•  
  •  
  •  

Herbergier Oldeberkoop

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MOOIE WOONPLEK EN U STELT EEN KENNISMAKINGSGESPREK OP PRIJS?

STUUR EEN MAIL NAAR info@oldeberkoop.herbergier.nl

WIJ STUREN U ZO SNEL MOGELIJK EEN REACTIE!

TELEFONISCH INFORMATIE VERSTREKKEN DOEN WIJ ZELDEN. WIJ BESTEDEN ONZE KOSTBARE TIJD GRAAG AAN EN MET ONZE BEWONERS. 

WIJ NODIGEN U HEEL GRAAG, OP AFSPRAAK, UIT, OM EEN KIJKJE IN ONZE HERBERGIER TE KOMEN NEMEN.

PAS DAN VOELT U ONZE WARMTE...  AANDACHT...  BETROKKENHEID...  EN PASSIE!

WIJ WERKEN NIET MET DURE BROCHURES EN GEBRUIKEN GEEN TEKSTEN VAN DERDEN.

WIJ MAKEN DAGELIJKS ZELF FOTO'S OM, IN EERSTE INSTANTIE, DE FAMILIES VAN ONZE BEWONERS, MAAR OOK ONZE VOLGERS OP FACEBOOK EN U, ALS BEZOEKER VAN ONZE WEBSITE, TE LATEN ZIEN, WAT WIJ DAGELIJKS ZOAL MET EN VOOR ONZE BEWONERS ORGANISEREN.

EEN FOTO SPREEKT DE WAARHEID.....

BEKIJK HIERNAAST DE MEEST RECENTE FOTO'S VAN HET LEVEN IN ONZE HERBERGIER EN OORDEEL ZELF!

In Oldeberkoop, schitterend gelegen tussen het groen, vind je de Herbergier. Herbergier Oldeberkoop is gevestigd in de eerste landbouwschool van Nederland, gebouwd in 1922 in de Interbellum stijl.
Het voorste gedeelte van de landbouwschool (gemeentelijk monument) is verbouwd. Het achterste gedeelte is opnieuw opgebouwd. Het pand beschikt over 17 kamers (8 op de begane grond, 9 op de eerste verdieping).
In Herbergier Oldeberkoop wordt vooral beneden geleefd in een gemeenschappelijke eetkamer, in een gemeenschappelijke tv-/woonkamer en in een gemeenschappelijke leeskamer, waarbij de nadruk ligt op het 'thuisgevoel'.

Terug naar de eenvoud: gewoon wonen en leven
Ons uitgangspunt is, dat bewoners optimaal tot hun recht komen als ze zo gewoon mogelijk kunnen leven. In Herbergier Oldeberkoop wordt de zorg aangepast aan de persoon en niet andersom. Wij leveren mensgericht verzorgen. De kleinschalige aanpak zorgt voor een persoonlijke benadering, waarin menselijke warmte en liefde centraal staan. 
Er wordt een huiselijke sfeer en geborgenheid gecreëerd. We zien iedere bewoner als een individu met een eigen identiteit, wil en mogelijkheden. De bewoners van Herbergier Oldeberkoop gaan dan ook zoveel mogelijk hun eigen gang en krijgen natuurlijk hulp als dat nodig is.

Fijn leven in een mooi huis
Herbergier Oldeberkoop is gehuisvest in een karaktervol pand, op een unieke locatie, dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor de bewoner. Visite is altijd welkom, iedereen draagt een steentje bij in huis en de sfeer is huiselijk en gemoedelijk. Herbergier Oldeberkoop maakt onderdeel uit van de samenleving. Het is onderdeel van een buurt en een gemeenschap. Rond Herbergier Oldeberkoop is een netwerk van verwanten, buren en  vrijwilligers ontstaan, die bijdragen aan de warme omgeving voor de bewoner.
De bewoner is een deel van de gemeenschap en wordt niet beperkt in zijn/haar bewegingsvrijheid tot het gebouw en de tuin. De deur in Herbergier Oldeberkoop is open, waardoor de bewoners buiten kunnen zijn en in principe mogen gaan en staan waar ze willen. 
En zo hoort het ook: het is hun woonplek, hun thuis.

We maken de zorg betaalbaar
De kleinschaligheid en het zorgondernemerschap maken het mogelijk om als Herbergier Oldeberkoop terug te gaan naar de eenvoud. Geen overbodige overheadkosten, minimale bureaucratie en een maximale focus op de bewoners. Dit zorgt voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van beschikbare financiën.
In Herbergier Oldeberkoop is er plaats voor iedereen, wat je inkomen ook is. Het is geen exclusieve woonvorm voor uitsluitend de gegoede burger. Er is veel keuzevrijheid, dankzij het aanbod van verschillende arrangementen op het gebied van wonen, service, activiteiten en zorg. 
Budget is daarbij geen belemmerende factor: ook voor de laagste inkomens (alleen AOW) is er een arrangement beschikbaar, dat aansluit bij de individuele behoefte aan begeleiding en zorg. 
Wonen in Herbergier Oldeberkoop is voor iedereen betaalbaar.
Het mensgericht verzorgen wat de bewoners nodig hebben, wordt vanuit hun Persoonsgebonden budget (PGB) betaald.

Kwaliteit van Leven
Het intermenselijke contact, de korte lijnen en het maximale wederzijdse respect zorgen voor een uiterst liefdevolle benadering ten opzichte van de bewoners. Dit zorgt er niet alleen voor dat de bewoner een leven kan leiden, dat bij hem/haar past, het zorgt er ook voor, dat iedereen, die bij Herbergier Oldeberkoop betrokken is, er volop energie uit kan putten. Werken in Herbergier Oldeberkoop geeft voldoening, omdat je zelf ook op zo’n gastvrije en liefdevolle manier benaderd wilt worden, als je zorg nodig hebt.
Uitgangspunten voor de kwaliteit van leven voor de bewoners zijn het welzijn en eigen regie. 
Zij kunnen zoveel mogelijk de dingen doen op een eigen manier en in het eigen tempo. Het ritme van de bewoner is hierin leidend. Vrijheid om eigen keuzes te maken, maximale zelfstandigheid en beslissingsmogelijkheden. De zorg is geen doel op zich, maar draagt bij aan het welzijn van de bewoner. Welzijn vertaalt zich in eigen mogelijkheden gebruiken, in beweging blijven en gezien worden.
De maaltijden in Herbergier Oldeberkoop hebben een belangrijke functie. De bewoners worden actief betrokken bij de voorbereiding en er wordt gezamenlijk door bewoners en medewerkers in de huiskamer gegeten. De maaltijden zijn gevarieerd, vers, gezond en worden zorgvuldig bereid.

We maken de zorg eenvoudig
Volgens de Wet Toetreding Zorg Instellingen (WTZI) is er voor de zorg, die wordt betaald uit een Persoonsgebonden budget, geen toelating nodig. Dit maakt, dat de Herbergier niet als een zorginstelling opereert, maar een unieke en op zichzelf staande formule is. Deze positie geeft Herbergier Oldeberkoop de gelegenheid om, binnen de wettelijke kaders, zelf keuzes te maken in hoe we kwaliteit vormgeven en kwaliteit toetsen. Zo geldt er voor zorg, die wordt geleverd vanuit een Persoonsgebonden budget (krachtens art. 8.1.1 jo. 3.3.3 Wlz), geen plicht tot het opstellen van een zorgplan. Door terughoudend te zijn met regels, blijft er meer tijd over voor het directe contact met de bewoner.
Herbergier Oldeberkoop is een onderdeel  van de zorgformules van De Drie Notenboomen BV, opgericht in 2003 en gevestigd te Gouda.

GENIET  VAN  ALLE  PRACHTIGE  FOTOALBUMS  (hiernaast).
VAN  ONZE  BEDRIJFSVIDEO EN VAN DE OPNAMES VAN OMROEP FRIESLAND OVER KERST 2020   (hieronder).

‘Waar leven nog leven is………’

 

VOLGT U ONS AL OP FACEBOOK?
Dagelijks plaatsen wij korte berichtjes op onze facebookpagina.
Meer dan 2000 mensen volgen ons en waarderen dit ten zeerste, zoals Mathilde, die onze berichten ook al een tijdje volgt en onderstaand berichtje, op 15 juli 2019, op Facebook plaatste:

De berichten van de Herbergier Oldeberkoop volg ik al een tijdje op Facebook. 
Ik geniet van de vele foto’s waarin wordt getoond hoe de omgeving van de bewoners aantrekkelijk wordt gemaakt en leuke dingen worden ondernomen met de bewoners.

Ik geniet hier enorm van en hoe heerlijk zal het zijn voor de bewoners zelf ? 
Ik geniet te zien dat het ook anders kan met onze ouderen !

Dat er aandacht is, tijd is en betrokkenheid is. In ieder geval bij de Herbergier Oldeberkoop! 
Dus Herbergier Oldeberkoop, dank dat jullie dit delen met ons op Facebook en dat jullie een andere mogelijkheid laten zien in het omgaan met onze ouderen !

 

En onderstaand berichtje van Facebookvriendin Jennie, die ons onderstaand Messengerberichtje stuurde op 11 februari 2021:
Goedenavond allemaal!

Even een pluim voor alle verzorgers en vrijwilligers van Herbergier Oldeberkoop! 

Super!  Wat doen jullie veel met de bewoners! Super gaaf. Binnen, zowel buiten of een ritje maken.

Wat genieten de bewoners er veel van. En de verzorgers ook zo te zien! Jullie doen gezellig mee. Ik waardeer jullie met een super dikke pluim.

Top mensen! Ga zo door.

Ik wou, dat ik de energie nog had om mee te helpen, maar jammer genoeg heb ik al 25 jaar veel moeten incasseren. Lijkt me zo'n dankbaar werk!

Ik heb al 2 x een lezing van jullie bijgewoond en als ik weer in de gelegenheid ben ga ik weer. Zo boeiend als jullie het vertellen en laten zien.

Onze kinderen vinden het ook een mooi Facebookgebeuren en zeggen steeds: 'Ma het is prachtig, wat ze daar doen.'

Mooi is dat toch?

Jullie geven je voor de 200 %.

Augustus 2019

WAARDERING !

Medewerkster Karin, studente aan de RUG, start met haar coschappen en kan haar werkzaamheden in onze Herbergier niet meer combineren met haar studie Geneeskunde.
Middels 3 lieve kaarten spreekt ze haar waardering naar de bewoners, naar haar collega's en naar de zorgondernemers uit.
Fantastisch om zo gewaardeerd te worden!

Waardering!.pdf

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MOOIE WOONPLEK EN U STELT EEN KENNISMAKINGSGEPSREK OP PRIJS?

STUUR EEN MAIL NAAR info@oldeberkoop.herbergier.nl

WIJ STUREN U ZO SNEL MOGELIJK EEN REACTIE.

 

HB Oldeberkoop
De ondernemers

Albert Kwakman heeft ervaring in de zorg als Intensive Care Verpleegkundige en als manager in het ziekenhuis. Bert Boer heeft ervaring als docent VO Nederlands/Verzorging / NS Ass-manager T&S / Verzuimbegeleider NS

Herbergier Oldeberkoop

Wolvegasterweg 16
8421 PN Oldeberkoop
Friesland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu