische gemeente in zowel uitvoering als management.”

Na het doorlopen van de leergang en stagedagen in o.a. Herbergier Hellevoetsluis en Etten-Leur hebben ze zich met liefde klaargestoomd voor het zorgondernemerschap. In de aanloop naar de overname werd al gestart met de kennismaking met families en medewerkers. “We voelden bij iedereen direct veel trots als het over de Herbergier gaat. Bij iedereen is er echt commitment en geloof in wat we hier met elkaar doen.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Lichtheid

Ook in tijden van corona waardoor de start van hun avontuur er totaal anders uitziet dan verwacht. Het is echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. “Vier weken Herbergier Oudenbosch samen met Mario”, zo schrijft Rein op zijn LinkedIn-pagina. “Warme zorg, meegaan op het ritme van de mensen die bij ons wonen. Betrokken medewerkers die in deze bevreemdende Covid-19 tijden het dagelijks leven weten vorm te geven op zo'n wijze dat het leven lichtheid behoudt en gemis van familie en vrienden wordt opgevangen.”

‘Ook de buurt toont een warm hart. We voelen veel betrokkenheid’

Door de maatregelen van de overheid zijn familieleden helaas op afstand, maar laten ze volgens Mario en Rein hun nabijheid op creatieve wijze blijken. Door kaartjes, bloemetjes, lekkernijen, telefoontjes, facetime-gesprekken en raamcontacten weten de bewoners dat zij niet vergeten worden. Naast familie toont ook de buurt een warm hart. “Een boeketje van de plaatselijke bloemist, kaartjes voor alle bewoners en medewerkers van een buurvrouw, een kist vol boeken en een herinneringskoffer aangeboden door de bibliotheek: we voelen veel betrokkenheid.”

Maar boven alles voelt het kersverse ondernemersstel dankbaarheid. “We zijn dankbaar dat we dit mogen doen”, vertellen ze. “En zijn trots op allen die deze zorg mogelijk maken.”

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!