Wethouder Potters geeft startsein bouw Herbergiers in Vught

In de media

Wethouder Fons Potters (bouwen en wonen) gaf woensdag 19 januari het startschot voor de bouw van twee Herbergiers op zorgpark Voorburg in Vught. Rijksmonument Jozef en Maria wordt getransformeerd tot twee kleinschalige woonvoorzieningen voor in totaal 32 ouderen met dementie.

Potters trotseerde de kou en had namens de gemeente Vught de eer om het bouwbord te onthullen. De wethouder maakte al eerder kennis met de bijzondere zorgformule tijdens een rondleiding door Herbergier Tilburg, zo vertelde hij tijdens de onthulling. “Ik was bij mijn bezoek zeer onder de indruk van de warme en kleinschalige zorg geboden door de zorgondernemers. Ik ben dan ook verheugd dat de gemeente Vught eind dit jaar twee Herbergiers rijker is”, aldus Potters. Hij benadrukte eveneens het belang om de komende jaren te blijven investeren in geschikte woonvoorzieningen voor ouderen met dementie, om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Betrokken partners

Alle partners betrokken bij dit project waren aanwezig om deze mijlpaal te vieren: Anders Invest, vastgoedontwikkelaar Scala Projects/Prospect Homes, SVE, bouwbedrijf Koppen Bouw, Arco Architecten en franchiseorganisatie van de zorg en huurder Stichting De Drie Notenboomen. Chantal Weijers, Directeur Vastgoed van SOG De Drie Notenboomen, laat weten: “Met het onthullen van het bouwbord wordt de start van de verbouwing van dit markante pand met zijn lange geschiedenis (in de zorg) gemarkeerd. Het voormalige damespaviljoen wordt getransformeerd tot een warm en liefdevol thuis voor mensen met een zorgvraag.


10 Herbergiers in ontwikkeling

Weijers vervolgt: “Naar schatting zullen er in 2050 in Nederland meer dan 620.000 mensen dementie hebben. Een passende woonplek vinden voor al deze mensen wordt een belangrijke uitdaging binnen de samenleving. Daar zullen wij als innovatieve franchiseorganisatie ons steentje aan bijdragen. Nederland telt 44 Herbergiers en dat aantal gaat de komende twee jaar flink groeien. Naast Vught worden er nieuwe Herbergiers in Assen, Leimuiden, Almelo, Vianen, Schiedam, Terborg, Voorthuizen en Lage Vuursche (twee vestigingen) ontwikkeld.

 Er wordt nog gezocht naar één gedreven koppel zorgondernemers om één van de vestigingen in Vught te runnen. Naar verwachting nemen eind dit jaar de eerste bewoners hun intrek in deze Herbergiers.

Wil jij graag meer weten over het leven als zorgondernemer? Meld je dan hier aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en leer alles over de voordelen van het runnen van je eigen Herbergier en de ondersteuning die je ontvangt vanuit de franchisegever.

Links Arco Architecten en rechts wethouder F. Potters

Delen: