Bewoners Herbergier Steenwijkerwold verspreiden liefde

In de media

Foto: Chungfang Zeng

Het lijkt net Pasen in Steenwijkerland. Geen eieren, maar ruim 400 houten hartjes zijn in de gemeente verstopt. De vinder mag het unieke kunstwerk houden. Elk hart is door een bewoner uit de omringende verzorgingstehuizen beschilderd. Ook de bewoners van Herbergier Steenwijkerwold knutselden fanatiek mee.

De actie is een initiatief van Chungfang Zeng, die op het idee kwam doordat hij zijn oma mist in coronatijd. Het inspireerde hem om een leuke activiteit voor ouderen op touw te zetten. “Het is beter liefde te verspreiden dan angst”, reageert hij in een interview met RTV Oost.

Lieve reacties

De actie ging als een lopend vuurtje. “Ik ben echt verrast door alle lieve reacties, iedereen die meehielp en mee wilde doen”, vertelt Zeng in het interview. Diverse verzorgingshuizen uit Steenwijkerland sloten zich aan. Ook Herbergier Steenwijkerwold. De bewoners knutselden fanatiek mee aan de harten. Alle deelnemers zorgden in totaal voor 400 unieke kunstwerkjes.

De houten harten hingen vanaf 14 februari, Valentijnsdag, door de hele gemeente Steenwijkerland. Op geheime locaties hingen drie gouden harten. De vinders kregen een presentje. “Het initiatief is fantastisch. Het is iets positiefs, iets luchtigs”, vertelt een van de vinders aan RTV Oost.

Delen: