•  

Herbergier Reeuwijk

Hartelijk welkom op de site van Herbergier Reeuwijk
In onze Herbergier hebben wij een gastvrij, herkenbaar en veilig thuis voor 16 mensen met geheugenproblemen gecreëerd . Wij bieden onze bewoners de ruimte om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat ze gewend zijn. Hierbij vinden wij een respectvolle omgang en het zelf bepalen van het dagritme belangrijk. Onze bewoners zullen dingen ondernemen op hun eigen manier en in hun eigen tempo met onze ondersteuning waar dat nodig is. Of het nu gaat om lichamelijke verzorging, koken of boodschappen doen. De krant lezen, het favoriete tv-programma kijken, wandelen, of een museum of kerkdienst bezoeken. Gewoon alle dingen blijven doen die onze bewoners gewend zijn en fijn vinden. Dat maakt onze Herbergier ‘bijzonder gewoon’. 

Het pand

Vlakbij het natuur- en recreatieschap de Reeuwijkse plassen is Herbergier Reeuwijk gevestigd in het voormalig raadhuis uit de jaren ‘70. Het gebouw heeft 1 verdieping en is uiteraard ook toegankelijk voor minder mobiele bewoners. Het gebouw is licht en heeft aan de voorkant uitzicht over het water. De inrichting is zo dat onze bewoners een herkenbaar, uitnodigend en veilig interieur ervaren. De Herbergier ligt op loopafstand van winkels en heeft veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en recreëren in de omgeving. Er is in de Herbergier een grote woonkamer met keuken. Grenzend aan de woonkamer is een tuin met een zonnig terras. De voordeur van onze Herbergier staat altijd open, bezoek is welkom en kan altijd binnenwandelen.

Ons team

Samen met 29 betrokken medewerkers doen wij er alles aan om de bewoners van onze Herbergier een echt thuis  geven. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en huishoudelijk medewerkers. Zij delen onze visie op de zorg voor mensen met geheugenproblemen. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om te koken, te fietsen of andere activiteiten met onze bewoners te ondernemen. Ieder jaar zijn er ook een aantal stagiaires die bij ons het vak komen leren.

Enthousiasme en denken in mogelijkheden vinden wij net zo belangrijk als diploma´s. Binnen onze Herbergier draait het om warmte, persoonlijke aandacht en regie over het eigen leven. Met die kernwaarden willen wij het leven van mensen met geheugenproblemen 'bijzonder gewoon' vormgeven. 

 

x
De ondernemers

Wij zijn Marleen en Carlo Onderstal, zorgondernemers van Herbergier Reeuwijk. Marleen heeft een aantal jaren in de uitvoerende zorg gewerkt en werkte de laatste jaren in de administratie van de zorg. Bovendien is zij ervaringsdeskundige; zij heeft vier jaar voor haar moeder gezorgd die Alzheimer had. Carlo is verpleegkundige en heeft veel ervaring in de ouderenzorg. Hij heeft gewerkt in verpleeghuizen en in de thuiszorg als verpleegkundige en als manager. Als zorgondernemers  hebben wij in het gebouw ons eigen woongedeelte en zijn we bijna dagelijks aanwezig in de Herbergier, op deze manier zijn we goed op de hoogte van wat er speelt en kunnen we snel op dingen inspelen.

Herbergier Reeuwijk

Raadhuisweg 3
2811 HT Reeuwijk
Zuid-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu