BN de Stem: 'Herbergier Etten-Leur knus en warm'

In de media
Laura van Elst

Liefde, aandacht en een huiselijke omgeving. Dat bieden zorgondernemers Saskia en Agnes Megens in Herbergier Etten-Leur. En om die visie van persoonlijke zorg uit te dragen, hebben zij recent hun deuren geopend tijdens een infomiddag over zorgondernemerschap. BN de Stem was erbij en maakte een reportage.

‘‘De gezelligheid en de vrijheid van thuis en de voorzieningen van een verpleeghuis; dat is de Herbergier in Etten-Leur’’, schrijft Sandra Moerland in een artikel van BN de Stem. Zij interviewt Saskia en Agnes over het wonen en werken in een Herbergier.

Kleinschalige dementiezorg

Het echtpaar vertelt Moerland dat het kleinschalige karakter voor een levendige sfeer leidt en ervoor zorgt dat plannen meteen uitgevoerd kunnen worden. ‘‘In een grote organisatie moet een idee vaak door veel lagen en strandt het ergens’’, aldus Saskia en Agnes tegen Moerland.

Thuis

Moerland neemt voor haar reportage een kijkje in de appartementen van de bewoners. ‘‘De appartementen zijn knus en ademen warmte’’, valt haar op. De vrijheid van een open deur komt ook ter sprake met Saskia en Agnes. ‘‘Iedereen mag naar buiten wanneer hij of zij wil.’’ Het stel vertelt dat het openlaten van de deur de behoefte om weg te lopen verkleint bij de bewoners. ‘‘Maar als iemand een verre wandeling wil maken, krijgen ze een gps-tracker mee voor de zekerheid’’, verzekert Agnes.

Bewoonster Emi vertelt Moerland dat ze boft met haar woonvertrek in de Herbergier. ‘‘Hier is het gezellig, warm en knus.’’

Zorgondernemerschap

Wil jij net als Saskia en Agnes bouwen aan de dementiezorg van morgen? En wil jij in een kleinschalige woonvorm het verschil voor een ander maken? Onderzoek dan of het zorgondernemerschap iets voor jou is en meld je aan voor een infomiddag! Herbergier Piershil, Tilburg en Grathem zijn onder meer op zoek naar een nieuwe generatie zorgondernemers.  

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!