•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Vianen

Op zorglandgoed Bloemendaal is in juni 2022  een warm thuis geopend voor 16 bewoners met dementie. De gloednieuwe Herbergier wordt geleid door echtpaar Ferry en Moniek Visser-Valk.

Pand en ligging

Herbergier Vianen is gelegen op een landgoed (17 hectare), tussen de rivier de Lek en het Merwedekanaal in. Op het terrein is ook Huis Iris gevestigd, bestaande uit zestien zorgwoningen voor jongeren met een beperking. Vijf hectare is bestemd voor nieuwe natuur met boomgaarden, bloemrijke graslanden, openbare wandelpaden en een collectieve moestuin. Ferry en Moniek: “Het is een geweldige groene plek, met een open en wijds uitzicht. De tuin van de Herbergier loopt  over in de boomgaard. Het is een voorrecht om hier te mogen wonen.” Het landgoed ligt aan de rand van Vianen, een levendig monumentaal stadje, op slechts tien autominuten van Utrecht. Kortom, mogelijkheden genoeg om een uitstapje te maken of te wandelen met uw naaste met dementie.

Gastvrijheid en respect

Gastvrijheid en respect staan bij Herbergier Vianen hoog in het vaandel. Zorgondernemers Moniek en Ferry: “Familie is bij ons welkom om aan te schuiven en gezellig mee te eten. De keuken wordt het hart van onze Herbergier en is zo ingericht dat bewoners gemakkelijk mee kunnen helpen met koken.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners kunnen blijven doen wat zij gewend zijn. Dat het dagelijks leven gewoon kan doorgaan, zoals even mee naar de bakker of de slager. Wij creëren een gezellig thuis waarin de bewoners zelf zoveel mogelijk de regie kunnen houden. We vinden het fijn om het leven met aandacht te leven, tijd maken voor de gewone dingen. Daarnaast is er ruimte voor muziek, dans, yoga of gewoon een goed gesprek.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Moniek: 06-24506046 of Ferry: 06-53473454. info@vianen.herbergier.nl

x
De ondernemers

Moniek en Ferry vormen al veertien jaar een solide team en zijn ervaren ondernemers. In 2011 gooiden zij het roer om en werden de vaste banen opgezegd. Ze bouwden een eigen horecagelegenheid, op Landgoed Schovenhorst, van de grond op. Na 8 jaar verkochten zij dit bedrijf en zette zij namens zorggroep ’S Heeren Loo een restaurant met eigen bakkerij en atelier op. Hier werken inmiddels 45 mensen met een verstandelijk beperking met veel plezier. Moniek is een ervaren verpleegkundige met ruim twintig jaar ervaring in zowel de intramurale als extramurale zorg. Daarnaast heeft zij na het behalen van haar docentenopleiding Verpleegkunde, enkele jaren gewerkt als docent. Deze ervaring komt goed van pas in het begeleiden van leerlingen en stagiaires. Ferry heeft gewerkt in de reclamesector, binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor de aankleding van beurzen en musea. De afgelopen jaren was hij vooral verantwoordelijk voor de financiële kant, de facilitaire zaken en vooral de keuken, hij heeft twee rechterhanden en is een geweldig kok!

Herbergier Vianen

Lange Waaijsteeg 40
4133 TM Vianen
Utrecht
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu